16:40 uur 03-05-2022

Toonaangevend toeleveringsketenzichtbaarheidsplatform FourKites heeft ISO 27001-certificering verkregen en voldoet aan de normen voor ISO 27017 en 27018

Professionele cloudbeveiliging en gegevensprivacy biedt klanten en partners van FourKites extra gemoedsrust

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Toonaangevend toeleveringsketenzichtbaarheidsplatform FourKites® heeft vandaag bekendgemaakt dat het voldoet aan de normen die gesteld zijn door de International Standards Organization (ISO) voor ISO 27017 voor clouddienstenbeveiliging en ISO 27018 voor gegevensprivacy als onderdeel van haar ISO 27001-certificering. Het behalen van de certificering is een weergave van de voortdurende activiteiten van FourKites voor de meest recente en strengste veiligheidsstandaarden in de branche.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220503005650/nl/

FourKites Awarded ISO 27001 Certification and Meets Standards for ISO 27017 and 27018 (Graphic: Business Wire)

FourKites Awarded ISO 27001 Certification and Meets Standards for ISO 27017 and 27018 (Graphic: Business Wire)

Om in aanmerking te komen heeft een onafhankelijke auditcommissie bevestigd dat FourKites voldoet aan een streng pakket eisen rond beveiliging en privacy. ISO 27017 biedt richtlijnen voor informatiebeveiligingsregelingen die van toepassing zijn voor en specifiek voor het bieden en gebruiken van clouddiensten, terwijl ISO 27018 algemeen geaccepteerde regelingen en richtlijnen vastlegt voor het implementeren van maatregelen om persoonlijk identificeerbare informatie (PII) voor de openbare cloudcomputerwerkomgeving te beschermen. Intussen verplicht ISO 27001 tot regelingen voor de vestiging, het onderhoud en de certificering van een informatiebeveiligingsmanagementsysteem (information security management system, ISMS).

“Aan deze normen voldoen is een bewijs voor de voortdurende inzet van FourKites om verder te gaan dan wat wordt verwacht als het aankomt op de beveiliging van ons platform, dat elke maand meer dan 250 terabytes data verwerkt,” aldus Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “Veilig en zeker delen van gegevens heeft enorme voordelen voor de gehele toeleveringsketen, waaronder nauwkeurigere businessplanning en risicoverlaging, hogere klanttevredenheid en klantenbinding en verbeterd werknemersmoreel.”

Voldoen aan ISO 27017 en 27018 is de laatste validatie van de rigoureuze beveiligsinspanningen van FourKites, waaronder hun uitgebreide Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (General Data Protection Regulation GDPR)-privacyprogramma, dat ook van toepassing is in regio’s waar dat niet vereist is en de Schrems II-bepaling integreert.

“Onze toeleveringsketenklanten en partners wereldwijd kunnen erop vertrouwen dat FourKites de sterkste en veiligste standaarden in de branche gebruikt om hun kostbare gegevens te beschermen,” voegde Elenjickal hieraan toe.

FourKites levert klanten over de hele wereld realtime inzichten, gebruikmakend van gepatenteerde kunstmatige intelligentie gebaseerd op 150 factoren, waaronder onder meer, verkeers- en realtimegegevens van GPS, ELD-telematicanetwerken, mobiele apparaten, AIS. Het bedrijf biedt gebruiksklare dashboards en rapporten, geautomatiseerde en naar wens aanpasbare berichten die gebruikmaken van geofencing en temperatuurtracking en zichtbaarheid op artikelniveau om multimodale zendingen te traceren, zelfs wanneer deze zijn verdeeld over meerdere vervoerders.

In het voorjaar van 2021 werd FourKites een patent toegekend voor hun baanbrekende Smart Forecasted Arrival (SFA)-oplossing, die bedrijven voorziet van hoogfrequente en nauwkeurig geschatte aankomsttijden voor vrachtvervoer over de weg, zelfs als een vrachtwagen geen technologie heeft om locatiegegevens door te zenden. SFA is nu wereldwijd beschikbaar voor klanten van FourKites, waarmee de voordelen van realtime zichtbaarheid van vracht anders onzichtbaar zou zijn voor moderne toeleveringsketenmanagementoplossingen.

Over FourKites

FourKites® is het nr. 1 platform voor zichtbaarheid van de toeleveringsketen in de wereld, waarbij de zichtbaarheid verder gaat dan transport naar terreinen, magazijnen, winkels en daarbuiten. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,5 miljoen zendingen via de weg, het spoor, de oceaan, de lucht, via pakketpost en koeriers en bereikt meer dan 185 landen. FourKites combineert realtime gegevens en krachtig machineleren om bedrijven te helpen hun end-to-end toeleveringsketens te digitaliseren. Meer dan 1000 van ’s werelds meest erkende merken, waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 van voedsel- en drankenbedrijven, vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en flexibelere, efficiëntere en duurzamere toeleveringsketens te creëren. Ga voor meer informatie naar https://www.fourkites.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Johnston

Directeur van Europese PR voor FourKites

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr