21:23 uur 12-11-2020

Driekwart van alle nieuwe auto’s wordt over vijf jaar aangesloten

  • Helft van alle auto’s verzonden in 2020 wordt aangesloten

SAN DIEGO & BUENOS AIRES & LONDEN & NEW DELHI & HONGKONG & BEIJING & SEOUL–(BUSINESS WIRE)– De wereldwijde markt voor geconnecteerde auto’s zal naar verwachting de komende vijf jaar verdubbelen, met meer dan 270 miljoen van dergelijke auto’s die in 2020-2025 zullen worden verzonden, volgens het laatste onderzoek van de Smart Automotive-service van Counterpoint. De gegevens vertegenwoordigen alleen de wereldwijde zendingen van personenauto’s met ingebouwde connectiviteit en omvatten geen connectiviteit via smartphone.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201112006030/nl/

Global Connected Car Shipments by Country Q2 2020 (Photo: Business Wire)

Global Connected Car Shipments by Country Q2 2020 (Photo: Business Wire)

In een reactie op de bevindingen zei senior analist Aman Madhok: “De markt heeft een gezonde groei van 18% op jaarbasis doorgemaakt in het tweede kwartaal van 2020, waarbij het aantal geconnecteerde auto’s in die periode bijna zeven miljoen eenheden bereikte. De penetratie van connectiviteit in auto’s blijft toenemen, en in 2020 zal de helft van alle wereldwijd verkochte auto’s connectiviteit hebben.”

Toen Madhok de impact van COVID-19 op de markt besprak, voegde hij eraan toe: “Hoewel de markt op jaarbasis is gegroeid, zijn de zendingen met 5% gedaald in vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 als gevolg van de gematigde verkoop van personenauto’s na de COVID-19-pandemie, ook al heeft de toegenomen autoverkoop in China tot op zekere hoogte bijgedragen aan het herstel van de markt.”

In een reactie op de bevindingen vanuit connectiviteitsperspectief stelde onderzoekspartner Fahad Siddique: “Autofabrikanten blijven de nieuwste technologie toepassen, waarbij op 4G LTE gebaseerde geconnecteerde auto’s bijna 88% van alle zendingen in het tweede kwartaal van 2020 vertegenwoordigen. Via 5G geconnecteerde auto’s gaan volgend jaar in massaproductie. Tot 2025 zal een op de vijf geconnecteerde auto’s beschikken over connectiviteit met ingebouwde 5G. China en de VS zullen samen goed zijn voor het merendeel van de via 5G geconnecteerde auto’s die in de komende vijf jaar worden verkocht.”

Bij de bespreking van de belangrijkste trends verklaarde onderzoeksdirecteur Peter Richardson: “Terwijl de E-call-verordening de zendingen van geconnecteerde auto’s in Europa stimuleert, zorgt de toenemende digitalisering van de cockpit in combinatie met de voorkeur van de klant voor verbonden diensten voor de groei in de VS en China. Beide landen waren samen goed voor bijna twee derde van de zendingen van geconnecteerde auto’s in het tweede kwartaal van 2020. Ook autofabrikanten promoten verbonden diensten om kopers aan te trekken en extra inkomsten te genereren via abonnementen.”

De uitgebreide en diepgaande ‘Global Connected Car Tracker 2020’ is nu te koop op report.counterpointinsights.com. Neem contact met ons op via press (at) counterpointresearch.com voor verdere vragen over onze laatste onderzoeken en inzichten, of voor persvragen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Analysts:

Neil Shah
neil@counterpointresearch.com

Aman Madhok
aman@counterpointresearch.com

Fahad Siddiqui
fahad@counterpointresearch.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr