00:39 uur 10-03-2022

FourKites onthult robuust Netto Nul-initiatief op ‘s werelds grootste wereldwijde duurzaamheidsevenement voor toeleveringsketens in Amsterdam

Als onderdeel van het wereldwijde initiatief kondigt FourKites Sustainability Hub aan, die gedetailleerde emissie-tracking, industrie-benchmarks, analyses en scenariomodellering biedt om klanten te helpen duurzaamheidsdoelen te behalen

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– FourKites, leverancier van ’s werelds toonaangevende realtime platform voor zichtbaarheid van de toeleveringsketen, heeft vandaag haar nieuwe Net Zero-initiatief aangekondigd om ’s werelds toonaangevende bedrijven te helpen hun organisatorische doelen te bereiken om de uitstoot van de toeleveringsketen te verminderen. Als onderdeel van deze aankondiging heeft de duurzaamheid-hug van FourKites onthuld, een reeks analysetools om een beter inzicht te krijgen in het verbruik van hulpbronnen en het genereren van afval; een nieuwe adviesraad voor duurzaamheid; en doorlopend origineel onderzoek rond duurzaamheid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220309005097/nl/

FourKites announces Sustainability Hub, which offers granular emissions tracking, industry benchmarks, analytics and scenario modeling to help customers meet sustainability goals (Graphic: Business Wire)

FourKites announces Sustainability Hub, which offers granular emissions tracking, industry benchmarks, analytics and scenario modeling to help customers meet sustainability goals (Graphic: Business Wire)

De duurzaamheid-hub is de nieuwste fase van de voortdurende focus van FourKites om bedrijven te helpen hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid op te schalen door middel van technologie en samenwerking. Het platform bevat nieuwe tools en mogelijkheden waarmee klanten:

  • hun duurzaamheidsdoelen kunnen invoeren en de bespaarde emissies nauwkeuriger kunnen volgen;
  • de voortgang ten opzichte van branchegemiddelden op basis van organisatiedoelen en geanonimiseerde branchegegevens kunnen benchmarken;
  • kunnen inzoomen op aanvullende details op laadniveau om de mogelijkheden voor optimalisatie beter te kunnen lokaliseren;
  • de voortgang via een enkel overzichtsdashboard kunnen volgen;
  • analyses en scenariomodellering kunnen gebruiken om nieuwe inzichten op te doen voor emissiereducties.

De duurzaamheid-hub bouwt voort op de primeur van het bedrijf Duurzaamheidsdashboards, een gratis oplossing waarmee bedrijven specifieke gebieden binnen hun toeleveringsketens kunnen identificeren die bijdragen aan een hoge uitstoot van broeikasgassen, zodat ze effectievere duurzaamheidsstrategieën kunnen ontwikkelen.

De aankondiging valt samen met de Wereldwijde top over duurzaamheid in de toeleveringsketen van 2022 van FourKites. Het samenbrengen van meer dan 4.000 directeuren en leiders uit de toeleveringsketen op het gebied van duurzaamheid van organisaties als Sony, AB InBev, DHL, Future Planet, Volvo Group en anderen, om te bespreken hoe een positieve impact op het milieu kan worden gestimuleerd door middel van de transformatie van de toeleveringsketen.

Volgens Gartner: “We kunnen de duurzaamheidsagenda niet schalen zonder technologie. CSCO’s verwachten dat de focus op digitalisering zal toenemen. Tweeënzeventig procent verklaarde dat ondernemingen zullen doorgaan met het digitaliseren en integreren van nieuwe technologieën, wat betekent dat toeleveringsketens zich voortdurend zullen moeten aanpassen”.* Daartoe is FourKites innovatie in de industrie blijven stimuleren en de discussie tussen belangrijke belanghebbenden in de industrie om bedrijven te helpen hun langetermijndoelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken.

“We zijn jaren geleden begonnen met het gebruik van FourKites omdat we wisten dat het belangrijk was om zicht te hebben tijdens het transport”, zei Paul Avampato, hoofd internationale logistiek voor was- en thuiszorg bij Henkel. “Nu gebruiken we die gegevens om de efficiëntie in onze toeleveringsketen te vergroten en onze duurzaamheidsdoelen te helpen bereiken.”

De duurzaamheid-hub is het nieuwste onderdeel van de veelzijdige strategie van FourKites om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. Andere programma’s en oplossingen zijn:

“Duurzaamheid is een kernprincipe van onze filosofie bij FourKites, en we zijn super gefocust om onze Fortune 1000-klanten in staat te stellen duurzaamheid in elk niveau van hun toeleveringsketen in te bedden”, zei Mathew Elenjickal, oprichter en CEO van FourKites. “Ik ben ongelooflijk trots op ons team voor het aansturen van de duurzaamheidsagenda voor de industrie en het helpen van onze klanten om een zinvolle impact op het milieu te hebben.”

*Gartner, ‘CSCO Response to Environmental Sustainability Trends for Supply Chain in 2022’ (CSCO Reactie op ecologische duurzaamheidstrends voor de toeleveringsketen in 2022), Sarah Watt, Laura Rainier, Heather Wheatley, Simon Bailey, Andrew Stevens, Kristin Moyer. Gepubliceerd 24 januari 2022.

Over FourKites

FourKites® is het nr. 1 platform voor zichtbaarheid van de toeleveringsketen in de wereld, waardoor het zicht verder reikt dan alleen transport naar werven, magazijnen, winkels en daarbuiten. FourKites volgt dagelijks meer dan 2,5 miljoen zendingen over de weg, het spoor, de oceaan, de lucht, via pakketten en koeriers en bereikt meer dan 185 landen. Het combineert realtime gegevens en krachtige machine learning om bedrijven te helpen hun end-to-end toeleveringsketens te digitaliseren. Meer dan 1.000 van ’s werelds meest erkende merken, waaronder 9 van de top-10 CPG en 18 van de top-20 van voedsel- en drankenbedrijven, vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en flexibelere, efficiëntere en duurzamere toeleveringsketens te creëren. Ga voor meer informatie naar https://www.fourkites.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Scott Johnston

FourKites, Europese PR-directeur

+31 62 147 8442

scott.johnston@fourkites.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr