20:32 uur 04-08-2020

Huawei streeft Samsung voorbij en is nummer één geworden in wereldwijde verzendingen van smartphones

Groei van Huawei met 11% op jaarbasis in China hielp het bedrijf Samsung te overtreffen in het tweede kwartaal van 2020

NEW DELHI & MUMBAI & HONG KONG & SEOUL & SAN DIEGO & LONDEN & BUENOS AIRES–(BUSINESS WIRE)– Huawei is Samsung voorbijgestreefd en is in het tweede kwartaal van 2020 de topspeler geworden op de wereldwijde smartphonemarkt, volgens het laatste onderzoek van de Market Monitor-service van Counterpoint. De wereldwijde smartphonemarkt is in het tweede kwartaal van 2020 gedaald met het hoogste tempo ooit (-24% op jaarbasis) tot 271,4 miljoen eenheden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200804005929/nl/

Smartphone Shipment Market Share Q2 2020 *Lenovo includes Motorola and we have revised Lenovo Group estimates (Graphic: Business Wire)

Smartphone Shipment Market Share Q2 2020 *Lenovo includes Motorola and we have revised Lenovo Group estimates (Graphic: Business Wire)

Counterpoint Research Associate Director Tarun Pathak, Associate Director van Counterpoint Research, verklaarde: “Huawei heeft deze prestatie kunnen behalen dankzij een uniek marktscenario dat is ontstaan vanwege COVID-19. China, de grootste markt van Huawei, herstelt zich nu van de pandemie in vergelijking met andere markten zoals Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. De verzendingen van smartphones in China zijn met 17% gedaald op jaarbasis, een meer bescheiden daling dan de rest van de wereld die met 28% op jaarbasis is gezakt. Huawei zette de groei in China voort en profiteerde van het herstel. Het heeft nu bijna de helft (47%) van de markt in China, en dit alleen al draagt bij aan 71% van de zendingen van Huawei. Op markten buiten China daalden de leveringen echter met 29% op jaarbasis. Huawei deed het goed in sommige Oost-Europese markten zoals Rusland en Oekraïne. Maar naarmate markten buiten China herstellen, zal Huawei deze voorsprong moeilijk kunnen behouden.”

Varun Mishra, onderzoeksanalist bij Counterpoint, merkte het volgende op over de marktdynamiek: “De impact van COVID-19 op de smartphonemarkt was duidelijker in het tweede kwartaal dan in het eerste kwartaal. ‘s Werelds grootste smartphonemarkt, China, is het beter vergaan. Als gevolg hiervan was China goed voor bijna een derde (31%) van de wereldwijde verzendingen van smartphones, het hoogste cijfer sinds het tweede kwartaal van 2017. Maar ondanks het feit dat de dagelijkse COVID-19-gevallen in China tot zeer lage niveaus zijn gezakt, draait de smartphonemarkt slechts op rond 85% van de pre-COVID-19-niveaus, wat wijst op aanhoudende voorzichtigheid bij de consument.”

Mishra vervolgde: “De verzendingen zijn elke maand gedurende het kwartaal verbeterd, waarbij de wereldwijde smartphoneverzendingen in juni met 34% herstelden ten opzichte van mei. Markten zoals India bereikten in juni het niveau van vóór COVID-19 vanwege de ophopende vraag. Dit is een positief teken terwijl we op weg zijn naar herstel.”

Een gedetailleerde versie van het persbericht is hier te vinden.

Bezoek onze datasectie (driemaandelijks bijgewerkt) voor een weergave van het marktaandeel van smartphones wereldwijd en voor de VS, China en India.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tarun Pathak
tarun@counterpointresearch.com

Shobhit Srivastava
shobhit@counterpointresearch.com

Varun Mishra

Abhilash Kumar

Check out our twitter: @NewsNovumpr