18:18 uur 07-04-2021

Imaweb, gesteund door PSG, neemt Stieger over, een toonaangevende Zwitserse autosoftwarespecialist

Nieuwste investering verstevigt sterke marktpositie van Imaweb in DACH na de overname van Procar in januari

MADRID & LYON, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Imaweb, een toonaangevende onafhankelijke ontwikkelaar en leverancier van softwareoplossingen voor auto’s en dealers in Europa, heeft vandaag de overname aangekondigd van Stieger, een vooraanstaande leverancier van softwareoplossingen voor dealers in Zwitserland en Oostenrijk. Imaweb wordt ondersteund door PSG, een verstrekker van groeikapitaal die zich richt op samenwerking met middelgrote software- en technologiegerichte servicebedrijven.

Stieger, met het hoofdkantoor in Staad, Zwitserland, vereenvoudigt klantprocessen en verbetert de efficiëntie voor OEM’s (Original Equipment Manufacturers) en dealers door middel van innovatieve softwareoplossingen. Het bedrijf, opgericht in 1982, heeft momenteel ongeveer 60 mensen in dienst op zes locaties in Zwitserland, Oostenrijk en Slowakije. Tot de klanten van Stieger behoren Zwitserse en Oostenrijkse franchise-dealers van een aantal OEM-merken, zoals Volkswagen, Audi, Renault, Ford, Toyota, Peugeot, Volvo, Mercedes en Citroën.

De overname van Stieger zal de aanwezigheid van Imaweb in DACH, de grootste automarkt in Europa, versterken, en de marktleidersposities van Stieger in Zwitserland en Oostenrijk zullen de bestaande aanwezigheid van Imaweb in Duitsland complementeren. Bovendien is het productaanbod van Stieger een aanvulling op de digitale softwareoplossingen van Imaweb die de digitalisering van het algehele klanttraject voor dealers en OEM’s ondersteunen. Na de transactie zal de CEO en oprichter van Stieger, Eugen Stieger, met pensioen gaan.

“We zijn verheugd om Stieger aan boord te krijgen als onderdeel van Imaweb,” aldus Patrick Prajs, CEO van Imaweb. “Wij zijn van mening dat de innovatieve technologie van het bedrijf voor een extra voordeel zal zorgen voor ons bestaande aanbod aan OEM’s en dealers in heel Europa.”

Julian Ciccale, medeoprichter en plaatsvervangend CEO van Imaweb, voegde hieraan toe: “De overname van Stieger ondersteunt ook onze pan-Europese groeistrategie door onze aanwezigheid in de DACH-regio te versterken, wat een prioritaire markt is voor Imaweb.”

Eugen Stieger, CEO en oprichter van Stieger, verklaarde: “Met Imaweb hebben we, denken we, de juiste partner gevonden om Stieger vooruit te helpen en het aanhoudende succes van het bedrijf de komende jaren te verzekeren. Het Stieger-team is enthousiast om zich bij Imaweb te voegen nu het bedrijf de volgende groeifase ingaat.”

PSG investeerde in mei 2019 in Imaweb en steunde de oprichters van het bedrijf om de toonaangevende leverancier van CRM-oplossingen voor de automobielsector in Spanje om te vormen tot een pan-Europese speler. Sindsdien is Imaweb snel gegroeid door een combinatie van organische groei en strategische M&A. Deze transactie is de derde van Imaweb in 2021, na de overnames van de toonaangevende Duitse leverancier van digitale autosoftwareoplossingen Procar in januari en van Stampyt, een marktleidende Franse leverancier van AI-gedreven remarketingsoftware, in maart. Imaweb biedt nu een volledige reeks digitale softwareoplossingen die zijn ontworpen voor autodealers en OEM’s in heel Europa.

De financiële voorwaarden van deze overname worden niet bekendgemaakt.

Imaweb

Imaweb is een leidende ontwikkelaar en leverancier van digitale oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is ontstaan door de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van wereldwijde klantbeheeroplossingen voor verkoop, marketing en aftersales, en DATAFIRST-I’Car Systems Group, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, groepsdistributeurs en dealers, in 2019. Ga voor meer informatie naar https://www.imaweb.com/.

Stieger

Stieger Software is een vooraanstaande ontwikkelaar van complete IT-oplossingen en -interfaces voor de Zwitserse en Oostenrijkse auto-industrie. Het bedrijf, opgericht in 1982, heeft nu ongeveer 60 hooggekwalificeerde mensen in dienst, verspreid over zes locaties in drie landen. De innovatieve dealermanagementsystemen van Stieger worden momenteel door meer dan 1650 klanten gebruikt.

Stieger heeft een drievoudige kernactiviteit: een baanbrekend specialisme in de auto-industrie, à la carte concepten en een systematisch standaardisatiebeleid voor softwaregebruik. Voor meer informatie over het bedrijf kunt u terecht op https://www.stieger.ch

PSG

PSG is een investeringsmaatschappij die samenwerkt met middelgrote software- en technologiegerichte dienstverleners om hen te helpen bij het doorlopen van transformationele groei, te profiteren van strategische kansen en sterke teams op te bouwen. PSG heeft meer dan 65 bedrijven gesteund en meer dan 275 aanvullende acquisities gefaciliteerd, en brengt uitgebreide investeringservaring, diepgaande expertise op het gebied van software en technologie en een sterke toewijding om samen te werken met managementteams. PSG is opgericht in 2014 en opereert vanuit kantoren in Boston, Kansas City en Londen. https://www.psgequity.com/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PSG
Ryan Smith, Prosek Partners

rsmith@prosek.com
+44 785 475 0943

Check out our twitter: @NewsNovumpr