14:11 uur 27-08-2020

Wereldwijde leveringen van IoT-gsm-modules in het eerste kwartaal van 2020 met 28% gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal

Quectel leidt de wereldwijde leveringen van IoT-gsm-modules met marktaandeel van 28% in het eerste kwartaal van 2020

SAN DIEGO, BUENOS AIRES, LONDEN, NEW DELHI, HONGKONG, BEIJING, TAIPEI, SEOUL–(BUSINESS WIRE)– De wereldwijde leveringen van IoT-gsm-modules daalden in het eerste kwartaal van 2020 met 4% ten opzichte van het voorgaande jaar en met 28% ten opzichte van het voorgaande kwartaal als gevolg van de negatieve impact van de COVID-19-uitbraak. Dit blijkt uit de nieuwste gegevens van Counterpoint Global Cellular IoT Module and Chipset Tracker. De leveringen van IoT-modules op basis van LPWA-technologie (Low Power Wireless Access) stegen dit kwartaal met 51%, waarmee de daling in de automobiel- en andere mobiliteitstoepassingen enigszins werd gecompenseerd. De dalende prijzen, het lagere energieverbruik en de groeiende dekking zijn de belangrijkste redenen voor de stijgende populariteit van LPWA-modules in vergelijking met andere gsm-technologieën.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200827005415/nl/

Global Cellular IoT Module Shipments by Chipset Vendor – Q1 2020 (Photo: Business Wire)

Global Cellular IoT Module Shipments by Chipset Vendor – Q1 2020 (Photo: Business Wire)

Research Associate Soumen Mandal merkt op: “Dankzij een breder geografisch bereik, snellere marktintroductie, uitstekende ondersteuning van IoT-toepassingen, agressieve marketing en breder portfolio, waarbij de modules uit de MC-, M- en BC-serie het uitstekend doen, wist Quectel de toppositie op de mondiale markt voor IoT-gsm-modules vast te houden. De modules SLM152, ME909 en SIM868 van respectievelijk Meig, Huawei en SIMCom hielpen deze merken echter de concurrentie met Quectel aan te gaan. Bovendien slagen Chinese bedrijven als Fibocom, MobileTek, Lierda en Neoway dankzij hun kosteneffectiviteit erin hun aandeel op de mondiale markt voor IoT-gsm-modules te vergroten. Internationale leveranciers als Gemalto, Sierra, Telit en u-blox wisten hun topposities achter Sunsea IoT en Quectel vast te houden dankzij sterke vertegenwoordiging in Noord-Amerika, Europa en andere ontwikkelde markten.”

Research Associate Anish Khajuria merkt op: “De gemiddelde prijs van IoT-modules daalde in het eerste kwartaal van 2020 met 12% ten opzichte van het jaar daarvoor. De groeiende vraag naar betaalbare LPWA-modules, zoals de NB-IoT, LTE-M en LTE Cat-1, heeft de gemiddelde verkoopprijs van IoT-modules omlaag gedreven.”

Vice-President van Research Neil Shah merkt op: “Qualcomm heeft het grootste aandeel wat betreft leveringen van chipsets voor de IoT-gsm-modules. Diversifiëring van het productaanbod, het robuuste supply chain-netwerk, innovatie en concurrerende prijzen hebben Qualcomm geholpen de samenwerking met belangrijke leveranciers van IoT-gsm-modules zeker te stellen.”

Het uitgebreide en diepgravende rapport ‘Global Cellular IoT Module and Chipset Tracker 2018Q1-2020Q1′ is onderdeel van de IoT (Internet of Things) Service van Counterpoint. Het rapport kan hier worden gedownload door cliënten met een abonnement.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Analist:
Soumen Mandal
soumen@counterpointresearch.com

Neil Shah
neil@counterpointresearch.com

Aman Madhok
aman@counterpointresearch.com

Anish Khajuria
anish@counterpointresearch.com

Fahad Siddiqui
fahad@counterpointresearch.com

Counterpoint Research
press@counterpointresearch.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr