21:04 uur 08-03-2022

Westlake Epoxy behaalt EcoVadis Platinum-duurzaamheidsrating. Het toont aanhoudende vooruitgang op het gebied van duurzaamheid aan

  • De rating plaatst het bedrijf in de top 1% van bedrijven beoordeeld door EcoVadis

HOUSTON–(BUSINESS WIRE)– Westlake Corporation (NYSE: WLK) heeft vandaag aangekondigd dat de Europese activiteiten van Westlake Epoxy een Platinum-rating hebben ontvangen van EcoVadis, ‘s werelds grootste en meest vertrouwde leverancier van duurzaamheidsclassificaties voor bedrijven. Dit is hun hoogste rating voor milieu- en sociale prestaties.

Westlake Epoxy is een toonaangevende wereldwijde producent van epoxyharsen, modificatoren en verharders voor hoogwaardige materialen, coatings en composieten. Het heeft onlangs de overname afgerond van de epoxy-activiteiten van Hexion, een toonaangevende leverancier van materialen voor coatings en composieten die worden gebruikt in snelgroeiende toepassingen zoals windturbinebladen en lichtgewicht structurele componenten voor de automobielindustrie.

“Deze mijlpaal onderstreept hoe en waar we willen groeien, met operationele en ecologische uitmuntendheid en een focus op het brengen van waarde in het hele bedrijf, inclusief de energietransitie”, zei Larry Schubert, vicepresident bedrijfsontwikkeling en duurzaamheid bij Westlake Corporation. “Onze klanten erkennen de consistente sterke prestaties van de epoxy-activiteiten op het gebied van duurzaamheid, en nu met deze hoge notering, zullen wereldwijde belanghebbenden dat ook doen.”

EcoVadis, een wereldwijd erkend ratingbureau voor duurzaamheid, verhoogde de score van de Epoxy-activiteiten van een eerdere Silver-rating naar de Platinum-rating. Door het behalen van de hoogste rating van het bureau voor milieu- en sociale prestaties, is Westlake Epoxy geplaatst in de top 1% van bedrijven die door EcoVadis zijn beoordeeld. De EcoVadis-methodologie beoordeelde de kwaliteit van het duurzaamheidsbeheersysteem van Hexion B.V. aan de hand van beleid, acties en resultaten, waarbij de nadruk lag op 21 onderwerpen die zijn gegroepeerd in vier thema’s: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

“Deze prestatie werd gedreven door voortdurende verbetering in het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen”, zei Ann Frederix, vice-president van Westlake Epoxy. “Ik wil graag speciale dank betuigen aan onze R&D-collega’s, die actief duurzaamheidscriteria introduceren bij productontwikkeling, en aan al onze collega’s van wie de deskundige bijdragen essentieel zijn geweest voor het bevorderen van ons duurzaamheidsprogramma.”

Westlake Epoxy bedient een verscheidenheid aan industrieën, waaronder kleefstoffen, ruimtevaart, automobiel, civiele techniek en constructie, composiet- en windenergie, elektronica, elektrische laminaten en maritieme en beschermende coatings.

Over Westlake

Westlake is een wereldwijde fabrikant en leverancier van materialen en innovatieve producten die het leven elke dag verbeteren. Met het hoofdkantoor in Houston en activiteiten in Azië, Europa en Noord-Amerika, bieden we de bouwstenen voor vitale oplossingen, van bouw en constructie, tot verpakking en gezondheidszorg, tot automobiel en consumenten. Ga voor meer informatie naar de website van het bedrijf op www.westlake.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Vragen van de media:

Westlake Corporation

Chip Swearngan, 1-713-960-9111

Check out our twitter: @NewsNovumpr