12:00 uur 24-02-2020

Aptorum Group start commercialisering van dioscorea opposita bioactieve nutraceutische tabletten en heeft verkoopdistributieovereenkomst ondertekend in Hongkong

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aptorum Group Limited (‘Aptorum Group’), een farmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe therapieën om te voldoen aan wereldwijde onvervulde medische behoeften, kondigt de commercialisering aan van zijn voedingssupplement voor vrouwen die in de overgang zitten en gerelateerde symptomen hebben. Het supplement wordt gemaakt met het bioactieve ingrediënt dat geëxtraheerd wordt uit Chinees yampoeder dat ‘DOI’ bevat, wat de niet-hormonale aanpak van Aptorum Group is, bedoeld om tegemoet te komen aan bepaalde groeiende voedingstrends en -problemen van de consument. Naar schatting zullen tot 2030 wereldwijd 1,2 miljard vrouwen in de overgang zitten of postmenopauzaal zijn1. De wereldwijde markt voor gezondheidssupplementen voor vrouwen voor symptomen van de menopauze zal naar verwachting tot 2025 meer dan USD $ 50 miljard bedragen met een CAGR-percentage van 16,4% (2016-2025)2. Aanvankelijk zal het supplement worden gecommercialiseerd en verkocht in Hongkong; het Bedrijf streeft naar wettelijke goedkeuring om het product in andere belangrijke rechtsgebieden op de markt te brengen.

Als onderdeel van de commercialisering heeft Aptorum Group, via haar volledige dochteronderneming Nativus Life Sciences Limited, een regionale distributieovereenkomst gesloten met Multipak Limited, een in Hongkong gevestigde groep die huishoudelijke merken exploiteert, waaronder het Luk Yu®-theezakje en andere gezondheidsgerelateerde producten.

Via Multipak zal Aptorum Group in staat zijn om de toegankelijkheid van het product voor een grote consumentenbasis regionaal te vergroten. Aptorum Group is begonnen met de productie van dioscorea opposita bioactieve nutraceutische tabletten in Canada en het product zal binnenkort worden verkocht onder de merknaam NativusWellTM.

De NativusWellTM-tabletten van Nativus zijn natuurlijke, niet-hormonale supplementen die DOI bevatten. Het yampoeder met DOI maakt gebruik van een niet-hormonale aanpak die is bedoeld om het algemene welzijn van vrouwen die in de overgang zitten te verbeteren. Wetenschappelijke studies van derden geven aan dat DOI, het natuurlijk voorkomende bioactieve ingrediënt in Chinese yam, de biosynthese van estradiol lijkt te stimuleren, de secretie van estradiol en progesteron induceert en de botdichtheid verhoogt, waardoor mogelijk de progressie van osteoporose3 wordt tegengegaan, een van de veel voorkomende symptomen geassocieerd met de menopauze4.

Ga voor de meer algemene presentatie naar: http://ir.aptorumgroup.com/static-files/bcf77574-7bd6-4b9d-8110-d53837238f16

Ga voor de meer technische presentatie naar: http://ir.aptorumgroup.com/static-files/66346f79-7a03-474a-89be-0eaafaa00d9d

Over Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) is een farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe therapieën om onvervulde medische behoeften aan te pakken. Aptorum Group streeft therapeutische projecten na in weesziekten, infectieziekten, metabole ziekten en andere ziektegebieden.

Ga voor meer informatie over Aptorum Group naar www.aptorumgroup.com.

Disclaimer en uitspraken met betrekking tot de toekomst

In dit persbericht zijn uitspraken over Aptorum Group Limited en haar verwachtingen, plannen en vooruitzichten voor de toekomst opgenomen die moeten worden beschouwd als uitspraken met betrekking tot de toekomst (“forward-looking statements”) in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act uit 1995. In deze context worden uitspraken in dit persbericht die geen uitspraken over historische feiten zijn, geacht uitspraken met betrekking tot de toekomst te zijn. In sommige gevallen zijn uitspraken met betrekking tot de toekomst te herkennen aan uitdrukkingen als “mogelijk”, “zouden”, “verwachten”, “plannen”, “voorzien”, “kunnen”, “intentie”, “streven”, “begroten”, “overwegen”, “geloven”, “schatten”, “voorspellen”, “potentieel” of “blijven” of de ontkenning van dergelijk uitdrukkingen, of andere vergelijkbare uitdrukkingen. De Aptorum Group heeft deze uitspraken met betrekking tot de toekomst, waaronder uitspraken over de verwachte tijdlijnen voor de indiening van aanvragen en proeven, grotendeels gebaseerd op haar huidige verwachtingen en vooruitzichten met betrekking tot gebeurtenissen en trends waarvan zij verwacht dat deze gevolgen zullen hebben voor het bedrijf, de financiële omstandigheden en het resultaat van de bedrijfsactiviteiten. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst weerspiegelen slechts de situatie zoals deze heerst op de datum van dit persbericht en zijn onderworpen aan een aantal risico’s, onzekerheden en aannamen, waaronder, zonder beperking, risico’s verbonden aan de aangekondigde wijzigingen in het management en de organisatie, het voortgezette dienstverband en de beschikbaarheid van essentiële personeelsleden, het vermogen om het productassortiment uit te breiden door nieuwe producten aan te bieden voor nieuwe consumentensegmenten, ontwikkelingsresultaten, de geanticipeerde groeistrategieën van het bedrijf, geanticipeerde trends en uitdagingen binnen de sector, verwachtingen met betrekking tot, en de stabiliteit van, de supply chain, en de risico’s die meer in detail worden beschreven op Formulier 20-F van de Aptorum Group en andere documenten die mogelijk in de toekomst door de Aptorum Group bij de SEC worden ingediend. Als gevolg daarvan zijn de verwachtingen die worden uitgesproken in dergelijke uitspraken met betrekking tot de toekomst onderhevig aan veranderingen. De Aptorum Group neemt niet de verplichting op zich om uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht bij te werken in geval van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of andere omstandigheden.


1 World Health Technical Report Series. Research on the Menopause in the 1990’s. Genève, Zwitserland: Wereldgezondheidsorganisatie; 1996.

2 https://www.grandviewresearch.com/press-release/global-isoflavones-market

3 https://www.ke.hku.hk/story/innovation/the-magic-of-chinese-yam-for-treatment-of-menopausal-syndrome; raadpleeg ook Scientific Reports, 5-10179.

4 https://www.everydayhealth.com/menopause/osteoporosis-and-menopause.aspx

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders:

Tel: +852 2117 6611

E-mail: investor.relations@aptorumgroup.com

Media:

Tel: + 852 2117 6611

E-mail: info@aptorumgroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr