21:32 uur 10-11-2020

NuScale Power kondigt een extra toename van 25 procent aan in NuScale Power Module™-output, aanvullende oplossingen voor energiecentrales

Op basis van nieuwe analyses kan de NuScale Power Module™ zijn uitgangsvermogen kan verhogen tot 77 MWe

PORTLAND, Oregon–(BUSINESS WIRE)– NuScale Power heeft vandaag aangekondigd dat NuScale door verdere waarde-engineering-inspanningen, met behulp van geavanceerde test- en modelleringstools, heeft geanalyseerd en geconcludeerd dat de NuScale Power Module™ (NPM) 25 procent meer vermogen per module kan genereren voor een totaal van 77 MWe per module (bruto), wat resulteert in ongeveer 924 MWe voor de vlaggenschip-energiecentrale met 12 modules. Bovendien kondigt NuScale opties aan voor kleinere oplossingen voor energiecentrales met vier modules (ongeveer 308 MWe) en zes modules (ongeveer 462 MWe).

“Zonder de ongeëvenaarde veiligheid van ons ontwerp aan te tasten, hebben onze ingenieurs nogmaals bewezen dat de technologie van NuScale eersteklas is en aanzienlijke kostenbesparingen en aanpassingen kan bieden op een niveau dat nog niet bekend is op de kernenergiemarkt”, zie voorzitter en algemeen directeur John Hopkins van NuScale Power. “Met deze vooruitgang blijft NuScale aantonen dat het de wereldleider is in de race om kleine modulaire reactoren op de markt te brengen.”

Door de stroomopwekkingscapaciteit van een NuScale kleine modulaire reactor (small modular reactor, SMR) met 12 modules te vergroten met nog eens 25 procent, worden de kapitaalkosten van de faciliteit per kilowatt gedurende de nacht verlaagd van, naar verwachting, $ 3.600 tot ongeveer $ 2.850. Bovendien zal de schaalbare energiecentrale met 12 modules nu een omvang benaderen die het een echte concurrent voor de markt met gigawatt-grootte maakt. Het verhoogde vermogen wordt geleverd zonder grote veranderingen in de NPM-technologie.

De kleinere oplossingen voor energiecentrales geven klanten van NuScale meer opties in termen van grootte, vermogen, operationele flexibiliteit en kosten. Ze hebben ook een kleinere en innovatieve footprint met een focus op het vereenvoudigen van de bouw, het verkorten van de bouwtijd (planning) en het verlagen van de kosten. Deze nieuwe oplossing stelt NuScale in staat om een grotere dwarsdoorsnede van klantbehoeften te ondersteunen, inclusief stroom voor kleine netwerken die minder stroom vereisen zoals voor eilandstaten, afgelegen gemeenschappen die niet zijn aangesloten op het stroomnetwerk, industriële en overheidsfaciliteiten en vervangingen van steenkool energie, en die klanten helpen te voldoen aan de eisen voor schone lucht.

Het regelgevingsproces van het verhogen van het maximale reactorvermogen waarop een kerncentrale kan werken, wordt een stroomopwaartse beweging genoemd. De vermogensstijging zal worden beoordeeld door de U.S. Nuclear Regulatory Commission als onderdeel van de Standard Design Approval (SDA)-aanvraag van NuScale, die NuScale volgens de planning in 2022 zal indienen.

De eerste nieuwe producten van NuScale zullen een energiecentrale-oplossing met vier en zes modules zijn, hoewel andere configuraties mogelijk zijn. Deze kleinere fabrieksoplossingen zijn economisch concurrerend en worden ondersteund door en maken gebruik van de toonaangevende NPM-technologie en veiligheidssysteem die al is goedgekeurd door de U.S. Nuclear Regulatory Commission. Net als de vlaggenschip NuScale-energiecentrale, zullen deze kleinere configuraties de mogelijkheid behouden om schaalbare energiecentrales te leveren met functies, mogelijkheden en prestaties die niet in andere SMR’s voorkomen. NuScale zal in 2027 zijn eerste module aan een klant kunnen leveren.

​​​​​Over NuScale Power

NuScale Power heeft een nucleaire energiecentrale met nieuwe modulaire lichte waterreactor ontwikkeld om energie te leveren voor stroomopwekking, stadsverwarming, waterontzilting en andere proceswarmtetoepassingen. In het ontwerp van deze baanbrekende kleine modulaire reactor (SMR) is een NuScale Power Module™ opgenomen. Deze is volledig in de fabriek vervaardigd en in staat om 77 MW aan elektriciteit te genereren met behulp van een veiligere, kleinere en schaalbare versie van drukwaterreactor-technologie. Het schaalbare ontwerp van NuScale – een energiecentrale die tot 12 individuele energiemodules kan omvatten – biedt de voordelen van koolstofvrije energie en vermindert de financiële verplichtingen die zijn verbonden aan nucleaire faciliteiten van gigawatt-omvang. De meerderheidsinvesteerder in NuScale is Fluor Corporation, een mondiaal engineering-, aanbestedings- en constructiebedrijf met 60 jaar ervaring op het gebied van commerciële nucleaire energie.

Het hoofdkwartier van NuScale is gevestigd in Portland, OR en het bedrijf heeft vestigingen in Corvallis, OR, Rockville, MD, Charlotte, NC, Richland, WA, en London, VK. Volg ons op Twitter: @NuScale_Power, Facebook: NuScale Power, LLC, LinkedIn: NuScale-Power en Instagram: nuscale_power. NuScale heeft een nieuw logo, merk en website. Bekijk de korte video.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact:
Diane Hughes, vicepresident voor marketing en communicatie, NuScale Power

dhughes@nuscalepower.com
(C) 503-270-9329

Check out our twitter: @NewsNovumpr