10:00 uur 23-03-2022

Enzo Quattrociocche, voormalig secretaris-generaal van de EBRD, treedt in dienst bij Morrow Sodali als senior adviseur

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Morrow Sodali, het wereldwijde adviesbureau voor beleggersbetrokkenheid en governance, heeft vandaag aangekondigd dat Enzo Quattrociocche zich bij het bedrijf heeft gevoegd als senior adviseur. Dhr. Quattrociocche, gevestigd in Londen, zal zich primair richten op het verstrekken van strategisch advies over belangrijke zaken op het gebied van governance, beheer en duurzaamheid die van invloed zijn op de creatie van bedrijfswaarde op lange termijn voor de klanten van het bedrijf.

Dhr. Quattrociocche heeft vele jaren ervaring met het leiden van belangrijke organisaties, waaronder meer dan 25 jaar bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD), waar hij de secretaris-generaal was van 2009 t/m 2021, en daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur voor Italië. Hij heeft ook managementfuncties bekleed bij het Italiaanse ministerie van Economie en Financiën (MEF), waar hij de rang van directeur-generaal bereikte, en bij het Internationaal Monetair Fonds.

Tijdens zijn ambtstermijn als secretaris-generaal van de EBRD leidde en hield dhr. Quattrociocche twaalf jaarvergaderingen van de EBRD en leidde hij succesvolle onderhandelingen op hoog niveau over nieuwe lidmaatschappen, met name met China, India, Libië, Libanon en San Marino. Hij hield ook dagelijks contact met de zittende Raad van Bestuur van de EBRD en waarborgde hoge normen voor corporate governance in het institutionele besluitvormingsproces van de bank.

Christian Sealey, CEO – International van Morrow Sodali, merkte op: “We zijn erg enthousiast om Enzo Quattrociocche te verwelkomen in ons team. Zijn prestigieuze achtergrond bij internationale financiële instellingen en ministeries brengt een schat aan ervaring naar Morrow Sodali waar zowel onze klanten als onze medewerkers van zullen profiteren. Gezien zijn indrukwekkende reputatie, denk ik dat zijn benoeming een enorm potentieel heeft voor groei en waardecreatie binnen het bedrijf en voor onze zakelijke klanten.”

“Ik vind het geweldig om deel uit te maken van de Morrow Sodali-familie en het bedrijf te helpen zijn groeidoelstellingen te bereiken. Ik heb het grootste deel van mijn carrière bij internationale financiële instellingen doorgebracht en ik kijk ernaar uit om mijn kennis van het investeringsbeheerlandschap toe te passen, samen met praktische bestuursexpertise en inzichten in kwesties die van strategisch belang zijn voor de huidige en toekomstige klanten van het bedrijf,” aldus Enzo.

Ga voor meer informatie over Morrow Sodali naar www.morrowsodali.com.

OVER MORROW SODALI

Morrow Sodali is een wereldwijd bedrijfsadviesbureau dat klanten uitgebreid advies en diensten biedt met betrekking tot corporate governance, ESG, duurzaamheid, proxy-verzoeken, informatie over kapitaalmarkten, betrokkenheid van aandeelhouders en obligatiehouders, fusies en overnames en activisme en betwiste situaties.

Vanuit het hoofdkwartier in New York en Londen en kantoren op de wereldwijde kapitaalmarkten bedient Morrow Sodali meer dan 700 klanten in meer dan 80 landen, waaronder veel van ‘s werelds grootste multinationale ondernemingen. Klanten zijn onder meer beursgenoteerde en particuliere ondernemingen, beleggingsfondsen, beurzen en ledenverenigingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elena Cargnello, Corporate Director Marketing

e.cargnello@morrowsodali.com
+44 204 5136913

Check out our twitter: @NewsNovumpr