09:59 uur 15-01-2019

Loxam voltooit de acquisitie van UK Platforms

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– De Loxam Group (‘Loxam’) maakt bekend dat haar volledige dochteronderneming in het Verenigd Koninkrijk, Nationwide Platforms Limited (‘Nationwide’), de acquisitie van UK Platforms Limited (‘UKP’) van HSS Hire Group plc (‘HSS’) heeft afgerond. UKP heeft ongeveer 120 werknemers en exploiteert een vloot van circa 3000 elektrisch bediende toegangsapparaten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190114005840/nl/

Ik ben verheugd om het bekwame en ervaren managementteam en de werknemers van UKP welkom te heten in de Loxam Group”, aldus Don Kenny, CEO van de Powered Access Division van Loxam. ‘‘De combinatie van de mogelijkheden van UKP en Nationwide stelt ons in staat om toonaangevende oplossingen op hoogte te bieden, voor de kleinste lokale kmo tot de grootste nationale klant.’’

Gérard Déprez, voorzitter van Loxam, verklaarde: “Ik ben verheugd om aan te kondigen dat deze transactie is voltooid, waardoor Loxam zijn positie op de markt voor elektrisch bediende toegangsapparatuur in het Verenigd Koninkrijk kan versterken. Deze overname is een tastbare demonstratie van ons vertrouwen in en onze toewijding aan de grootste verhuurmarkt in Europa en aan de toekomstperspectieven voor de bouwsector in het VK.

Steve Ashmore, CEO van HSS, voegde toe: “UK Platforms is een geweldig bedrijf, en deze verandering in eigenaarschap zal ervoor zorgen dat het bedrijf de juiste expertise en ondersteuning krijgt om zijn positieve groeitraject voort te zetten. De activiteiten van UK Platforms hebben de afgelopen jaren een uitstekende bijdrage geleverd aan de HSS Hire Group en we kijken ernaar uit om met hen te blijven samenwerken om te voorzien in gespecialiseerde mogelijkheden voor elektrisch bediende toegangsapparatuur voor HSS-klanten. Namens mijzelf en HSS wil ik ze alle geluk toewensen voor de toekomst, en we kijken ernaar uit om samen te blijven werken om de groei in beide bedrijven te stimuleren.

Loxam werd geadviseerd door Allen & Overy LLP (Corporate en M&A) en door White & Case LLP (antitrust en mededinging).

Over LOXAM:
LOXAM is het toonaangevende verhuurbedrijf van apparatuur in Europa met een niet-geauditeerde pro forma geconsolideerde omzet van € 1.435 miljoen in 2017 en ongeveer 7.900 werknemers. Het netwerk van LOXAM van meer dan 750 vestigingen strekt zich uit over 13 landen in Europa (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, België, Zwitserland, Spanje, Portugal, Luxemburg, Nederland, Denemarken, Noorwegen en Italië) en ook in het Midden-Oosten, Marokko en Brazilië.
Meer informatie: www.loxam.com

Over HSS Hire:
HSS Hire Group plc biedt verhuur van gereedschappen en apparatuur en aanverwante diensten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland via een landelijk netwerk van meer dan 250 locaties. De focus ligt vooral op het onderhouden en bedienen van segmenten van de markt, meer dan 90% van de omzet komt van zakelijke klanten. HSS is genoteerd op de hoofdmarkt van de London Stock Exchange.
Meer informatie: www.hsshiregroup.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
Virginie Adam : 01 41 38 95 20 – virginie.adam@salesfactorypr.fr
Dominique Flam : 01 41 38 95 21 – dominique.flam@salesfactorypr.fr
Eugénie Gojon : 01 41 38 95 22 – eugenie.gojon@salesfactorypr.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr