17:53 uur 27-07-2021

Ricardo ondersteunt Mexico bij het terugdringen van vrachtemissies

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Experts van het wereldwijde energie- en milieuadviesbureau Ricardo leiden een internationaal consortium ter ondersteuning van het plan van de Mexicaanse regering om de uitstoot van broeikasgassen (BKG) in de vrachtsector te verminderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210727005891/nl/

Ricardo supports Mexico in drive to reduce freight emissions (Photo: Business Wire)

Ricardo supports Mexico in drive to reduce freight emissions (Photo: Business Wire)

De komende 12 maanden zullen specialisten in duurzaam vervoer samenwerken met organisaties, waaronder het in Mexico gevestigde Centro Mario Molina en Urbanistica, om advies te geven aan het Duitse Agentschap voor Internationale Samenwerking (GIZ) als onderdeel van het programma voor duurzaam vervoer.

De inzet van het land om de BKG’s tot 2030 met 22% te verminderen, hangt af van de succesvolle decarbonisatie van de transportsector die bijdraagt aan 25% van de totale CO2-uitstoot op nationaal niveau. De activiteit op de wegen is verantwoordelijk voor 97% van alle transportemissies en het vrachtvervoer speelt een sleutelrol door bijna 75% van de vracht over land door het hele land te vervoeren, terwijl het spoor de overige transportstromen bedient.

Lorenzo Casullo, Associate Director, verklaarde: “Initiatieven om de uitstoot van broeikasgassen aan te pakken, zullen ook de stedelijke luchtvervuiling en geluidsniveaus verbeteren die een negatief effect hebben op Mexicaanse steden.

“Dit project toont onze groeiende invloed in Midden- en Latijns-Amerikaanse landen naarmate we meer werk binnen de regio binnenhalen. Het volledige project in het Spaans kunnen opleveren, dankzij de meertalige capaciteiten van ons team, is een bonus voor ons en toont de wereldwijde ondersteuning die Ricardo kan bieden.”

Ricardo’s focus zal liggen op groen vrachtvervoer, waarbij nationale en lokale beleidsmakers, evenals in Mexico gevestigde vrachtvervoerders, worden geholpen om de gevolgen van klimaatverandering en luchtvervuiling van het goederenvervoer te verminderen door middel van een reeks praktische acties.

Specialisten zullen regelgevend advies geven aan het Mexicaanse ministerie van Milieu over de wijze waarop de regelgeving inzake luchtvervuilingsnormen voor vrachtwagens moet worden geïmplementeerd. Ricardo en partners zullen zich ook bezighouden met capaciteitsopbouw, waarbij ze kijken naar trainingscursussen en casestudies over telematicatoepassingen voor wagenparkbeheer en milieuvriendelijk rijden.

Verdere steun zal komen van proefprojecten op subnationaal niveau, die regio’s en steden helpen bij het testen van nieuwe bedrijfsmodellen voor een effectiever autosloopbeleid, programma’s voor vlootvernieuwing en stedelijke logistieke benaderingen.

Het project ondersteunt de samenwerking tussen Mexico en Duitsland, die tot doel heeft de klimaatmitigatie-inspanningen in de wegvrachtvervoersector in Mexico te bevorderen door steun te bieden aan ministeries, autoriteiten en bedrijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie Palmer

julie.palmer@ricardo.com
+44 (0) 1235 753467

Gill Gibbons

media@ricardo.com
07795 342804

Check out our twitter: @NewsNovumpr