14:19 uur 07-07-2020

Papierloos transport en geavanceerde pallet scanning via Shippeo’s real-time visibility platform

AMSTERDAM & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Shippeo, de Europese marktleider in real-time transport visibility, heeft een nieuwe mobiele applicatie aangekondigd, die een reeks extra mogelijkheden biedt voor verladers en logistieke dienstverleners. Met de mobiele app van Shippeo kunnen chauffeurs de elektronische vrachtbrief snel en eenvoudig via hun telefoon beheren, met alle voordelen van een papierloze administratie. Er is bijvoorbeeld directe synchronisatie met het TMS voor een snellere facturering en vermindering van administratiekosten waarbij ook de verwerking op papier niet meer nodig is.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200707005490/nl/

Shippeo mobile application (Photo: Shippeo)

Shippeo mobile application (Photo: Shippeo)

De nieuwe functies van de mobiele Shippeo-app omvatten:

  • Papierloos afleverbewijs

De mobiele app integreert het genereren van elektronische vrachtbrieven (of eCMR’s) met elektronische handtekeningen, zodat een papierloos bewijs van aflevering en snelle facturering mogelijk wordt. Bezorgers kunnen met een OTIF (On Time In Full) score snel rapporteren over de volledigheid van de levering en over naleving van de procedures. Bovendien is er de mogelijkheid om foto’s te maken van de levering. De gegevens worden in real-time gesynchroniseerd met het platform, zodat de klantenservice direct inzicht heeft en proactief meldingen over de leveringsstatus naar klanten kan sturen.

  • Unieke en gedetailleerde traceerbaarheid van truck- tot unit niveau

De applicatie maakt nauwkeurige tracking van LTL-ladingen mogelijk. Hierdoor wordt zichtbaarheid verkregen tot op barcode of SSCC niveau, waarbij alle belangrijke bewegingen van een zending gedurende het hele leveringstraject worden gevolgd. De app wordt geleverd met veel standaard palletsoorten die vooraf zijn ingevuld, waarbij unit groottes kunnen worden aangepast, van pakketten tot extra grote zendingen op maat.

  • SSCC-pallet scanning voor het lokaliseren van zoekgeraakte pallets

De mogelijkheid om de unieke SSCC-code van een pallet te scannen via de mobiele applicatie maakt het ook gemakkelijker om verloren pallets terug te vinden, waardoor vervoerders en verladers vervangingskosten besparen.

  • Dynamische milk runsynchronisatie

De app geeft rit-informatie weer, wat helpt bij het afstemmen van milk runs en LTL-ladingen. Alle milk run wijzigingen die in het TMS worden doorgevoerd zijn direct en automatisch gesynchroniseerd met de app, waardoor de betrokkenen te allen tijde beschikken over dezelfde informatie.

In combinatie met Shippeo’s ondersteuning voor andere modaliteiten opent dit mogelijkheden die nog niet eerder binnen bereik waren.

“Ik ben bijzonder trots op ons productteam, dat in nauwe afstemming met onze klanten bouwt aan nieuwe innovatieve mogelijkheden”, zegt Lucien Besse, COO bij Shippeo. “Ons doel is dat het platform de verwachtingen en de ROI-doelstellingen van onze klanten overtreft, terwijl de verbeterde visibility meerwaarde uit de supply chain genereert.”

Meer informatie

Contacts

Dennis van Bodegom, Directeur Noord Europa, Shippeo, dennis.vanbodegom@shippeo.com

Carolijn Peelen, PR Benelux: carolijn@peelen.nu

Check out our twitter: @NewsNovumpr