09:09 uur 28-01-2021

Ricardo Investeert in waterstofontwikkelings- en testfaciliteit om het voortouw te nemen op weg naar de toekomst van duurzaam transport

Deze nieuwe faciliteit, ontworpen om gebruik te maken van en voort te bouwen op de expertise van Ricardo op het gebied van het bouwen van oplossingen ter ondersteuning van volledig uitstootvrije mobiliteit, gaat onderdeel vormen van een internationaal Centre of Excellence op het gebied van waterstof-, niet-fossiele brandstof- en geëlektrificeerde transporttechniek.

SHOREHAM-BY-SEA, Engeland–(BUSINESS WIRE)– In het kader van haar missie ter ondersteuning van het kooldioxidevrij maken van de wereldwijde transport- en energiesector, heeft Ricardo, een milieu-, techniek- en strategisch adviesbedrijf van wereldklasse, vandaag een initiële investering van GBP 2,5 miljoen aangekondigd in de bouw van een waterstofontwikkelings- en testfaciliteit in haar Shoreham Technical Centre in het Verenigd Koninkrijk.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210128005425/nl/

Hydrogen-fuel cell (Photo: Business Wire)

Hydrogen-fuel cell (Photo: Business Wire)

De nieuwe faciliteit, opgezet om de bestaande activiteiten van het bedrijf op het gebied van waterstof, brandstofcellen en groene alternatieve brandstoffen te ondersteunen, gaat hypergeavanceerde test- en ontwikkelingsmogelijkheden bieden om de capaciteiten van zowel alternatieve brandstoffen als elektrische voertuigen te verbeteren. Hierdoor wordt het assortiment van diensten en oplossingen op het gebied van waterstof en brandstofcellen dat kan worden geleverd aan de wereldwijde klanten van Ricardo aanzienlijk uitgebreid.

Steve Dyke, Managing Director van Ricardo Automotive and Industrial zei het volgende: “We werken al met diverse cliënten aan waterstof- en brandstofceltechnologie en leveren schone, efficiënte oplossingen die de uitstoot van kooldioxide en stank binnen een grote verscheidenheid van sectoren verminderen. Door de capaciteit van onze waterstofbrandstofcellen en het aandrijfvermogen te vergroten, brengen we onze faciliteiten en technologie voor schone voertuigen voor alle transportsectoren naar een hoger niveau en vergroten we het assortiment van diensten en oplossingen op het gebied van waterstof en brandstofcellen dat we aan onze cliënten kunnen aanbieden.”

“Bij de nieuwe faciliteit zal speciale aandacht worden gegeven aan een systeemgestuurde benadering van voertuigontwikkeling, waarbij onze verbeterde testmogelijkheden worden geïntegreerd met onze hypermoderne digitale en simulatietools om volledig geoptimaliseerde hardware- en softwaresysteemoplossingen te kunnen leveren aan onze klanten. Hierdoor wordt onze gevestigde expertise op het gebied van digitale techniek naar een nog hoger plan getild en kan het bedrijf oplossingen bieden die groener zijn omdat ze minder energie en grondstoffen gebruiken. Verder kan het bedrijf de risico’s van het ontwikkelingsproces verlagen door middel van het gebruik van efficiëntere, snellere digitale technieken, en de kosten en tijd die nodig zijn om een product op de markt te krijgen verlagen.”

Deze investering zorgt voor een verdere versterking van de mogelijkheden van Ricardo op het gebied van waterstof na de bekendmaking door het bedrijf op 14 januari 2021 van een samenwerking met AFC Energy plc gericht op het identificeren van nieuwe en innovatieve oplossingen voor alternatieve brandstoffen, waaronder toepassingen op basis van waterstof.

Testfaciliteiten voor brandstofcellen met dit niveau van mogelijkheden zijn zeldzaam op de wereld. Deze investering zal dan ook de positie van Ricardo als leider op het gebied van transporttechnologie op waterstof versterken.

Einde

Over Ricardo

Ricardo plc is een milieu-, techniek- en strategisch adviesbedrijf van wereldklasse, genoteerd aan de Londense aandelenbeurs. We staan al meer dan 100 jaar aan de top op het gebied van techniek en bieden ongekende niveaus van expertise op het gebied van het leveren van hypermoderne en innovatieve duurzame sectoroverschrijdende producten en oplossingen, waarmee we onze wereldwijde klanten helpen hun efficiëntie te verhogen, groei te verwezenlijken en een schonere en veiligere toekomst te creëren. Onze missie is duidelijk: een wereld creëren die klaar is voor de toekomst. Meer informatie: www.ricardo.com

Over Ricardo Automotive and Industrial Division

Ricardo Automotive & Industrial, een divisie van Ricardo plc, biedt internationale techniekdiensten aan OEM’s binnen alle transportsectoren. De visie van het bedrijf is dé adviserende partner voor schone, efficiënte, geïntegreerde aandrijvings- en energieoplossingen te zijn, ondersteund door digitalisering.

Ricardo steunt de UK Hydrogen Strategy Now-campagne. Deze groep vooraanstaande Britse ondernemingen, die samen hebben toegezegd GBP 3 miljard te investeren in waterstofprojecten roept de Britse Chancellor of the Exchequer op een nationale waterstofstrategie op te stellen voor het Verenigd Koninkrijk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor Ricardo:
Kathryn Bellamy

Communications Manager

Ricardo Automotive & Industrial, and Performance Products

E-mail: kathryn.bellamy@ricardo.com
Telefoon: +44 (0) 7921 941824

Ricardo Media Office

Gill Gibbons

E-mail: media@ricardo.com
Telefoon: +44 (0) 7795 342804

Check out our twitter: @NewsNovumpr