19:59 uur 27-10-2017

PPG rondt het COLORFUL COMMUNITIES-project af bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– PPG maakte vandaag de afronding bekend van een COLORFUL COMMUNITIES™-project in Amstelveen, waarmee de faciliteiten van KNGF Geleidehonden nieuw leven werd ingeblazen. Het Colorful Communities-programma zet vrijwilligers en producten van PPG in en levert een financiële bijdrage om kleur en vitaliteit aan te brengen in samenlevingen waarin het bedrijf actief is over de hele wereld, zoals in de buurt van Amsterdam en Uithoorn, waar de PPG-vestigingen van Architectural Coatings en Protective and Marine Coatings zich bevinden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20171027005420/nl/

PPG completes COLORFUL COMMUNITIES project at Royal Dutch Guide Dog Foundation in Amstelveen (Photo: ...

PPG completes COLORFUL COMMUNITIES project at Royal Dutch Guide Dog Foundation in Amstelveen (Photo: Business Wire)

Voor het project werden meer dan 50 PPG-vrijwilligers verzameld die een hele dag verschillende ruimtes en voorwerpen hebben opgeknapt in het gehele gebouw, onder andere de gastenkamers, de medische ruimte, trainingstoestellen en bankjes in de buitenruimte. Om het project te ondersteunen doneerde PPG € 35.000en 180 liter aan verfproducten van SIGMA COATINGS™, waaronder het nieuwe product Sigma Coatings Air Pure biobased muurverf, waarmee tot 70 procent formaldehyde uit de binnenlucht wordt verwijderd.

De stichting KNGF Geleidehonden traint geleidehonden voor blinde en zeer slechtziende mensen, maar ook voor mensen met een lichamelijke functiebeperking – bijvoorbeeld mensen in een rolstoel -, personen met een posttraumatische stressstoornis of kinderen met autisme

“Het is inspirerend om te zien met welke passie de vrijwilligers van PPG de locatie van onze charity partner, KNGF Geleidehonden, mooier hebben gemaakt,” vertelt Jan Willem Tegelaar, algemeen directeur van PPG, Protective and Marine Coatings, Europa, Midden-Oosten en Afrika. “Het is een verrijkende ervaring om samen te werken om een bijdrage te leveren aan onze samenleving.”

Het Colorful Communities-programma is het belangrijkste initiatief van PPG in het kader van maatschappelijke betrokkenheid, met als doel de directe omgeving van PPG-vestigingen over de hele wereld te verfraaien en te beschermen. Het programma toont PPG’s bereidheid om meer te investeren in de samenleving en ondersteunt projecten waarbij maatschappelijke gebouwen in een nieuw jasje worden gestoken door PPG-vrijwilligers in te zetten en producten van PPG aan te bieden. In 2015 en 2016 realiseerde PPG bijna 60 Colorful Communities-projecten, naar verwachting komen er dit jaar 75 bij.

PPG en de PPG-stichting streven ernaar om PPG-communities over de hele wereld kleur en helderheid te geven. Wij hebben in 2016 bijna $10 miljoen gedoneerd en daarmee honderden maatschappelijke organisaties in 25 landen gesteund. Door te investeren in onderwijskansen helpen wij om de groei te stimuleren van de vakkundige arbeidskrachten van vandaag en de innovatoren van morgen te ontwikkelen in vakgebieden die gerelateerd zijn aan coatings en het productieproces. Ook geven we PPG-medewerkers de mogelijkheid om hun impact op zaken die voor hen belangrijk zijn te vergroten door hun vrijwilligerswerk en liefdadigheidsacties te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.ppgcommunities.com en volg @PPG_Communities op Twitter.

Over PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™

Bij PPG zetten we ons elke dag in om verven, coatings en aanverwante materialen – waar onze klanten al meer dan 130 jaar vertrouwen in hebben – te ontwikkelen en te leveren. Met toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op en werken we nauw met hen samen om de juiste aanpak te vinden. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Pittsburgh, USA, maar wij zijn actief en innoveren in meer dan 70 landen. De gerapporteerde netto omzet bedroeg in 2016 $14.3 miljard. We bedienen consumenten, klanten in de bouw, de industriële en transportmarkt en secundaire markt. Zie voor meer informatie www.ppg.com.

We Protect and Beautify the World en Colorful Communities zijn handelsmerken en het PPG-logo is een geregistreerd handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.
Sigma Coatings is een handelsmerk van PPG Coatings Nederland B.V.

Contacts

PPG Media Contact:
Ken Armistead, +44 1924 354848
PPG Corporate Communications, EMEA
EMEACommunications@ppg.com
www.ppgcommunities.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr