03:08 uur 26-08-2020

Kymeta Corporation haalt financieringsronde van ongeveer $ 85 miljoen binnen voor het versnellen van groei, met financiering van Bill Gates

Wereldwijd communicatiebedrijf Kymeta Corporation gaat op agressieve wijze de nieuwe productontwikkeling en commercialisatie voor satelliet- en mobiele communicatie wereldwijd versnellen voor de volgende generatie elektronisch gestuurde platte antennes en Kymeta Connect™-diensten.

REDMOND, Washington–(BUSINESS WIRE)– Kymeta (www.kymetacorp.com), het communicatiebedrijf dat mobiel wereldwijd wil maken— kondigt de herkapitalisatie van het bedrijf aan, in combinatie met de succesvol binnenhalen van ongeveer $ 85 miljoen, onder leiding van Bill Gates, met een persoonlijke investering van ongeveer $ 1 miljoen van het leidinggevende team, onder leiding van Executive Chairman Doug Hutcheson.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200825005956/nl/

Image of Kymeta's next-generation terminal, the Kymeta™ u8. (Photo: Business Wire)

Image of Kymeta’s next-generation terminal, the Kymeta™ u8. (Photo: Business Wire)

Na de lancering van het revolutionaire elektronisch gestuurde platte antenneplatform, zal Kymeta™ doorgaan met het versterken en versnellen van nieuwe productontwikkeling en commercialisatie voor satelliet- en mobiele communicatie wereldwijd. Het voldoen aan de behoefte van huidige en toekomstige klanten stimuleert productinnovatie en marktontwikkeling en zijn belangrijke focusgebieden voor Kymeta.

De financiering bouwt voort op een ongelofelijke periode van 18 maanden voor Kymeta, met een snelle groei van het aantal nieuwe klanten, het aanstellen van belangrijke leidinggevenden, nieuwe productlanceringen en marktmomentum op de gebieden van defensie, publieke veiligheid en mobiliteit op het land. Het kanaalnetwerk van Kymeta is gegroeid naar meer dan honderd resellerpartners en verschillende defensie- en commerciële klanten wereldwijd.

“Als bedrijf staan we pas aan het begin van het optimaal benutten van het vermogen van hybride satelliet-mobiele communicatie als dit wordt gecombineerd met een betaalbare elektronisch gestuurde platte antenne voor het wereldwijde ecosysteem voor mobiliteit op het land”, zei Doug Hutcheson, Executive Chairman, Kymeta. “De steun van Bill Gates zal ons helpen bij het sneller en breder uitvoeren van onze visie dankzij het voordeel van de ervaring, het perspectief en de relaties van een toonaangevende en uitermate succesvolle geldschieter uit de technologische wereld.”

De nieuwe u8-terminal, gecombineerd met de hybride satelliet-mobiele connectiviteitsdienst, Kymeta Connect™, transformeert de aankoop en het verbruik van mobiele data met een allesomvattend maandelijks abonnement voor hardware, connectiviteit en diensten. De Kymeta™ u8 is ’s werelds enige commercieel beschikbare platte elektronisch gestuurde antenne, speciaal gemaakt voor mobiliteit en ontworpen voor de behoeften van militaire en commerciële klanten en eerstehulpdiensten.

Belangrijke functies en voordelen van de Kymeta u8-terminal en het Kymeta Connect-platform zijn ook 2 GHz ondersteuning voor de volledige Ku-band, verbeterde prestaties en efficiëntie, wat leidt tot lagere eigendomskosten, geïntegreerde hybride satelliet-mobiele hardware voor altijd beschikbare connectiviteit en direct te gebruiken Kymeta Connect-opties inclusief hardware, connectiviteit en diensten tegen betaalbare prijsopties.

Andere aankondigingen voor vandaag waren de overname van Lepton Global Solutions op 18 augustus 2020 en het Kymeta™ u8-terminal beta-onderzoeksprogramma met wereldwijd geselecteerde partners en klanten.

Over Kymeta

Kymeta heeft als doel het potentieel van breedbandsatellietconnectiviteit, gecombineerd met mobiele netwerken, te benutten, om te voldoen aan de grote vraag naar communicatie onderweg en om wereldwijd mobiele toegang te kunnen bieden. Lepton Global Solutions, onderdeel van Kymeta, is verantwoordelijk voor de satellietconnectiviteitsoplossingen van het bedrijf en biedt unieke, complete en direct te gebruiken gebundelde oplossingen aan de markt op basis van de allerbeste technologieën en op maat gemaakt klantgerichte diensten die aan klantmissievereisten voldoen en deze zelfs overtreffen. Deze oplossingen bieden, in combinatie met de platte satellietantenne, de eerste in haar soort, en Kymeta™ Connect-diensten, revolutionaire mobiele connectiviteit via satelliet- en hybride satelliet-mobiele netwerken voor klanten wereldwijd. De Kymeta-terminal, met de steun van de V.S. en internationale patenten en licenties, biedt een oplossing voor de behoefte aan lichte, slanke communicatiesystemen met een hoge doorvoersnelheid die geen mechanische componenten vereisten om op een satelliet te richten. Kymeta maakt verbinding maken eenvoudig: voor een voertuig, vaartuig of vast platform.

Kymeta is een particuliere onderneming uit Redmond, Washington.

Voor meer informatie kunt u terecht op kymetacorp.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zakelijke vragen voor Kymeta:
Jon Maron

Vice President Marketing and Communications

Kymeta Corporation

+1 425.658.8827

jmaron@kymetacorp.com

Mediaverzoeken voor Kymeta:
Amanda Barry

Associated Director PR, The Summit Group

+1 509.554.8409

abarry@summitslc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr