14:48 uur 21-07-2020

Sintavia neemt aanvullende Arcam Q20 +printer over van GE Additive

Acquisitie brengt het totale aantal industriële metaalprinters van het bedrijf op negentien

HOLLYWOOD, Fl. – (BUSINESS WIRE) – Sintavia, LLC, een toonaangevende fabrikant van Tier One-metaaladditieven ter ondersteuning van de ruimtevaart-, defensie- en ruimtevaartsector, heeft vandaag aangekondigd dat het een Q20 + elektronenstraalprinter van GE Additive heeft gekocht. De nieuw verworven machine vertegenwoordigt de derde elektronenstraalprinter van het bedrijf en de negentiende industriële metaalprinter in het algemeen.

“In de afgelopen jaren hebben we gewerkt om de Q20 + te kwalificeren voor de ruimtevaartproductie en hebben we nu verschillende aerostructuurproductlijnen die afhankelijk zijn van deze technologie”, zegt Brian R. Neff, CEO van Sintavia. “Elektronenstralen printen is een uitstekende optie voor complexe titanium ruimtevaartcomponenten, en deze business line zal voor ons blijven groeien. Zelfs in een moeilijke algehele productieomgeving is de vraag die we hebben gezien naar EB-gebouwde componenten zeer bemoedigend.”

Sintavia Acquires Additional Arcam Q20+ Printer from GE Additive

Acquisition brings company’s total number of industrial metal printers to nineteen

HOLLYWOOD, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Sintavia, LLC, a leading Tier One metal additive manufacturer supporting the Aerospace, Defense, & Space industry, announced today that it had acquired a Q20+ electron beam printer from GE Additive. The newly acquired machine represents the company’s third electron beam printer and the nineteenth industrial metal printer overall.

“Over the past several years, we have worked to qualify the Q20+ for aerospace manufacturing and now have several aerostructure product lines that depend on this technology,” said Brian R. Neff, Sintavia’s CEO. “Electron beam printing is an excellent option for complex titanium aerospace components, and this business line will continue to grow for us. Even in a difficult overall manufacturing environment, the demand we have seen for EB-built components is very encouraging.”

The new printer will be installed in the company’s Hollywood, Florida, production facility in early August, alongside a second Arcam Q20+, an Arcam A2X, six EOS M400s, five EOS M290s, three SLM 280s, a Concept Laser M2, and a Trumpf TruPrint 3000.

About Sintavia

Sintavia is the global leader in applied additive manufacturing for the Aerospace, Defense, & Space industry. With high-speed printers co-located alongside precision post processing equipment, a full complement of mechanical testing equipment, and a full metallurgical and powder laboratory, Sintavia is able to optimize parameters, serially manufacture, and audit quality parts for aerospace applications. A founding member of the Additive Manufacturer Green Trade Association, Sintavia is committed to the highest quality standards in the industry and holds multiple Nadcap and other aerospace accreditations.

For more information visit http://www.sintavia.com.

Contacts

Lindsay Lewis, +1 954.474.7800

Marketing Manager, Sintavia

Check out our twitter: @NewsNovumpr