13:50 uur 06-10-2020

Met steun van Providence Strategic Growth neemt Imaweb Evolutive voor een sterkere positie in de Benelux

LONDEN EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Imaweb, een toonaangevende, onafhankelijke leverancier van oplossingen op het gebied van klantrelatiebeheer (Customer Relationship Management/CRM) en managementsystemen voor dealers (Dealership Management Systems/DMS) voor de Europese automobielsector, heeft vandaag de afronding aangekondigd van de overname van Evolutive, een toonaangevende distributeur van DMS-oplossingen in België. Imaweb wordt hierbij ondersteund door Providence Strategic Growth (“PSG”), de investeringsmaatschappij voor groeikapitaal gelieerd aan vermogensbeheerder Providence Equity Partners (“Providence”). De financiële voorwaarden zijn niet openbaar gemaakt.

Evolutive in 1989 als software-ontwikkelaar voor de automobielsector en startte in 2002 in België met de distributie van Datacar DMS van Imaweb. Als exclusieve distributiepartner van Imaweb in België, bedient Evolutive meer dan 250 klanten, waaronder die binnen de dealernetwerken van Opel en PSA.

De specialisten, de producten en de diensten van Evolutive worden geïntegreerd in Imaweb Benelux, met een klantenbestand van 465 regionale dealers. Het gecombineerde team blijft proactief werken aan de ontwikkeling en distributie van Datacar DMS en l’Car DMS. Voor beide producten komen nieuwe modellen en functionaliteiten beschikbaar die voldoen aan de certificeringen van alle merken. Klanten kunnen profiteren van een verbeterd platform en een toonaangevende pan-Europese leverancier van oplossingen voor de automobielindustrie.

Patrick Prajs, CEO van Imaweb, vertelt: “Met veel trots verwelkomen we Evolutive bij Imaweb, in plaats van partners worden we nu collega’s. We hebben de expertise en verkoopprestaties van Evolutive altijd heel erg gewaardeerd. We zien een significant groeipotentieel in België en de Benelux, en dat zijn belangrijke markten voor Imaweb in het kader van onze strategie op het gebied van Europese uitbreiding.”

Sinds de oprichting na de investering van PSG in september 2019, is Imaweb uitgegroeid tot een van de belangrijkste full-service providers van CRM-, DMS- en andere digitale oplossingen voor de Europese automobielindustrie. In de afgelopen 12 maanden heeft Imaweb tevens de volgende bedrijven overgenomen: TMS-Soft, een van de drie niet-gouvermentele organisaties die in Frankrijk bevoegd zijn voertuigen te registreren; ITMotive, een in Nederland gevestigde DMS-distributeur en -dienstenverlener voor de Benelux; en Serinfer, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met computersoftware van de Alvariño Group, een Spaanse ontwikkelaar, distributeur en leverancier van DMS.

Imaweb

Imaweb is een toonaangevende ontwikkelaar en distributeur van digitale oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is in 2019 ontstaan door de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van internationale klantenbeheeroplossingen voor verkoop, marketing en aftersales, en DATAFIRST-I’Car Systems Group, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, groepsdistributeurs en dealers.

Evolutive

Evolutive is een softwarebedrijf en sinds 2002 een lokale partner is van Imaweb France. Het bedrijf beheert met een toegewijd team van 6 specialisten het gehele proces, van de ontwikkeling en de productimplementatie tot gepersonaliseerde ondersteuning, updates en upgrades. Door de ervaring van Evolutive in de automobielindustrie beschikt het bedrijf over diepgaande kennis van zowel de markt als de producten, en kan het efficiënte ondersteuning bieden, zodat klanten het volledige potentieel van het softwarepakket benutten. Evolutive heeft altijd als doel gehad te voorzien in de behoeften van klanten op het gebied van IT-systemen bij het uitvoeren van hun kerntaak: het verkopen van auto’s.

Providence Strategic Growth

PSG is een gelieerde onderneming van Providence Equity Partners (“Providence”). PSG werd in 2014 opgericht en legt zich toe op investeringen in groeiaandelen in software en technologiegerichte servicebedrijven voor het lagere middensegment. Providence is een vooraanstaande wereldwijde vermogensbeheerder die een pioniersrol vervulde met een sectorgerichte benadering van private equity-investeringen en heeft als visie dat een toegewijd team van branchedeskundigen uitzonderlijke bedrijven van blijvende waarde kan opbouwen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1989 heeft Providence als toonaangevende investeringsmaatschappij gericht op de media-, communicatie-, onderwijs-, software- en dienstensector, in meer dan 200 bedrijven geïnvesteerd. PSG heeft haar hoofdkantoor in Boston, MA, en tevens vestigingen in Londen en Kansas City. Ga voor meer informatie over PSG naar https://www.provequity.com/private-equity/psg, en voor meer informatie over Providence naar https://www.provequity.com.

Contacts

Imaweb
Alice Lafon

+33 784 222 125

alice.lafon@imaweb.com

Providence Strategic Growth
Rory King/ Giles Bethule

Sard Verbinnen & Co.

+44 7917 086 227/ +44 7761 385 365

Prov-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr