20:38 uur 16-06-2022

FourKites zet ongeëvenaard momentum in Europa voort, met een groei van 148% op jaarbasis

Leider in de zichtbaarheid van de toeleveringsketen bouwt voort op lokaal momentum met nieuwe kantoren en ervaren medewerkers terwijl Europese klanten overstappen op digitalisering

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Toonaangevend platform voor realtime zichtbaarheid van de toeleveringsketen FourKites® kondigt vandaag aan dat het zijn jaarlijkse groeidoelstellingen in de Europese, Midden-Oosterse en Afrikaanse (EMEA)-markten heeft overtroffen. Het bedrijf realiseerde in de afgelopen 12 maanden een groei van 148% in verzendingen, waarmee het de beoogde prognoses van 100% groei overtrof. Het aantal klanten dat ladingen volgt met FourKites in EMEA is in de afgelopen 12 maanden met 59% gegroeid, terwijl het aantal vervoerders dat zendingen volgt in dezelfde periode met 55% is gegroeid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220616005504/nl/

FourKites zet ongekend momentum in Europa voort met 148% jaar-op-jaar groei.

FourKites zet ongekend momentum in Europa voort met 148% jaar-op-jaar groei.

“Het afgelopen jaar hebben we zwaar geïnvesteerd in Europa: in ons team, onze partners, onze producten en onze klanten. De huidige complexe toeleveringsketens vereisen wereldwijde, end-to-end zichtbaarheid, en de regio is van vitaal belang voor de wereldwijde handel”, zegt FourKites CEO en oprichter, Mathew Elenjickal. “We zien die investering weerspiegeld in onze versnelde groeicijfers van het afgelopen jaar.”

Enkele van de meest recente klantenaanwinsten van FourKites zijn Barilla Group, Beyond Meat, Cardinal Health, Haworth, LyondellBasell, McCain Foods, Roehm, Rove Concepts en Yamaha Motors.

Lokale investering loont

In januari 2022 heeft FourKites de Duitse leverancier voor zichtbaarheid van de toeleveringsketen, NIC-place, overgenomen. De marktleider in softwareoplossingen voor zichtbaarheid van de toeleveringsketen, speciaal ontworpen voor transportbedrijven, vervoerders en logistieke aanbieders. Door de overname is het grootste multimodale netwerk van vervoerders in Europa ontstaan, waarmee internationale vervoerders worden bediend met het meest uitgebreide end-to-end wereldwijde platform voor zichtbaarheid van de toeleveringsketen.

Bovendien heeft FourKites de afgelopen maanden geïnvesteerd in lokale teams met ervaren veteranen uit de industrie om de infrastructuur op te bouwen die nodig is om het groeiende Europese netwerk te ondersteunen. Recente overnames op senior niveau zijn onder meer Katja van Trigt, senior directeur talent en ontwikkeling EMEA, die naar FourKites komt met een benijdenswaardige staat van dienst bij American Express, Bausch & Lomb en Infoblox.

Jeroen Peijnenburg, Enterprise Account Director, Zuid-Europa, zal de zichtbaarheidsactiviteiten voor de toeleveringsketen van FourKites in de hele regio leiden. Hij heeft vele jaren gewerkt in leidinggevende posities bij wereldwijde, vervoerders die eigen assets hebben en logistieke aanbieders.

Nicu Ciontea, vervoerdersmanager, gevestigd in Amsterdam, vergroot de ondersteuning van vervoerders in heel Europa. Nicu leidde tot voor kort het verkoopteam voor vervoerders van CH Robinson in Amsterdam.

Nicholas Mellings, Enterprise Account Director EMEA, leidt het Britse verkoopteam van FourKites. Nicholas brengt 30 jaar ervaring in de transport- en logistieke industrie met zich mee, waarvan de laatste vijf werkzaam voor Transporeon.

Nieuwe kantoren

FourKites heeft ook zijn Europese aanwezigheid uitgebreid met nieuwe kantoren. Het bedrijf heeft een groter Europees hoofdkantoor geopend in Amsterdam, een nieuw kantoor in München dat de cruciale Duitse markt bedient en een grotere aanwezigheid in Polen om de Oost-Europese vervoerdersmarkt te bedienen.

“Om ons groeiende netwerk van Europese vervoerders te ondersteunen, hebben we de noodzakelijke stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat we een sterke lokale aanwezigheid hebben, met zeer gespecialiseerde kennis van de Europese markt”, zegt Elenjickal. Elenjickal zelf toert momenteel door Europa, bezoekt de nieuwe kantoren, ontmoet persoonlijke klanten en verwelkomt persoonlijk de nieuwe experts van toeleveringsketens van FourKites die binnen zijn gehaald om de groei van de organisatie te stimuleren.

“Europa maakt snel gebruik van de voordelen van de zichtbaarheid van de toeleveringsketen”, voegt hij eraan toe. “Europese bedrijven ontdekken dat de aanpak van FourKites op een natuurlijke manier past bij hun huidige behoeften en dat synergie zorgt voor meer transparantie, samenwerking en veerkracht in wereldwijde toeleveringsketens.”

“Digitalisering is een belangrijke stap in het traject van Dow naar de implementatie van een end-to-end zichtbaarheidsstrategie voor de toeleveringsketen”, zegt Kevin Nielen, logistiek leider bij Dow Chemical. “Ons strategisch partnerschap met FourKites stelt ons in staat om te digitaliseren en over te stappen van een handmatige manier van werken naar een geïntegreerde workflow via een technologieplatform.”

FourKites Europa in cijfers

Top vijf landen naar laadvolume: België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Italië.

148% groei in EMEA-zendingen in de afgelopen 12 maanden

59% groei in het aantal klanten dat ladingen volgt in EMEA in de afgelopen 12 maanden

55% groei in het aantal vervoerders dat zendingen volgt in EMEA in de afgelopen 12 maanden

2,4 miljard km gevolgd in EMEA in de afgelopen 12 maanden

Havens: In de afgelopen 12 maanden zag FourKites een groei van 15% in het aantal gevolgde havens in EMEA. We dekken nu 295 havens in de regio.

In de afgelopen 12 maanden zag FourKites een groei van 92% in het aantal gevolgde faciliteiten in EMEA. We dekken nu 134.000 faciliteiten in de regio.

Over FourKites

Het toonaangevende zichtbaarheidsplatform voor toeleveringsketens, FourKites®, breidt zijn zichtbaarheid verder uit dan transport naar werven, magazijnen, winkels en daarbuiten. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,5 miljoen zendingen via de weg, het spoor, de oceaan, de lucht, via pakketpost en koeriers en bereikt meer dan 200 landen. FourKites combineert realtime-gegevens en krachtig machineleren om bedrijven te helpen hun end-to-end toeleveringsketens te digitaliseren. Meer dan 1.000 van ’s werelds meest erkende merken, waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 van voedsel- en drankenbedrijven, vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en alertere, efficiëntere en duurzamere toeleveringsketens te ontwikkelen. Ga voor meer informatie naar https://www.fourkites.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
Scott Johnston

Europese PR-directeur, FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr