19:28 uur 02-12-2021

Ricardo kondigt goedgekeurde Science Based Targets aan terwijl netto nul in zicht komt

We ondernemen positieve actie om onze ambitieuze CO2-reductiedoelstellingen te halen, die zijn goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Ricardo, een wereldklassebedrijf op het gebied van milieu, engineering en strategisch advies, is verheugd aan te kondigen dat onze voorgestelde doelstellingen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen zijn goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief (SBTi) en dat ze in overeenstemming zijn met de uiteengezette doelstellingen in de Overeenkomst van Parijs van 2015.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211202005860/nl/

Ricardo is pleased to announce that proposed greenhouse gas emissions reduction targets have been approved by the Science Based Targets initiative (Graphic: Business Wire)

Ricardo is pleased to announce that proposed greenhouse gas emissions reduction targets have been approved by the Science Based Targets initiative (Graphic: Business Wire)

Het Science Based Targets-initiatief (SBTi) is een samenwerking tussen het CDP, de United Nations Global Compact, het World Resources Institute (WRI) en het World Wide Fund for Nature (WWF).

We sluiten ons nu aan bij een groeiende groep van wereldwijde bedrijven die goedkeuring hebben gekregen voor hun doelstellingen, zodat de uitstoot van broeikasgassen door Ricardo’s activiteiten (scope 1 en 2)1 consistent is met de reducties die nodig zijn om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 ºC, het meest ambitieuze doel van de Overeenkomst van Parijs.

“Ricardo heeft de belangrijke verantwoordelijkheid om zijn CO2-uitstoot in de hele waardeketen te verminderen,” aldus Graham Ritchie, CEO van Ricardo plc. “Als wereldwijde milieu- en engineeringadviespartner voor overheden en klanten uit de particuliere sector, zetten we ons in om onze expertise op het gebied van klimaatverandering te integreren in onze bedrijfsstrategie en hebben we ambitieuze doelstellingen voor de vermindering van broeikasgassen opgesteld, waaronder nauwe samenwerking met onze toeleveringsketen om onze scope 3-emissies aan te pakken. Bovendien is de SBTi-goedkeuring een stevige bevestiging aan onze klanten van onze inzet en knowhow bij het toepassen van diezelfde inzichten om hen te ondersteunen bij het realiseren van hun netto-nulstrategieën.”

“We feliciteren Ricardo met het stellen van op wetenschap gebaseerde doelen die consistent zijn met het beperken van de opwarming tot 1,5 °C, het meest ambitieuze doel van de Overeenkomst van Parijs”, stelde Sonya Bhonsle, wereldwijd hoofd Value Chains en Regional Director Corporations bij CDP, een van de partners van het Science Based Targets-initiatief. “Door zijn doelen af te stemmen op een toekomst van 1,5 °C, zal Ricardo beter in staat zijn om te bloeien terwijl de wereldeconomie overgaat naar een toekomst zonder uitstoot.”

De doelstellingen, zoals goedgekeurd door het Science Based Targets-initiatief, zijn:

  1. Ricardo verbindt zich ertoe de uitstoot van scope 1- en scope 2-emissies van broeikasgassen tot 2031 met 46,2% te verminderen ten opzichte van het basisjaar 2020, gemodelleerd met behulp van de Absolute Contraction-benadering.
  2. Ricardo verbindt zich er ook toe zijn jaarlijkse inkoop van hernieuwbare elektriciteit tot 2026 te verhogen tot 90%.
  3. Daarnaast heeft Ricardo de toezegging gedaan om de scope 3-emissies van broeikasgassen tot 2031 met 27,5% te verminderen ten opzichte van het basisjaar 2020.

Bij Ricardo gaan we door met het versnellen van verbeteringen aan onze duurzaamheidsagenda en blijven we stevig op koers met onze netto-nulstrategie.

-EINDE-

Over Ricardo

Ricardo plc is een milieu-, engineering- en strategisch adviesbureau van wereldklasse, genoteerd aan de London Stock Exchange. Met meer dan 100 jaar technische uitmuntendheid bieden we uitzonderlijke niveaus van expertise in het leveren van toonaangevende en innovatieve sectoroverschrijdende duurzame producten en oplossingen, waarmee we onze wereldwijde klanten helpen hun efficiëntie te verhogen, groei te realiseren en een duidelijke en veiligere toekomst te creëren. Onze missie is duidelijk: een wereld creëren die klaar is voor de toekomst. Ga voor meer informatie naar www.ricardo.com


1 ‘De GHG Protocol Corporate Standard classificeert de BKG-emissies [broeikasgas] van een bedrijf in drie ‘scopes’: Scope 1-emissies: directe emissies van eigen of gecontroleerde bronnen; Scope 2-emissies: indirecte emissies door opwekking van ingekochte energie; Scope 3-emissies: alle indirecte emissies (niet opgenomen in Scope 2) die plaatsvinden in de waardeketen van het rapporterende bedrijf, inclusief zowel upstream- als downstream-emissies.’ https://www.unglobalcompact.org.uk/scope-3-emissions/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Vragen voor Ricardo Group

Natasha Perfect

Group Marketing & Communications Director

E-mail: natasha.perfect@ricardo.com
Telefoon: +44(0) 7921 406 048

Mediavragen voor Ricardo

Gill Gibbons

E-mail: media@ricardo.com
Telefoon: +44 (0) 7795 342804

Check out our twitter: @NewsNovumpr