23:58 uur 16-05-2019

Een dubbele onderscheiding voor het CSR-beleid van LOXAM: de Era Sustainability Award 2019 en EcoVadis Gold-certificering

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Ter gelegenheid van de jaarlijkse conventie van de European Rental Association (ERA), gehouden in Madrid op 15 en 16 mei 2019, ontving LOXAM de Sustainability Award voor haar bedrijfsprogramma voor de ontwikkeling van haar veiligheidscultuur. Deze ongekende aanpak is een van de initiatieven van LOXAM als onderdeel van haar CSR-beleid in alle 22 landen waar de Group actief is.

Als een van de belangrijkste pijlers van haar inzet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid koos LOXAM er in 2018 voor om de nadruk te leggen op veiligheid, een prioriteit voor de Europese leider in materieelverhuur en een groot probleem voor iedereen, altijd en overal. Als onderdeel van deze focus op veiligheid lanceerde LOXAM de eerste editie van haar eigen Safety Challenge, waarbij om bijdragen werd gevraagd van bijna 8.000 werknemers over de hele wereld (22 landen op 4 continenten).

Door middel van deze Challenge wilde het management van het bedrijf een zo breed mogelijk publiek bewust maken van de voordelen van het deelnemen aan een proces van ‘co-constructie’ dat individueel en collectief initiatief combineert.
Inderdaad zijn het identificeren van problemen en het stellen van doelen voor preventie en veiligheid in het algemeen de verantwoordelijkheid van het management. Bij deze gelegenheid werd de aandacht gericht op de bijdrage van de werknemers als de bezitters van praktische en theoretische kennis in hun specifieke disciplines, die hun klanten adviseren, apparatuur repareren en reizen op basis van hun persoonlijke en beroepsmatige behoeften.

Deze grootschalige oefening, de eerste in zijn soort, is een perfecte weerspiegeling van de prioriteit die de LOXAM Group geeft aan veiligheid en illustreert de wens van het bedrijf om alle werknemers hierbij te betrekken, ongeacht hun baan, land en cultuur. Veiligheid is een zaak van iedereen en het is belangrijk dat de werknemers deze verantwoordelijkheid voelen om voor hun eigen veiligheid en die van anderen te zorgen.
Dit werd perfect bevestigd door het succes van deze eerste editie, waarbij 272 inzendingen ontvangen werden van 770 deelnemers uit Frankrijk en het buitenland. De Challenge heeft 28 voorstellen in 9 categorieën uitgekozen en beloond om de veiligheid overal en voor iedereen te verbeteren.

Alle bekroonde initiatieven werden vervolgens in detail bestudeerd om de haalbaarheid van hun implementatie in de hele Group in 2019 te bepalen.

Dit unieke interne initiatief dat werd uitgevoerd in de LOXAM Group, wordt vandaag erkend door de Europese verhuurgemeenschap door de presentatie van deze ERA Sustainability Award.

LOXAM verkrijgt de EcoVadis Gold-certificering voor haar CSR-beleid
LOXAM heeft ook de Gold-certificering ontvangen van EcoVadis, het onafhankelijke ratingbureau dat leveranciers beoordeelt op duurzaamheid en Corporate Social Responsibility (CSR). De beoordeling is gebaseerd op internationale normen zoals het Global Compact van de Verenigde Naties en het Global Reporting Initiative.

De Group is gerangschikt in de top 5% leveranciers die worden beschouwd als de meest geavanceerde en toegewijde aan het duurzame beheer van het bedrijf, of het nu gaat om milieu, arbeid, bedrijfsethiek of duurzaam inkopen.

Deze onderscheiding komt als erkenning van de voortdurende inspanningen van LOXAM en de inzet van haar teams voor alle gebieden die vallen binnen het kader van Corporate Social Responsibility. LOXAM is een van de bedrijven die de hoogste ratings van EcoVadis ontvangen, wat aantoont dat het bedrijf voldoet aan de strengste duurzaamheidsnormen.

Over de LOXAM Group
Nr. 1 in Europa en nr. 5 in de wereld, LOXAM is marktleider in de verhuur van materieel en gereedschappen voor de bouw en openbare werken, industrie, landschapsarchitectuur en diensten. Met een omzet van € 1,5 miljard in 2018, 760 filialen en 7.900 werknemers is de Group gevestigd in 13 landen: in Europa (België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk), het Midden-Oosten, Marokko, Brazilië en Colombia. LOXAM heeft de grootste machinevloot van Europa, met meer dan 350.000 materieelstukken, waardoor de Group kan inspelen op, ondersteuning bieden aan en voldoen aan de groeiende vraag van bedrijven die de inkoop, het beheer en het onderhoud van hun apparatuur willen uitbesteden.
www.loxam.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
Virginie Adam: +33 1 41 38 95 20
virginie.adam@salesfactorypr.fr

Dominique Flam: +33 1 41 38 95 21
dominique.flam@salesfactorypr.fr
www.agence-salesfactory-pr.fr
SalesFactory PR

Check out our twitter: @NewsNovumpr