09:00 uur 19-05-2022

FourKites neemt zeer ervaren toeleveringsketenveteraan in dienst in Europa, waarmee zij de significante groei in internationale oceaanzichtbaarheid benadrukt

Toonaangevend mondiaal toeleveringsketenzichtbaarheidsplatform ziet significant momentum voor oceaanzichtbaarheid en neemt de in de branche zeer ervaren Philippe Salles aan om de zich voortzettende agressieve groeistrategie te leiden

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Philippe Salles is aangesteld als Vice President of Strategic Solutions (Ocean) van FourKites. Hij brengt een schat aan ervaring mee naar dit zich snel ontwikkelende onderdeel van de bedrijfsactiviteiten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220518005084/nl/

Philippe Salles has been appointed FourKites’ Vice President of Strategic Solutions (Ocean). (Photo: Business Wire)

Philippe Salles has been appointed FourKites’ Vice President of Strategic Solutions (Ocean). (Photo: Business Wire)

“Ik ben zeer enthousiast om te gaan werken voor FourKites,” zei Philippe, die ervaring meebrengt van CMA CGM, INTTRA en de maritieme onderzoeks- en adviesfirma Drewry. “Zichtbaarheid is al decennia topprioriteit van oceaanvervoerders en de realtime zichtbaarheidsplatforms van vandaag hebben het spel compleet veranderd. In aanvulling op dit toonaangevende platform dat gestuurd wordt door machinaal leren begrijpt FourKites dat de mindset van de branche en professionalisering even belangrijk zijn als de technologie zelf. We moeten expediteurs voorzien van een langetermijnstrategievisie voor hun toeleveringsketen om hen veerkrachtig en gericht op samenwerking te maken.”

Philippe is door en door ervaren in de branche en heeft een gedetailleerd inzicht in de actuele toeleveringsketenkwesties. In deze nieuwe functie bij FourKites zal hij nauw samenwerken met expediteurs en transporteurs van FourKites om hen te ondersteunen het veranderingsmanagement uit te voeren dat nodig is om de end-to-end toeleveringsketenzichtbaarheid te verbeteren. Bovendien zal hij de terugverdientijd voor gebruikers van FourKites verkorten door operationele pijnpunten weg te nemen en de effectiviteit van de systemen die zij gebruiken te maximaliseren.

“Philippe heeft een zelden voorkomende grondige ervaring, speciaal als het aankomt op het geleidelijk ontwikkelen van de traditionele gebieden van oceaanvervoer met nieuwe technologie,” zei Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “Zijn netwerk, het vertrouwen dat hij in de branche heeft opgebouwd en zijn expertise in toeleveringsketenmanagement zullen van onschatbare waarde zijn omdat we ons blijven richten op innovatie in oceaanzichtbaarheid.”

FourKites ziet ongekend oceaanmomentum

De benoeming van Salles is de laatste sprong vooruit in het momentum van FourKites in toeleveringsketenzichtbaarheid voor containerverkeer over zee. FourKites volgt nu 98% van het mondiale oceaancontainerverkeer voor meer dan 270 scheepvaartroutes en 120 transporteurs, en omvat elke containerhaven in Noord-Amerika en alle belangrijke havens in Europa.

Gedurende de laatste 12 maanden ondervond het bedrijf:

  • 79% groei van het aantal klanten die gebruikmaken van toeleveringsketenzichtbaarheid voor internationale zendingen, met alleen al in het eerste kwartaal van 2022 een stijging van 23%
  • 215% groei in de omvang van zeevracht die het bedrijf volgt, met een toename van 190% in oceaanzendingen in EMEA
  • 16% groei in het aantal gevolgde havens in EMEA, waardoor het nu een totale dekking heeft van 239 havens in de regio en 804 havens wereldwijd

In het laatste kwartaal heeft FourKites een aantal nieuwe oceaanklanten gecontracteerd, waaronder Cardinal Health, Arizona Tile, LyondellBasell, McCain Foods, Roehm, Rove Concepts en Yamaha Motors en veel anderen.

LyondellBasell is bijvoorbeeld een top-10 mondiale chemieproducent met activiteiten over de hele wereld. Het bedrijf is sinds 2018 klant van FourKites toen het met het volgen van zendingen voor elke wijze van transport begon in Noord-Amerika. Gebaseerd op hun succes tot nu toe met het FourKites-platform, heeft het bedrijf het contract met FourKites voor het volgen van multimodale zendingen in Europa in het eerste kwartaal van 2022 verlengd.

“Mondiale expediteurs houden van het Dynamic OceanSM-platform van FourKites omdat het zich bezighoudt met het volledige spectrum van verzendingskwesties”, aldus Philippe. “En de eigen Dynamic ETA®-technologie van het bedrijf biedt geschatte aankomsttijden die 20% tot 40% preciezer zijn dan door transporteurs gegenereerde cijfers. Dat is belangrijk omdat timingfouten significant aan kosten kunnen toevoegen.”

Dynamic Ocean van FourKites richt zich op het volledige spectrum van oceaanexpeditiekwesties door geavanceerd documentmanagement en samenwerkingsfuncties; hypermoderne realtime volgmogelijkheden, waaronder zeer accurate voorspellende geschatte aankomsttijden (ETA’s); en allesomvattende multimodale zichtbaarheid van haven naar deur, waaronder de werf, dus kunnen vervoerders de grondoorzaak van stijgende tarieven beheersen.

Over FourKites

Het toonaangevende zichtbaarheidsplatform voor toeleveringsketens, FourKites®, breidt zijn zichtbaarheid verder uit dan transport naar werven, magazijnen, winkels en daarbuiten. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,5 miljoen zendingen via de weg, het spoor, de oceaan, de lucht, via pakketpost en koeriers en bereikt meer dan 200 landen. FourKites combineert realtime-gegevens en krachtig machineleren om bedrijven te helpen hun end-to-end toeleveringsketens te digitaliseren. Meer dan 1000 van ’s werelds meest erkende merken, waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 van voedsel- en drankenbedrijven, vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en alertere, efficiëntere en duurzamere toeleveringsketens te ontwikkelen. Ga voor meer informatie naar https://www.fourkites.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Johnston

Directeur van Europese PR voor FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr