15:49 uur 02-10-2020

Imaweb voltooit overname van Evolutive met steun van Providence Strategic Growth om haar positie in de Benelux te versterken

LONDEN en PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Imaweb, een toonaangevende onafhankelijke leverancier van oplossingen voor klantenrelatiebeheer (“CRM”) en dealermanagementsystemen (“DMS”) voor de auto-industrie in Europa, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de overname van Evolutive, een toonaangevende distributeur van DMS-oplossingen in België, heeft afgerond. Imaweb wordt ondersteund door Providence Strategic Growth (“PSG”), de groeikapitaaldivisie van de vooraanstaande vermogensbeheerder Providence Equity Partners (“Providence”). De financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Evolutive werd in 1989 opgericht als software-editor voor de auto-industrie en begon in 2002 met de distributie van Datacar DMS van Imaweb in België. Als exclusieve distributiepartner voor Imaweb in België bedient Evolutive meer dan 250 klanten, waaronder de dealernetwerken van Opel en PSA.

Het team van specialisten, de producten en de diensten van Evolutive gaan op in Imaweb Benelux, dat een klantenbestand van 465 dealers in de regio bedient. Het gecombineerde team zet de actieve ontwikkeling en distributie van Datacar DMS en I’Car DMS voort. Voor beide producten komen nieuwe modellen en functies beschikbaar die voldoen aan de certificeringen van alle merken. Klanten profiteren van een verbeterd platform en van de voordelen die worden geboden door een toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen voor de auto-industrie.

Patrick Prajs, CEO van Imaweb, zegt: “Het vervult ons met trots Evolutive bij Imaweb te verwelkomen en onze relatie te verheffen van partners naar leden van hetzelfde team. We hebben de expertise en het verkoopteam van Evolutive altijd gewaardeerd. We zien een aanzienlijk groeipotentieel in België en de Benelux, die belangrijke markten zijn voor Imaweb in onze strategie van Europese expansie.”

Sinds de oprichting na de investering van PSG in september 2019, is Imaweb uitgegroeid tot een van de belangrijkste full-service providers van CRM, DMS en andere digitale oplossingen voor de auto-industrie in Europa. In de afgelopen 12 maanden heeft Imaweb ook de overnames afgerond van: TMS-Soft, een van de slechts drie niet-gouvernementele organisaties die bevoegd zijn om voertuigregistratiegegevens af te geven onder het Franse systeem; ITMotive, een in Nederland gevestigde distributeur en servicer van DMS in de Benelux; en Serinfer, de computersoftwaredivisie van de Alvariño Group, een Spaanse ontwikkelaar, distributeur en leverancier van DMS.

Imaweb

Imaweb is een toonaangevende ontwikkelaar en distributeur van digitale oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is in 2019 ontstaan door de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van internationale klantenbeheeroplossingen voor verkoop, marketing en aftersales, en DATAFIRST-I’Car Systems Group, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, groepsdistributeurs en dealers.

Evolutive

Evolutive is een softwarebedrijf dat sinds 2002 een lokale partner is van Imaweb France. Het bedrijf biedt: ontwikkeling, productimplementatie, gepersonaliseerde ondersteuning, updates en upgrades. Dankzij de ervaring binnen de auto-industrie beschikt Evolutive over grondige kennis van zowel de markt als de producten, en kan het bedrijf efficiënte gebruikersondersteuning bieden om klanten te helpen het volledige potentieel van het softwarepakket te benutten. Met haar team van zes specialisten heeft Evolutive zich altijd volledig ingezet om te voorzien in de behoeften van klanten op het gebied van IT-systemen bij het uitvoeren van hun kerntaak: het verkopen van auto’s.

Providence Strategic Growth

PSG is een gelieerde onderneming van Providence Equity Partners (“Providence”). PSG, opgericht in 2014, richt zich op investeringen in groeikapitaal in software- en technologiegerichte servicebedrijven in het lagere middensegment. Providence is een vooraanstaande wereldwijde vermogensbeheerder die pionierde met een sectorgerichte benadering van private equity-investeringen met de visie dat een toegewijd team van branchedeskundigen in staat zou zijn uitzonderlijke bedrijven van duurzame waarde op te bouwen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1989 heeft Providence geïnvesteerd in meer dan 200 bedrijven en heeft het zich ontwikkeld tot een toonaangevende investeringsmaatschappij met speciale aandacht voor de media-, communicatie-, onderwijs-, software- en dienstensector. PSG heeft zijn hoofdkantoor in Boston, MA, naast kantoren in Londen en Kansas City. Meer informatie over PSG: https://www.provequity.com/private-equity/psg. Meer informatie over Providence:https://www.provequity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Imaweb
Alice Lafon

+33 784 222 125

alice.lafon@imaweb.com

Providence Strategic Growth
Rory King/ Giles Bethule

Sard Verbinnen & Co.

+44 7917 086 227/ +44 7761 385 365

Prov-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr