12:00 uur 24-01-2020

Duitse Emsland-regio kiest voor Fluence by OSRAM

Kassen in het Duitse Papenburg behalen hogere en kwalitatief betere gewasopbrengsten met behulp van Fluence LED-verlichting.

ROTTERDAM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Fluence by OSRAM (Fluence), wereldwijd leverancier van LED-assimilatieverlichting voor de tuinbouw, heeft vandaag een samenwerking bekendgemaakt met een telersgroep in de Emsland-regio, opererend vanuit Papenburg.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200124005113/nl/

Friedrich Schulz’s 5.5 hectare farm—which grows herbs year-round in addition to lettuce, peppers and chives—utilizing VYPR 2p fixtures. (Photo: Business Wire)

Friedrich Schulz’s 5.5 hectare farm—which grows herbs year-round in addition to lettuce, peppers and chives—utilizing VYPR 2p fixtures. (Photo: Business Wire)

Uniek partnership in regio

In het gebied rond Papenburg bevindt zich al decennialang een concentratie van kwekers, gespecialiseerd in met name kruiden, sla, tomaten, komkommers en paprika. 49 familiebedrijven, met een areaal van ruim 100 hectare, zijn verenigd in de coöperatieve Papenburg Gartenbauzentrale. Ze worden bediend en geadviseerd door ingenieurs- en installatiebedrijf Elektro Evers, dat gespecialiseerd is in kastechniek. In de regio Papenburg is Elektro Evers de exclusieve installateur van Fluence.

Norbert Bröring, algemeen directeur van het bedrijf, zegt dat dit partnership met Fluence uitstekend past bij de regio.

“We zijn erg blij met deze samenwerking, waarmee we de grote expertise van het Fluence-team dichter bij de telers in Papenburg kunnen brengen,” zegt Bröring. “Als onderdeel van OSRAM, de Duitse innovatieve onderneming op verlichtingsgebied, is Fluence zonder twijfel de juiste partner. Samen zorgen onze geavanceerde oplossingen ervoor dat onze afnemers planten onder optimale omstandigheden kunnen telen en tegelijkertijd hun energiebehoefte kunnen verlagen.”

De Gartenbauzentrale in Papenburg beveelt de LED-oplossingen van Fluence aan bij haar leden. Dankzij de energiebesparing die uit de toepassing van LEDs voortvloeit, kunnen de leden van de Gartenbauzentrale EU-subsidies aanvragen voor duurzaam produceren.

“Onze leden zoeken naar de meest innovatieve, betrouwbare technologieën voor hun kwekerijen,” zegt bestuursvoorzitter Marco Lüpken van de Gartenbauzentrale. “Een hoge en consistente productkwaliteit en jaarrond een voorspelbare opbrengst zijn voor ons cruciaal. Dankzij de nauwkeurig werkende verlichtingsoplossingen met hoge lichtintensiteit kunnen onze telers hun doelstellingen op een efficiënte wijze bereiken, met bovendien producten die een betere smaak hebben.”

Investeren in geavanceerde technologie: Glastelers profiteren van LED

De 5,5 ha grote kwekerij van Friedrich Schulz, die jaarrond kruiden en daarnaast ook sla, paprika en bieslook teelt, heeft haar eerste 3.000 m2 HPS-verlichting vervangen door een volledige Fluence LED-oplossing voor de productie van sla.

“De overstap van hogedruk natriumlampen naar de LED-verlichting van Fluence verdubbelde onze lichtintensiteit. Dat leidde tot snellere, efficiëntere teeltcycli,” zegt Schulz. “De rode sla die met de Fluence-technologie wordt geteeld, laat al in de eerste week van de teelt een betere kleuring zien. De verlichting van Fluence zorgt voor hogere opbrengsten met een betere kwaliteit en bespaart tegelijkertijd op energieverbruik.”

Voor Reiner Borrmann levert de vervanging van de HPS-verlichtingsarmaturen in zijn kas door VYPR 2p-belichting voor zijn teelt een betere en intenser smakende basilicum op. De kwekerij van Borrman beslaat 4 ha glas.

“De energie-efficiëntere oplossing stelt ons in staat om in minder tijd compactere gewassen te telen, en de belichting helpt ons de natuurlijke kleuren van de planten duidelijker waar te nemen,” zegt Borrmann.

Algemeen directeur EMEA van Fluence, Timo Bongartz, geeft aan dat de implementatie van nieuwe LED-systemen een beslissende factor is voor het economische succes van een teler.

“We zijn verheugd een integraal onderdeel te worden van het ecosysteem binnen de Papenburgse teelt, om telers daar te helpen slagen in een uiterst competitieve omgeving,” aldus Bongartz. “Met onze oplossingen voor tuinbouwverlichting produceren zij gewassen van hogere en betere kwaliteit in minder tijd en realiseren ze aanzienlijke energiebesparingen. We koesteren de samenwerkingsverbanden die we voor langere tijd aangaan in deze regio.”

Ga voor meer informatie over Fluence en de oplossingen van dit bedrijf voor de professionele tuinbouw naar www.fluence.science.

Over Fluence by OSRAM

Fluence Bioengineering, Inc. is een volledige dochtermaatschappij van OSRAM, dat de krachtigste en meest energiezuinige LED-verlichtingssystemen maakt voor commerciële gewasproductie en onderzoek. Fluence is de toonaangevende leverancier van LED-verlichting op de wereldwijde cannabismarkt en werkt hard aan een efficiëntere productie van gewassen in samenwerking met de beste verticale-landbouwbedrijven en glastuinbouwers ter wereld. Het wereldhoofdkantoor van Fluence is gevestigd in Austin (Texas, VS), en het EMEA-hoofdkantoor in Rotterdam. Ga voor meer informatie over Fluence naar https://fluence.science.

Contacts

Emma Chase, Media Relations, Fluence by OSRAM, Austin (Texas, VS).

Telefoon: +1 (512) 551-9253

E-Mail: emma@redfancommunications.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr