20:06 uur 18-01-2022

Sneller in kaart brengen van luchtkwaliteit dankzij Ricardo’s RapidAir-software

De luchtkwaliteit in steden over de hele wereld kan sneller en gemakkelijker dan ooit worden gemodelleerd met behulp van Ricardo’s nieuwste modelleringssoftware voor luchtkwaliteit

OXFORD, Engeland–(BUSINESS WIRE)– RapidAir®, ontwikkeld door de wereldwijde luchtkwaliteit-, energie- en milieuspecialisten, is het volgende generatie dispersiemodellering- en beleidsondersteuningsplatform waarmee gebruikers de impact van scenario’s in enkele minuten kunnen testen, ter ondersteuning van de identificatie van maatregelen die de verkeersemissies verminderen en bijgevolg de volksgezondheid verbeteren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220117005255/nl/

RapidAir air quality software (Photo: Business Wire)

RapidAir air quality software (Photo: Business Wire)

De baanbrekende modelleringssoftware voor de verspreiding van luchtkwaliteit is al met succes gebruikt in Azië, Europa en het VK, ter ondersteuning van evaluaties van de Clean Air Zone, maatregelen voor verkeersbeheer en bredere activiteiten op het gebied van luchtkwaliteitsbeheer. In antwoord op verzoeken van klanten, waaronder transport- en gezondheidsprofessionals, heeft Ricardo op de cloud gebaseerde RapidAir-software ontwikkeld, als aanvulling op zijn adviesaanbod en om de mogelijkheden van RapidAir toegankelijker te maken voor professionals ter ondersteuning van luchtkwaliteitsonderzoek en gerichte beleidsontwikkeling.

Stuart Sneddon, Technical Director Air Quality, stelde: “We zijn enorm trots op RapidAir. Het is ontworpen en ontwikkeld met de behoeften van onze klanten in gedachten en is onderworpen aan intensieve tests en peer review om ervoor te zorgen dat het volgens de hoogst mogelijke standaard presteert. Het vermogen om grote complexe domeinen te modelleren met een hoge resolutie, werkingssnelheid en reeks innovaties onderscheidt het echt van andere softwareaanbiedingen, en bespaart klanten tijd en geld.

“Gebruikers kunnen snel de impact van verschillende mitigatiescenario’s evalueren, betrouwbare resultaten genereren waar ze vertrouwen in hebben, waardoor ze betrouwbare en weloverwogen beleidsbeslissingen kunnen nemen.”

De ingenieurs van Ricardo zijn zelf actieve gebruikers van de software. RapidAir wordt momenteel ingezet als onderdeel van een door de Britse overheid gefinancierd project dat gegevens over transportlocaties gebruikt om de luchtkwaliteit in steden over de hele wereld te verbeteren. Het team onderzoekt hoe gegevens uit de software kunnen worden gebruikt in combinatie met voertuig- en verkeerssimulaties om de volledige impact van zones met schone lucht te begrijpen.

RapidAir werd gestart in 2012 en is in de loop der jaren verder ontwikkeld met behulp van een objectieve en innovatieve aanpak, waarbij internationale best practices en geavanceerde methodologieën zijn geïntegreerd.

RapidAir was een integraal onderdeel van de steun van Ricardo’s luchtkwaliteitsteam aan de City of Bradford Metropolitan District Council bij de ontwikkeling van een pakket mitigatiemaatregelen waarmee £ 43 miljoen aan overheidsfinanciering werd veiliggesteld om ze te realiseren als onderdeel van de inzet voor schone luchtzones.

Sally Jones, Monitoring and Evaluation Manager bij de City of Bradford Metropolitan District Council, verklaarde: “Het bewijs van luchtvervuiling, in combinatie met Ricardo’s economische beoordeling, heeft ons voorzien van het hoogwaardige bewijs dat nodig is om onze aanvraag voor overheidsfinanciering te ondersteunen.

“We zijn ervan overtuigd dat de geselecteerde maatregelen, wanneer ze worden uitgevoerd, succesvol zullen zijn in het verminderen van de luchtvervuiling in de stad en op hun beurt de volksgezondheid zullen verbeteren.”

Dr. Sneddon merkte op: “Ons team van specialisten is erin geslaagd om veelvoorkomende beperkingen van andere luchtkwaliteitsmodellen te overwinnen om snel, nauwkeurig en effectiever luchtkwaliteitsbeheer te bieden aan autoriteiten, steden en bedrijven.”

Voor meer informatie over RapidAir kunt u terecht op https://www.rapidair.co.uk/

Einde

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Over Ricardo

Ricardo plc is een milieu-, engineering- en strategisch adviesbureau van wereldklasse, genoteerd aan de London Stock Exchange. Met meer dan 100 jaar technische uitmuntendheid bieden we uitzonderlijke niveaus van expertise in het leveren van toonaangevende en innovatieve sectoroverschrijdende duurzame producten en oplossingen, waarmee we onze wereldwijde klanten helpen hun efficiëntie te verhogen, groei te realiseren en een duidelijke en veiligere toekomst te creëren. Onze missie is duidelijk: een wereld creëren die klaar is voor de toekomst. Ga voor meer informatie naar www.ricardo.com

Ricardo Energy & Environment is een toonaangevend adviesbureau op het gebied van duurzaamheid dat klanten helpt te reageren op milieu-uitdagingen en -kansen over de hele wereld. Het team van meer dan 450 medewerkers kan bogen op een indrukwekkend erfgoed en ondersteunt al meer dan 40 jaar overheden en bedrijven. Het adviesbureau is een operationele divisie van Ricardo plc. Ga voor meer informatie naar https://ee.ricardo.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:

Julie Palmer

Media and communications manager, Ricardo Energy & Environment

Tel: 01235 753467

E-mail: Julie.palmer@ricardo.com

Gill Gibbons

Ricardo Media Office

Tel: +44 (0)7795 342804

E-mail: media@ricardo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr