13:13 uur 04-11-2021

HISTOR Paint by PPG lanceert MY color om op maat gemaakte kleurenpaletten te maken

Oplossing combineert digitale app, zelfklevende verfstalen

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– PPG (NYSE: PPG) heeft vandaag aangekondigd dat HISTOR™ Paint by PPG de gepatenteerde MY color-oplossing heeft gelanceerd waarmee consumenten op maat gemaakte paletten kunnen maken die overeenkomen met en coördineren met hun eigen favoriete kleur en ook zelfklevende stalen kunnen gebruiken in plaats van traditionele vloeistoftesters om de kleuren in hun huis te zien.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211104005690/nl/

MY color from Histor paint lets consumers create bespoke color palettes and provides self-adhesive swatches. (Photo: Business Wire)

MY color from Histor paint lets consumers create bespoke color palettes and provides self-adhesive swatches. (Photo: Business Wire)

Na het downloaden van de gratis MY color-app van Google Play of de Apple App Store kunnen consumenten een foto maken van een object of een online gevonden kleur gebruiken. De app matcht de kleur naar de dichtstbijzijnde Histor by PPG-tint en biedt een palet van bijpassende en aanvullende kleuren. Consumenten kunnen vervolgens ColorTester A5-vellen bestellen die zijn gecoat met echte verf om het uitproberen van de kleuren te vergemakkelijken.

“Waarom zou je trends laten bepalen welke kleuren je kiest? MY color is gebaseerd op de behoeften van creatieve consumenten die zich laten inspireren door hun eigen favoriete kleuren, of het nu gaat om een mooie vakantiefoto of een nieuwe lipgloss”, zei Elselien Wijnsouw, marketingmanager PPG, Histor paint by PPG. “Het was het nog nooit zo eenvoudig om deze kleuren in huis te halen als met MY color. U kunt bijpassende kleurencombinaties ontdekken en uw eigen palet samenstellen.”

Elk MY color-palet bestaat uit lichtere neutrale tinten aangevuld met diepere, donkere en meer expressieve kleuren met zowel warme als koude tinten. Het maakt gebruik van een 60-30-10-principe, met hoofdkleuren voor 60% van de ruimte, nuancekleuren voor 30% en een accentkleur voor de laatste 10%.

“Het vinden van de juiste kleur of kleurencombinatie kan lastig zijn, maar MY color geeft zekerheid dat het palet past bij je huis en meubels”, zei Frans van Rooijen, senior marketingmanager PPG, architectural coatings. “Wat de oplossing uniek maakt, zijn de zelfklevende A5 ColorTester-monsters. U kunt echt zien hoe de kleuren eruitzien zonder dat u een monster op de muur hoeft te verven, waardoor een van de belangrijkste pijnpunten van het kleurkeuzetraject wordt weggenomen.”

Ga voor meer informatie over My color naar: https://www.histor.nl/my-color.

PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™

Bij PPG (NYSE:PPG) werken we elke dag aan de ontwikkeling en levering van de verven, coatings en materialen waarop onze klanten al meer dan 135 jaar vertrouwen. Door toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op en we werken nauw samen om de juiste koers voorwaarts te vinden. Met het hoofdkantoor in Pittsburgh, zijn we actief en innoveren we in meer dan 75 landen en rapporteerden we een netto-omzet van $ 13,8 miljard in 2020. We bedienen klanten in de bouw, consumentenproducten, industriële en transportmarkten en aftermarkets. Ga voor meer informatie naar www.ppg.com.

We protect and beautify the world is een handelsmerk en het PPG-logo is een geregistreerd handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.

Histor is een handelsmerk van PPG Coatings Nederland B.V.

CATEGORIE Architectural Coatings Europa Midden-Oosten en Afrika

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andrew Wood

Bedrijfscommunicatie, EMEA

+31 6 5121 6579

awood@ppg.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr