02:25 uur 19-07-2022

FourKites ziet herstel in Chinese havens omdat de COVID-19-lockdowns afnemen

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Toonaangevend platform voor realtime zichtbaarheid van de toeleveringsketen FourKites® kondigt vandaag aan dat de publicatie van de meest recente gegevens over Chinese havens een verbetering van de scheepvaartvolumes laat zien.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220718005355/nl/

FourKites Sees Recovery at Chinese Ports as COVID-19 Lockdowns Ease (Graphic: Business Wire)

FourKites Sees Recovery at Chinese Ports as COVID-19 Lockdowns Ease (Graphic: Business Wire)

Als het grootste platform voor de zichtbaarheid van de toeleveringsketen, verzamelt en anonimiseert FourKites gegevens om belangrijke trends in transport wereldwijd te onthullen. Deze cijfers volgen dagelijks meer dan 2,5 miljoen zendingen over de weg, het spoor, de oceaan, door de lucht, het pakket en de koerier, en bereiken meer dan 200 landen. Deze cijfers geven een nauwkeurig beeld van de realtime omstandigheden, wat een betere planning en besluitvorming mogelijk maakt.

FourKites heeft de afgelopen weken een herstel gezien van het import- en exportvolume van zeevracht in Chinese havens omdat de COVID-19-lockdowns afnemen.

“Het volume in de haven van Shanghai is sinds half mei toegenomen, waarbij het 14-daagse gemiddelde zeetransportvolume nu slechts 2% is gedaald in vergelijking met 12 maart (de dag voordat de lockdowns van kracht werden) voor zendingen die worden gevolgd door FourKites”, zegt Philippe Salles, VP strategische oplossingen (oceaan). “Dit is een stijging vanaf half mei, toen het verzendvolume in dezelfde periode met maar liefst 25% daalde.”

Voor andere Chinese havens zijn de verzendvolumes sterk gebleven, waarbij het volume in de haven van Shenzhen met 25% is gestegen en het volume in de haven van Ningbo-Zhoushan met 35% is gestegen in vergelijking met 12 maart.

FourKites blijft een sterk herstel zien in het volume dat van China naar de Verenigde Staten reist. Het 14-daagse gemiddelde verzendvolume voor ladingen die van China naar de Verenigde Staten reizen, is nu slechts 3% lager dan op 12 maart.

“Het volume op dit traject was eerder van medio tot eind april 43% lager”, zegt Salles. “De vertragingen blijven echter hoog, met het 14-daagse gemiddelde percentage zendingen dat op dit traject is vertraagd met 37% in vergelijking met het hoogtepunt van 39% dat medio tot eind april werd gezien.”

“Terwijl de situatie verbeterd, zijn we nog lang niet in de buurt van de verzendvolumes en transittijden die we vóór COVID zagen”, vervolgt Salles. “In de toekomst zullen toeleveringsketens waarschijnlijk complexer worden. Een gebied om in de gaten te houden zijn de transittijden van de zeevracht. Ik verwacht dat er in 2023 nieuwe emissieregels komen van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Dit zal waarschijnlijk leiden tot een verlaging van de snelheden van schepen. Hierdoor zullen we meer vertragingen en onzekerheid zien in de wereldwijde toeleveringsketens.”

Over FourKites

Het toonaangevende zichtbaarheidsplatform voor toeleveringsketens, FourKites®, breidt zijn zichtbaarheid verder uit dan transport naar werven, magazijnen, winkels en daarbuiten. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,5 miljoen zendingen via de weg, het spoor, de oceaan, de lucht, via pakketpost en koeriers en bereikt meer dan 200 landen. FourKites combineert realtime-gegevens en krachtig machineleren om bedrijven te helpen hun end-to-end toeleveringsketens te digitaliseren. Meer dan 1.000 van ’s werelds meest erkende merken, waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 van voedsel- en drankenbedrijven, vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en alertere, efficiëntere en duurzamere toeleveringsketens te ontwikkelen. Ga voor meer informatie naar https://www.fourkites.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Johnston

Europese PR-directeur, FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr