17:35 uur 04-06-2020

Vertex verbetert geïntegreerde belastingoplossing voor SAP® Ariba®

Verbeterde functionaliteit biedt klanten geavanceerde fiscale mogelijkheden voor inkoop- en supply chain-processen

KING OF PRUSSIA, Pennsylvania–(BUSINESS WIRE)– Vertex, Inc., een vooraanstaande leverancier van belastingtechnologie en -diensten, kondigde verbeteringen aan voor de integratie van zijn oplossingen met SAP® Ariba® Buying and Invoicing, waardoor klanten van tijdige en geavanceerde belastinginzichten voorzien kunnen worden binnen hun inkoop- en supply chain-processen.

In 2018 lanceerde Vertex een SAP Ariba Tax API en de app-extensie Vertex Indirect Tax for Procurement with SAP Ariba, die bedrijven de mogelijkheid bieden om belastingberekeningen te maken binnen SAP Ariba Buying and Invoicing, en die zowel de aanvraag- als de factuurafstemming-fase van het belastingproces ondersteunen. Deze integratie met SAP Ariba-oplossingen helpt bij de berekening van de belasting vanaf de fase van de aankoopaanvraag en de afstemming van facturen tot aan de uiteindelijke belastingvaststelling, zodat van aankoopaanvraag tot aankooporder de belasting doorberekend wordt. De geïntegreerde oplossing heeft nu een aantal verbeteringen ondergaan. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen door de verkoper in rekening gebrachte, door de koper te betalen, zelf aan te geven belastingen en verlegging van de btw en het is mogelijk meerdere jurisdictie-niveaus in te stellen.

De SAP Ariba-oplossingen bieden collectieve commerciële mogelijkheden, van inkoop en bestellingen tot en met facturering en betaling, in combinatie met expertise om klanten te helpen hun uitgaven te optimaliseren. Met de oplossingen wordt een eenvoudige, intelligente uitwisseling tussen miljoenen kopers en leveranciers tot stand gebracht, in zowel directe als indirecte kostencategorieën.

“Als gevolg van de verschillen in belastingregels en -tarieven kan het voor detailhandelaren, fabrikanten en distributeurs die bij de koop en verkoop van hun goederen de staatsgrenzen overschrijden, moeilijk zijn om nauwkeurig belasting te rapporteren en te betalen”, aldus Brian Wilchusky, directeur van het wereldwijde SAP-partnerschap bij Vertex. “Onze voortdurende investering in het technologieplatform en onze status als SAP silver partner onderstrepen onze inzet om bedrijven te helpen bij het naleven van de regelgeving en het verminderen van auditrisico’s in een tijdperk van toenemende fiscale complexiteit”.

Klanten kunnen eenvoudig toegang krijgen tot Vertex Indirect Tax for Procurement with SAP Ariba in het SAP® App Center, de digitale marktplaats voor het aanbod van SAP-partners. In het SAP App Center staan ongeveer 1.500 innovatieve partneroplossingen klaar om ontdekt te worden. Deze kunnen geïntegreerd worden met SAP-oplossingen of vormen een uitbreiding daarop. Klanten die de door SAP gevalideerde partnerapplicaties inzetten om hun bedrijf te laten groeien, kunnen in het App Center de benodigde apps uitzoeken, uitproberen en aanschaffen.

Over Vertex

Vertex, Inc. is een toonaangevende fiscale software- en dienstenleverancier die wereldwijde handel ondersteunt. De missie van het bedrijf is om klanten en partners in alle sectoren met elkaar in contact te brengen en ‘s werelds meest betrouwbare belastingoplossingen te leveren, zodat ondernemingen in alle vertrouwen kunnen groeien. Vertex biedt cloud-gebaseerde en on-premise oplossingen, die op maat gemaakt kunnen worden voor specifieke sectoren en gericht zijn op alle belangrijke indirecte belastingen, met inbegrip van omzet en verbruik, toegevoegde waarde en payroll. Vertex is een particulier bedrijf dat meer dan 1.000 professionals in dienst heeft en bedrijven over de hele wereld bedient. Het hoofdkantoor is gevestigd in Noord-Amerika en er zijn kantoren in Zuid-Amerika en Europa.

Ga voor meer informatie naar www.vertexinc.com of volg ons op Twitter en LinkedIn.

SAP en andere SAP-producten en -diensten die in deze tekst worden genoemd, alsmede hun respectieve logo’s zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van SAP SE in Duitsland en andere landen. Zie https://www.sap.com/copyright voor aanvullende handelsmerkinformatie en kennisgevingen. Alle andere genoemde product- en servicenamen zijn handelsmerken van de desbetreffende bedrijven.

Contacts

Tricia Schafer-Petrecz

Vertex Inc.

tricia.schafer-petrecz@vertexinc.com
484.595.6142

Check out our twitter: @NewsNovumpr