12:36 uur 10-12-2020

NuScale Power brengt geüpdatete evaluatie uit voor schone waterstofproductie met 77 MWe-module

25 procent toename in NuScale Power Module™-uitgangsvermogen leidt tot verhoging van kostenconcurrerende schone waterstofproductie

PORTLAND, Oregon–(BUSINESS WIRE)– NuScale Power kondigde vandaag geüpdatete evaluaties aan voor de technische haalbaarheid en economie van waterstofproductie met behulp van warmte en elektriciteit van een NuScale Power Module™ (NPM) naar aanleiding van de recente aankondiging dat een NPM een extra 25 procent meer vermogen per module kan genereren voor een totaal van 250 MWt (of 77 MWe) per module. De waterstofstudie werd aanvankelijk uitgevoerd in 2014 met het Idaho National Laboratory en is geüpdatet met nieuwe productie- en economische parameters.

Uit de geüpdatete analyse bleek dat één NuScale-module van 250 MWt met de toename van 25 procent in uitgangsvermogen van een NPM in staat is om 2.053 kg/uur aan waterstof te produceren, of bijna 50 metrische ton per dag. Dat is een toename van 1.667 kg/uur aan waterstof of 40 metrische ton per dag voor een NuScale-module van 200 MWt. Bovendien wordt, als gevolg van de lagere genivelleerde elektriciteitskosten van het verhoogde uitgangsvermogen, verwacht dat de waterstof die wordt geproduceerd door een NuScale hogetemperatuur-stoomelektrolyse (HTSE) kostenconcurrerend is met kostenramingen voor hernieuwbare waterstof met een hoge capaciteitsfactor, terwijl ze ook doorlopende, gecontroleerde waterstofproductie bieden.

“Het vermogen van onze NPM om nu zelfs nog meer schone waterstof te produceren, met een kleinere voetafdruk, is wederom een voorbeeld van hoe de technologie van NuScale kan bijdragen aan het koolstofvrij maken van diverse sectoren, en klanten daarbij aanvullende inkomstenstromen kan bieden,” zei dr. José Reyes, Chief Technology Officer en medeoprichter van NuScale Power. “In combinatie met ons beproefde ontwerp, onze ongeëvenaarde veiligheid en onze ladingsvolgende capaciteiten, toont deze analyse dat het ontwerp van NuScale de norm is voor initiatieven om aan de vraag naar innovatieve oplossingen voor uitdagende mondiale energiebehoeften te voldoen.”

In de analyse wordt energie van een enkele NPM in de vorm van oververhitte stoom en elektriciteit direct naar een HTSE-systeem geleid dat draait op 850°C. Slechts twee procent van de elektrische output (~1.8 MWe) van de NPM wordt gebruikt om de temperatuur van de processtoom te verhogen van 300°C bij de NPM-outlet tot 850°C voor de electrolyzer. Het innovatieve, multimodulaire energiecentrale-ontwerp van NuScale betekent dat een NuScale-centrale betrouwbare schone elektriciteit voor het stroomnetwerk kan produceren en daarbij één of meerdere modules kan toewijzen aan de zuinige productie van waterstof wanneer de vraag naar elektriciteit gering is.

Als de wereld wil voldoen aan de doelstelling van het akkoord van Parijs om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5 à 2°C, is volgens een recent rapport van LucidCatalyst voldoende voordelige en schone waterstofproductie nodig om olie en gas te vervangen in de scheepvaart, de luchtvaart en de maak- en procesindustrieën. Meer dan 95% van de waterstof ter wereld wordt momenteel geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen. De meest voorkomende methode is de vervorming van stoommethaan uit aardgas. Het is niet mogelijk om al deze waterstof met alleen hernieuwbare energiebronnen te produceren. Om voldoende schone waterstof te produceren om de 100 miljoen vaten olie die op dit moment dagelijks over de hele wereld worden verbruikt te vervangen, zijn geavanceerde modulaire reactoren nodig. Het gebruik van een enkele NPM om 50 ton waterstof per dag te produceren, voorkomt ongeveer 460 ton aan CO2-emissies per dag, of 168.000 ton aan CO2 per jaar, in vergelijking met de productie van waterstof uit aardgas. Daarnaast is het vermogen van NuScale om schone waterstof te produceren uitermate geschikt om een bijdrage te leveren aan het koolstofvrij maken van de transportsector. Een enkele NPM kan immers voldoende waterstof produceren om 38.000 brandstofcelvoertuigen of 1.500 langeafstands-brandstofceltrucks aan te drijven op basis van gemiddelde brandstofverbruikscijfers in de Verenigde Staten.

​​​​​Over NuScale Power

NuScale Power heeft een nucleaire energiecentrale met nieuwe modulaire lichte waterreactor ontwikkeld om energie te leveren voor stroomopwekking, stadsverwarming, waterontzilting en andere proceswarmtetoepassingen. In het ontwerp van deze baanbrekende kleine modulaire reactor (SMR) is een NuScale Power Module™ opgenomen. Deze is volledig in de fabriek vervaardigd en in staat om 77 MW aan elektriciteit te genereren met behulp van een veiligere, kleinere en schaalbare versie van drukwaterreactor-technologie. Het schaalbare ontwerp van NuScale – een energiecentrale die tot vier, zes of 12 individuele energiemodules kan omvatten – biedt de voordelen van koolstofvrije energie en vermindert de financiële verplichtingen die zijn verbonden aan nucleaire faciliteiten van gigawatt-omvang. De meerderheidsinvesteerder in NuScale is Fluor Corporation, een mondiaal engineering-, aanbestedings- en constructiebedrijf met 60 jaar ervaring op het gebied van commerciële nucleaire energie.

Het hoofdkwartier van NuScale is gevestigd in Portland, OR en het bedrijf heeft vestigingen in Corvallis, OR, Rockville, MD, Charlotte, NC, Richland, WA, en London, VK. Volg ons op Twitter: @NuScale_Power, Facebook: NuScale Power, LLC, LinkedIn: NuScale-Power en Instagram: nuscale_power. Bezoek de website van NuScale.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Diane Hughes, vicepresident voor marketing en communicatie, NuScale Power

dhughes@nuscalepower.com
(C) (503)-270-9329

Check out our twitter: @NewsNovumpr