09:30 uur 11-02-2020

Shippeo haalt nog eens €20 miljoen investeringsgeld op voor realtime visibility in de wereldwijde supply chain

AMSTERDAM & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Shippeo, de Europese marktleider in supply chain visibility, heeft een Series B-ronde afgerond van €20 miljoen, geleid door de toonaangevende investeerders NGP Capital en ETF Partners, in samenwerking met Bpifrance Digital Venture en Partech. Partech nam ook deel aan de Series A-ronde en bevestigt opnieuw haar vertrouwen en support aan Shippeo.

Shippeo biedt voorspellend en realtime inzicht in de levering van goederen. Het op AI gebaseerde platform verzamelt gegevens uit honderden bronnen om de geschatte aankomsttijd (ETA) van leveringen voor 98% nauwkeurig te berekenen. Shippeo is opgericht in 2014 en bedient inmiddels meer dan 50 grote klanten in 40 landen. Het team telt 80 medewerkers, verdeeld over 7 kantoren in Europa. Afgelopen jaar heeft Shippeo haar omzet met 300% verhoogd en is daarmee één van de snelst groeiende startups in Europa.

Pierre Khoury, CEO en Lucien Besse, COO Shippeo:

“Wij zijn enorm trots dat we met deze top tier investeringsbedrijven mogen werken. Hun internationale bereik en sterke ervaring in de mobiliteitssector zullen ons helpen bij de uitvoering van onze ambitieuze strategie om wereldleider te worden in een miljardenmarkt. Door een omslag teweeg te brengen in supply chain visibility, streeft Shippeo ernaar waarde te brengen aan verladers en vervoerders.”

Bo Ilsoe, Managing Partner NGP Capital:

“Werken met geweldige ondernemers is de kernmissie van NGP Capital. Wij zijn dan ook zeer vereerd om samen te werken met Pierre, Lucien, en de rest van het getalenteerde Shippeo-team. De supply chain-industrie is klaar voor meer digitalisering en wij kijken ernaar uit om daar via Shippeo aan bij te dragen, met ons wereldwijde model en netwerk.”

Remy de Tonnac, Partner ETF Partners:

“Shippeo heeft een uitstekend platform gecreëerd om verschepers te helpen de efficiëntie van « Industry 4.0 » te omarmen met een uitstekende klantervaring. In de toekomst zal het Shippeo platform de transportsector tevens helpen om een veel beter inzicht te krijgen in de duurzaamheidseffecten. Ook hier zal Shippeo dus aanzienlijke verbeteringen brengen, ten voordele van alle belanghebbenden.”

Voor meer informatie: https://shippeo.cc/a9F0iF

Contacts

Céline Bonniot – Shippeo

celine.bonniot@shippeo.com
Tel: +33 6 86 92 95 16

Check out our twitter: @NewsNovumpr