19:56 uur 22-06-2022

GS Global breidt zijn portfolio uit met DEXLEVO voor de EU- en Noord-Amerikaanse markt

Synergie-effect met de toxine-activiteiten van Hugel wordt verwacht

SEOUL, Zuid-Korea–(BUSINESS WIRE)– GS, dat zijn uitbreiding naar de bio-activiteiten heeft aangekondigd door de overname van Hugel, een fabrikant van botulinumtoxine, streeft nu naar verdere bedrijfsuitbreiding. De groep is van plan zijn activiteitenportfolio te diversifiëren door samen te werken met technologieconcurrerende bio-ondernemingen. Onlangs werd synergie overwogen door botulinumtoxine en vulstoffen te combineren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220621005617/nl/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

Volgens bronnen uit de sector verkent de handelstak van GS, GS Global, de wereldwijde vulstofmarkt door op 20 mei een strategisch partnerschap met DEXLEVO te ondertekenen. De overeenkomst ter waarde van 10 miljoen dollar (12,7 miljard KRW) heeft tot doel GOURI, een vloeibare PCL-injectie van DEXLEVO, in Turkije te distribueren. GS kijkt ook naar het penetreren van markten in Europa en de regio Groot-China.

GS richt zich op de superieure technologie van DEXLEVO die synergie kan genereren met zijn bioportfolio. GOURI is ’s werelds eerste vulmiddel op basis van polycaprolacton (PCL), een biologisch afbreekbaar oplosbaar gemaakt polymeer. Het product verspreidt zich gelijkmatig naar menselijke gezichten zonder deeltjes na injectie om collageen te vormen.

Bovendien merkte de groep op dat het vulmiddel en botulinum complementaire producten zijn binnen dezelfde esthetische portfolio. Het product GOURI van DEXLEVO ontving in mei 2021 de CE-certificering. Dit maakte de weg vrij voor export. GS is voornemens om botulinumtoxine van Hugel te exporteren door gebruik te maken van het distributienetwerk voor het vulmiddel van DEXLEVO.

Functionarissen uit de industrie zeiden dat Hugel een relatie met DEXLEVO had opgebouwd door het recht op exclusieve distributie van de vloeibare polymeervulmiddelen van DEXLEVO in Korea te verkrijgen voordat het door GS werd overgenomen. GS verwacht synergie wanneer het de botulinumtoxine-activiteiten uitbreidt.

GS heeft verschillende stappen ondernomen om zijn bio-activiteiten uit te breiden. Vorig jaar tekende GS Global een zakelijke overeenkomst met AT Sens, een ontwikkelaar van ECG-monitoren (elektrocardiogram) om de Noord-Amerikaanse markt te verkennen. De overeenkomst betrof de verkoop van AT-Patch, de eerste ononderbroken ambulante hartmonitor voor de lange termijn, gelanceerd in Korea door AT Sens naar Noord-Amerika.

Daarnaast onderzoekt het Future Business-team van de holdingmaatschappij GS nieuwe bedrijven om via fusies en overnames extra groeibronnen te zoeken. Het Future Business-team bestaat uit teamleider Hur Seo-Hong en uitvoerend bestuurders Gwak Won Cheol, Hwang Jae-eung en Gu Ja-yong. Het team bestaat uit meer bestuurders en de meesten van hen zijn op zoek naar extra investeringen in biotech.

Een functionaris van de GS-groep zei: “Samenwerking met DEXLEVO is een van onze vele strategieën om bronnen van toekomstige groei veilig te stellen. We zullen voortdurend nieuwe activiteiten verkennen op verschillende gebieden, waaronder de biosector.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

DEXLEVO

Chris Jeong

chrisjeong@dexelvo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr