08:18 uur 21-10-2021

Ricardo sluit nieuw contract voor controle van de luchtkwaliteit in Riyad

Nieuw driejarig contract om de stad te voorzien van gegevens over de luchtkwaliteit met kwaliteitswaarborg

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Ricardo, een milieu-, techniek- en strategisch adviesbedrijf van wereldklasse, zet de levering van belangrijke gegevens en analyses over de luchtkwaliteit in het Midden-Oosten voort met een nieuwe driejarige overeenkomst.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211020006204/nl/

Ricardo signs Riyadh Air Quality Contract (Photo: Business Wire)

Ricardo signs Riyadh Air Quality Contract (Photo: Business Wire)

In samenwerking met Envirozone LLC, leverancier van apparatuur voor bewaking van de luchtkwaliteit, gaat Ricardo in opdracht van de Royal Commission for Riyadh City (RCRC) de kwaliteitsborging, controle en ratificering verzorgen van gegevens uit een bewakingsnetwerk van wereldklasse in de hoofdstad van Saoedi-Arabië.

Sean Christiansen, Air Quality and Environment Practice Director van Ricardo, merkt op: “Dit nieuwe contract versterkt de activiteiten van Ricardo in Saoedi-Arabië. In samenwerking met Envirozone LLC namens de Royal Commission for Riyadh City gaan onze teams van experts een toonaangevende, duurzame oplossing leveren ter ondersteuning van de ambities van de stad voor de continue verbetering van het milieu.”

De eerste projecten, die van start gingen in 2014, betroffen de levering, de installatie en het onderhoud van een nieuw meetnet bestaande uit 17 stations. Ricardo Environment Arabia LLC werd aangesteld om continue diensten voor kwaliteitsborging en kwaliteitsbeheer te leveren voor het netwerk, met inbegrip van regelmatige controle van de prestatietests van de apparatuur; kritische beoordeling van verzamelde gegevens; en uitgebreide analyse en rapportage van de gegenereerde gegevens.

De oorspronkelijke overeenkomst werd al verlengd, en nu voorziet het nieuwe contract in nog eens drie jaar werk voor Ricardo.

De 17 meetstations, waaronder één mobiel station, meten elk tot 15 soorten vervuilende stoffen en zullen gedurende de looptijd van de overeenkomst meer dan 3,5 miljoen datapunten per uur genereren, die allemaal door het team van deskundigen worden gevalideerd met behulp van Modus, de krachtige gegevensverwerkingssoftware van Ricardo. Om ervoor te zorgen dat het project op lange termijn voordelen oplevert, ook na de looptijd van de overeenkomst, zal Ricardo Environment Arabia LLC daarnaast een uitgebreid programma voor kennisoverdracht en training aanbieden aan het luchtkwaliteitsteam van de RCRC.

Ricardo loopt al meer dan vijf decennia voorop op het gebied van luchtkwaliteitsmetingen en de bijbehorende kwaliteitsborging en het beheer van die gegevens.

Akin Adamson, directeur van Ricardo voor het Midden-Oosten merkt op: “De door Ricardo ontwikkelde methodologieën en procedures zijn internationaal erkend als best practices en zijn over de hele wereld geïmplementeerd. We kijken uit naar onze aanhoudende aanzienlijke uitbreiding in het Midden-Oosten, naarmate de milieu-agenda snel blijft voortschrijden.”

Einde

OPMERKINGEN TEN BEHOEVE VAN DE EDITORS:

Over Ricardo

Ricardo plc is een milieu-, techniek- en strategisch adviesbedrijf van wereldklasse, genoteerd aan de Londense aandelenbeurs. We staan al meer dan 100 jaar aan de top op het gebied van techniek en bieden ongekende niveaus van expertise op het gebied van het leveren van hypermoderne en innovatieve duurzame sectoroverschrijdende producten en oplossingen, waarmee we onze wereldwijde klanten helpen hun efficiëntie te verhogen, groei te verwezenlijken en een schonere en veiligere toekomst te creëren. Onze missie is duidelijk: een wereld creëren die klaar is voor de toekomst. Meer informatie: www.ricardo.com

Ricardo Energy & Environment is een vooraanstaand duurzaamheidsadviesbureau dat cliënten wereldwijd helpt bij de aanpak van uitdagingen en kansen op milieugebied. Het team van meer dan 450 personeelsleden put uit de indrukwekkende ervaring van het bureau, opgebouwd tijdens het ondersteunen van overheden en bedrijven over een periode van meer dan 40 jaar. Het adviesbureau is een operationele divisie van Ricardo plc. Meer informatie: https://ee.ricardo.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:
Julie Palmer

Marketing and Communications, Ricardo Energy & Environment

Tel: 01235 753467

E-mail: Julie.palmer@ricardo.com

Gill Gibbons

Ricardo Media Office

Tel: +44 (0)7795 342804

E-mail: media@ricardo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr