16:09 uur 08-07-2020

Fluence leidt wereldwijd onderzoek naar impact van lichtkwaliteit op plantontwikkeling, opbrengst en gewaskwaliteit

Het land- en rasoverschrijdende onderzoek bevordert het inzicht van Fluence en de tuinbouw als geheel in de interactie tussen licht en leven

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– Fluence by OSRAM (Fluence), een wereldwijd toonaangevende leverancier van energiezuinige LED-verlichtingssystemen voor de tuinbouw en de commerciële cannabisteelt, kondigt vandaag de eerste resultaten aan van haar continue wereldomvattend onderzoeksprogramma naar fotobiologie. Het programma richt zich op verschillende hoge draad gewassen, bladgroenten en medicinale cannabis in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, België en Nederland.

Samenwerken in een wereldwijd netwerk van gerenommeerde onderzoeksinstellingen

Fluence werkt voor dit programma samen met een netwerk van toonaangevende onderzoeksinstellingen en partners, waaronder Wageningen University & Research (WUR) voor tomaten, het Proefstation voor de Groenteteelt in Sint-Katelijne-Waver, België voor komkommers, het Harrow Research and Development Centre in Ontario, Canada voor paprika, het Greenhouse Lab Centre van de Technische Universität München voor sla en de business unit Glastuinbouw van Wageningen Plant Research en Compassionate Cultivation in Manchaca, Texas (VS) voor medicinale cannabis.

Bij de onderzoeken afgelopen winter is gebruikgemaakt van de Fluence VYPR toplight serie met vier PhysioSpec™ spectra (waaronder 3 nieuwe, inclusief blauw/rood met een marktleidende efficientie tot 3,8 µmol/J) in een wetenschappelijk gerandomiseerd blokontwerp met drievoudige replicatie. .

Als wereldwijde leider op het gebied van tuinbouwresearch onderzocht WUR de impact van elk spectrum op de tomatenrassen Merlice en Brioso. “Traditioneel worden tomatenplanten geteeld onder hogedruknatriumlampen (HPS), waarbij telers slechts kunnen beschikken over één spectrum”, zegt Ep Heuvelink, universitair hoofddocent tuinbouw en productfysiologie bij de WUR. “Gezien de mogelijkheden op het gebied van LED-oplossingen en de spectra die Fluence biedt, is het van cruciaal belang om inzicht te krijgen in de bedrijfsresultaten van verschillende tomatentelers die werken met diverse spectra van hun LED-verlichting.

Met een 1,3 ha grote kas met 38 onafhankelijke compartimenten, brengt de vestiging van Proefstation voor de Groenteteelt meer dan 50 jaar ervaring mee in het onderzoek naar de teelt van kas- en vollegrondsgroenten.

“Lichtspectra hebben een belangrijke invloed op de kwaliteit van planten en vruchten. We hebben vastgesteld dat LED’s een beter en nauwkeuriger spectrum bieden dan HPS”, zegt Jonas De Win, hoofdonderzoeker komkommer bij Proefstation. “Dit onderzoek is cruciaal voor onze telers die vaak vragen welke spectra het beste zijn voor hun kas en hun rassen. Ons doel is om de brug te slaan tussen komkommertelers en het nieuwste wetenschappelijk onderzoek, waardoor telers hun teeltomstandigheden kunnen verbeteren en uiteindelijk rendabeler kunnen produceren.”

Onderzoekresultaten op basis van gewas maken individuele verlichtingsstrategieën mogelijk

Fluence zal de onderzoeksresultaten het hele jaar door openbaar maken en zo aantonen hoe de optimale verlichtingsstrategie varieert per gewas, soort en omgeving. De resultaten van het komkommeronderzoek met Proefstation zullen op 15 juli a.s. gepresenteerd worden in een webinar, geleid door Leo Lansbergen. Hij is tuinbouwspecialist en een expert op het gebied van komkommerteelt.

“Er is geen pasklare aanpak voor het bepalen van een verlichtingsstrategie”, zegt David Hawley, Ph.D., senior wetenschapper van Fluence. “Onderzoek naar hoe wij de LED-technologie kunnen inzetten, biedt ons als wetenschappers een wereld aan mogelijkheden. Het zijn echter de telers die door de optimalisering van hun teeltomstandigheden hiervan uiteindelijk de vruchten plukken. De inzichten die van elk onderzoek zijn af te leiden, helpen telers begrijpen hoe verschillende spectra de opbrengst en de plantkwaliteit beïnvloeden, inclusief factoren zoals de voedingswaarde, de smaak en de houdbaarheid in de keten.”

Ga voor meer informatie over Fluence en actuele onderzoeksinitiatieven naar www.fluence.science.

Over Fluence by OSRAM

Fluence Bioengineering, Inc. is een volledige dochtermaatschappij van OSRAM, dat de krachtigste en meest energiezuinige ledverlichtingssystemen maakt voor commerciële gewasproductie en onderzoek. Fluence is een toonaangevende leverancier van ledverlichting en werkt hard aan een efficiëntere productie van gewassen in samenwerking met de beste verticale-landbouwbedrijven en glastuinbouwers ter wereld. Het wereldhoofdkantoor van Fluence is gevestigd in Austin (Texas, VS), en het EMEA-hoofdkantoor in Rotterdam. Ga voor meer informatie over Fluence naar www.fluence.science.

Link naar afbeeldingen met hoge resolutie: www.fluence.science/press-links

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor EMEA:

Silvia Nagyova, Fluence by OSRAM

+49 (89) 6213-3939

s.nagyova@osram.com

Voor Noord-Amerika:

Emma Chase

+1 (512) 551-9253

emma@redfancommunications.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr