18:53 uur 02-12-2021

NuScale Power onthult naam van vlaggenschip SMR-centrales terwijl het bedrijf commercialisering nadert

VOYGR, de schaalbare kleine modulaire reactorcentrales van NuScale, zullen tegen het einde van het decennium volledig operationeel zijn

PORTLAND, Oregon–(BUSINESS WIRE)– NuScale Power heeft vandaag de officiële naam onthuld van zijn kleine modulaire reactor (small modular reactor, SMR) energiecentrales – VOYGR™. NuScale loopt voorop in innovatie op het gebied van energie en de naam VOYGR laat zien dat NuScale de wereld verandert door een energiebron te creëren die slimmer, schoner, veiliger en kostenconcurrerend is. Het vlaggenschip VOYGR-12 schaalbare energiecentrale-ontwerp van NuScale biedt plaats aan maximaal 12 NuScale Power Modules(NPM), wat resulteert in een totale bruto opbrengst van 924 megawatt elektriciteit (MWe). NuScale biedt ook kleinere schaalbare energiecentrale-oplossingen, de VOYGR-4 (308 MWe) met vier modules en de VOYGR-6 (462 MWe) met zes modules, die worden ondersteund door de strenge veiligheidscase van de NuScale Power Module™ SMR-technologie van het bedrijf. De eerste VOYGR-centrale zal tegen het einde van het decennium operationeel zijn.

12 modules (924 MWe)

6 modules (462 MWe)

4 modules (308 MWe)

VOYGR™-12

VOYGR™-6

VOYGR™-4

Als de eerste en enige SMR die ontwerpgoedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse Nuclear Regulatory Commission, zijn de VOYGR-centrales een schaalbare energiecentraleoplossing met een volledig passief veiligheidssysteemontwerp, verbeterde betaalbaarheid en uitgebreide flexibiliteit voor diverse elektrische en proceswarmtetoepassingen. De VOYGR SMR-centrales van NuScale zijn ongeëvenaard met functies en mogelijkheden die niet te vinden zijn in de huidige kerncentrales voor klanten die op zoek zijn naar koolstofvrije, zeer betrouwbare energie voor kritieke infrastructuur en industriële processen.

“Ik ben ongelooflijk verheugd om de naam aan te kondigen van onze kleine modulaire reactorcentrales, VOYGR, die de overgang van onze wereld naar een schone economie zal versnellen en tegelijkertijd de klimaatverandering zal bestrijden”, zei John Hopkins, voorzitter en CEO van NuScale Power. “We zijn toegewijd aan het veranderen van de energie die de wereld verandert, en de naam VOYGR staat voor onze baanbrekende centraletechnologie die een nieuwe standaard zet voor schone, betrouwbare en veilige stroom.”

Het programma van NuScale behoudt een krachtig elan richting commercialisatie van zijn SMR-technologie, inclusief ontwikkeling van de toeleveringsketen, voltooid standaard centrale-ontwerp, planning van opleveringsactiviteiten voor de centrale, evenals plannen voor de opstart en inbedrijfstelling van de centrale. NuScale zal tegen het einde van het decennium klaar zijn om de eerste VOYGR-centrale te leveren aan het Carbon Free Power Project (CFPP), een initiatief onder leiding van het openbare energieconsortium Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS). NuScale blijft samenwerken met nationale en internationale entiteiten om de inzet van de SMR-technologie van NuScale te onderzoeken als een langetermijnoplossing voor het leveren van betrouwbare, veilige, betaalbare en operationeel flexibele koolstofvrije energie voor diverse toepassingen.

Meer informatie over de VOYGR-centrales van NuScale vindt u hier.

​​​​​Over NuScale Power

NuScale Power heeft een nucleaire energiecentrale met nieuwe modulaire lichte waterreactor ontwikkeld om energie te leveren voor stroomopwekking, stadsverwarming, waterontzilting, waterstofproductie en andere proceswarmtetoepassingen. Deze baanbrekende technologie voor kleine modulaire reactoren (SMR) wordt aangeboden in schaalbare formaten, waaronder een VOYGR-12 energiecentrale, die 12 (77 MWe) NuScale Power Modules™ (NPM) bevat en gebruik maken van een veiligere, kleinere en schaalbare versie van drukwaterreactortechnologie. We bieden ook kleinere energiecentrale-oplossingen, de VOYGR-4 (308 MWe) met vier modules en de VOYGR-6 (462 MWe) met zes modules, hoewel andere ook mogelijk zijn. Met een reeks flexibele energie-opties is NuScale klaar om te voldoen aan de uiteenlopende energiebehoeften van klanten over de hele wereld. De meerderheidsinvesteerder in NuScale is Fluor Corporation, een mondiaal engineering-, aanbestedings- en constructiebedrijf met 70 jaar ervaring op het gebied van commerciële nucleaire energie.

Het hoofdkwartier van NuScale is gevestigd in Portland, OR en het bedrijf heeft vestigingen in Corvallis, OR, Rockville, MD, Charlotte, NC, Richland, WA, en London, VK. Volg ons op Twitter: @NuScale_Power, Facebook: NuScale Power, LLC, LinkedIn: NuScale-Power en Instagram: nuscale_power. Bezoek de website van NuScale Power.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Diane Hughes, vicepresident voor marketing en communicatie, NuScale Power

dhughes@nuscalepower.com
(C) (503)-270-9329

Check out our twitter: @NewsNovumpr