08:30 uur 20-10-2021

FourKites breidt het marktleidende Ocean Visibility Platform uit met Dynamic ETA® primeur voor zeevracht en nieuwe tools voor het beheer van demurrage en detention

Data science vernieuwingen van de marktleider leveren zeer nauwkeurige ETA’s voor 100% van de zeevracht, samen met krachtige nieuwe tools die detention- en demurrage-risico beperken

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– FourKites®, ‘s werelds meest toonaangevende supply chain visibility platform, introduceert vandaag Dynamic ETA® for Ocean, een nieuwe AI-gestuurde innovatie als onderdeel van zijn Dynamic OceanSM aanbod. De nieuwe verbetering biedt verladers, transporteurs en 3PL’s de meest nauwkeurige geschatte aankomsttijden (ETA’s) in de industrie voor 100% van hun zeezendingen over alle routes wereldwijd. Daarnaast introduceert het bedrijf nieuwe mogelijkheden voor het monitoren en beperken van demurrage- en detention-risico’s. Met deze vernieuwingen biedt FourKites de meest geavanceerde en robuuste oplossing voor real-time en voorspellende ocean visibility, exception management en kostenbeheersing.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211019006200/nl/

FourKites Expands its Market-Leading Ocean Visibility Platform with Industry-First Dynamic ETA® for Ocean Shipping and New Tools to Manage Demurrage and Detention (Photo: Business Wire)

FourKites Expands its Market-Leading Ocean Visibility Platform with Industry-First Dynamic ETA® for Ocean Shipping and New Tools to Manage Demurrage and Detention (Photo: Business Wire)

Deze krachtige nieuwe tools zijn ontwikkeld als direct antwoord op de voortdurende verstoringen in zeevracht die vertraging van zendingen hebben veroorzaakt, waardoor kosten en aanverwante uitgaven omhoog schoten. Haven-congestion, vertragingen van schepen, en onjuiste of onvolledige documentatie zijn gebruikelijke problemen voor zeeverladers. Het wereldwijde containertekort, het sluiten van havens, natuurrampen, de COVID-19 pandemie en andere recente incidenten hebben deze problemen verergerd en een opeenstapeling van demurrage- en detention-fees veroorzaakt die oplopen tot duizenden dollars per container per dag – en die voor verladers tot miljoenen dollars aan jaarlijkse transportkosten kunnen oplopen.

FourKites’ nieuwe Dynamic ETA for Ocean geeft real-time, geautomatiseerde en voorspellende ETA’s die 20% tot 40% nauwkeuriger zijn dan door vervoerders gegenereerde ETA’s. Deze nieuwe AI-gestuurde mogelijkheid is gebaseerd op FourKites’ gepatenteerde Smart Forecasted Arrival-technologie, en combineert reis- en routing-gegevens en captain data, samen met meer dan 5TB aan historische Automatic Identification System (AIS) scheepsgegevens en 6 miljoen haven-tot-haven reizen over 100.000 routes wereldwijd in de afgelopen twee jaar.

“FourKites’ geautomatiseerde rapportage en tracking voor zeevracht zorgt voor accuratere en real-time gegevens,” zegt Bob Hayes, Vice President Global Supply Chain bij Canfor. “Hierdoor kan Canfor sneller reageren op vragen van klanten, en hen actuele informatie geven over onze komende zendingen, die we anders handmatig hadden moeten tracken.”

FourKites heeft ook een reeks nieuwe demurrage- en detention-tools geïntroduceerd die klanten voorzien van een early warning oplossing en bruikbare inzichten, ter vervanging van de handmatige en/of spreadsheet-gedreven benaderingen die door de meeste verladers worden gebruikt. Deze tools omvatten:

  • Exception Dashboards die de containers monitoren die detention- en demurrage-fees oplopen (of dreigen op te lopen), en die real-time rerouting alerts en dwell time-notificaties geven voor alle zeevrachtzendingen. Klanten kunnen voorrang geven aan containers waarvoor de kosten toenemen of die het risico lopen boetes te krijgen, en een schatting maken van de kosten die worden gemaakt om zo transportkosten te minimaliseren.
  • Meldingen en waarschuwingen voor containers die (binnenkort) te maken krijgen met demurrage- en detention-fees, zodat klanten hun impact op transportkosten kunnen minimaliseren en proactief de klanttevredenheid kunnen managen.
  • Analytics Dashboards die prestatietrends weergeven per route, transporteur, stop en andere gebieden, zodat klanten systemische problemen kunnen identificeren, strategische besluitvorming kunnen verbeteren, en detention- en demurrage-kosten kunnen minimaliseren.

“Zeevracht is een onmisbare wijze van transport die gepaard gaat met een grote mate van onzekerheid en risico,” zegt Chris Stauber, Vice President of Product – Ocean/Air bij FourKites. “De release vandaag van de meest nauwkeurige voorspellende ETA’s voor zeevracht in de industrie, samen met onze nieuwe monitoring- en management-tools voor detention en demurrage, geeft verladers de mogelijkheden die ze nodig hebben om in een tijd van constante veranderingen stijgende transportkosten effectief te beheren en te beperken.”

Nu voortdurende verstoringen de wereldwijde supply chain blijven beïnvloeden, ziet FourKites een ongekende groei op zijn ocean visibility platform. In de afgelopen 12 maanden zag FourKites een groei van 450% in getrackte zeevrachtzendingen, en 40% groei quarter over quarter. Sinds de lancering in april 2021 van Dynamic Ocean, dat 98% van de wereldwijde zeevrachtzendingen, 100% van de terminals in Noord-Amerika en de meerderheid van de terminals in Europa dekt, zag FourKites een toename van 50% in ocean visibility klanten, waaronder Yara International, International Forest Products en Zebra Technologies.

Over FourKites

FourKites® is een toonaangevend supply chain visibility platform, waarmee zichtbaarheid verder gaat dan transport naar werven, magazijnen, winkels en meer. Elke dag worden er meer dan 2 miljoen zendingen over de weg, per spoor, over zee, door de lucht, per pakketdienst en koerier getrackt, in een bereik van 176 landen. FourKites combineert real-time data met krachtige machine learning om bedrijven te helpen bij het digitaliseren van hun end-to-end supply chains. Meer dat 620 van ‘s werelds bekendste merken – waaronder 9 van de 10 CPG en 18 van de top 20 voedsel- en drankbedrijven – vertrouwen op FourKites om hun bedrijf te transformeren en meer flexibele, efficiëntere en duurzamere supply chains te creëren. Kijk voor meer informatie op https://www.fourkites.com/.

Contacts

Marianna Vyridi

Big Valley Marketing for FourKites

+1-650-468-3263

mvyridi@bigvalley.co

Check out our twitter: @NewsNovumpr