16:14 uur 30-04-2018

Sintavia krijgt NADCAP-accreditatie voor toegevoegde productie

DAVIE, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Sintavia, LLC, een belangrijke Tier One fabrikant van metaaladditieven, laat vandaag weten dat het de goedkeuring heeft gekregen voor het National Aerospace and Defense Contractors Accreditation Program (NADCAP) voor zijn fusietoepassingen met laser- en elektronenbundels. De NADCAP-erkenning is de laatste kwaliteitscertificering die het bedrijf heeft behaald en is het resultaat van een aanvraagprocedure die een jaar heeft geduurd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk het volledige persbericht hier: https://www.businesswire.com/news/home/20180430005436/en/

“Als enige Tier One additief producent met NADCAP, AS9100 Rev. D, en ISO 17025 accreditaties, zijn we begrijpelijkerwijs trots op deze belangrijke kwaliteitsprestatie”, zei Doug Hedges, president van Sintavia. “Sintavia onderscheidt zich al geruime tijd van OEM’s in de lucht- en ruimtevaart door het verticaal afgestemde kwaliteitssysteem voor de lucht- en ruimtevaart. Onze klanten weten dat wij hoogwaardige, kosteneffectieve metaal AM-productie bieden, en de NADCAP-accreditatie is een uitstekende validatie door derden.”

Sintavia Achieves NADCAP Accreditation for Additive Manufacturing

DAVIE, Fla.–(BUSINESS WIRE)– Sintavia, LLC, a leading Tier One metal additive manufacturer, announced today that it had achieved National Aerospace and Defense Contractors Accreditation Program (NADCAP) approval for its laser and electron beam powder bed fusion applications. The NADCAP accreditation is the latest quality certification achieved by the company, and resulted from a year-long application process.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20180430005436/en/

“As the only Tier One additive manufacturer with NADCAP, AS9100 Rev. D, and ISO 17025 accreditations, we are understandably proud of this major quality achievement,” said Doug Hedges, Sintavia’s President. “Sintavia has long differentiated itself with aerospace OEMs through its vertically aligned aerospace quality system. Our customers know that we offer high quality, cost-effective metal AM production, and the NADCAP accreditation is an outstanding third-party validation of this.”

The company expects to pursue additional NADCAP certifications in the coming months for its other in-house capabilities, including heat treatment, machining, and non-destructive testing.

About Sintavia

Sintavia is the global leader for independent metal AM for critical industries, including Aerospace & Defense, Oil & Natural Gas, Automotive, and Ground Power Generation. With high-speed printers co-located alongside precision post processing equipment, a full complement of mechanical testing equipment, and a full metallurgical and powder laboratory, Sintavia is able to optimize parameters, serially manufacture, and audit quality parts for critical industries. Sintavia is committed to the highest quality standards in the industry, and holds NADCAP, AS9100 Rev. D, ISO17025, and ANAB accreditation, as well as being OASIS and ITAR registered.

For more information visit http://www.sintavia.com

Contacts

Sintavia, LLC
Carolyn Allan, +1 954.474.7800
Director of Sales and Marketing

 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr