10:00 uur 24-07-2018

Toshiba Memory Corporation begint met de bouw van de eerste productiefaciliteit in Kitakami City in de prefectuur Iwate

KITAKAMI – (BUSINESS WIRE) – Toshiba Memory Corporation, de wereldleider op het gebied van geheugenoplossingen, heeft vandaag een baanbrekende ceremonie gehouden voor de eerste faciliteit voor de fabricage van halfgeleiders (fab), K1 genaamd, in Kitakami, prefectuur Iwate, in het noordoosten van Japan. Bij de voltooiing in het najaar van 2019, zal de faciliteit een van de meest geavanceerde productie-activiteiten in de wereld, gewijd aan de productie van 3D-flashgeheugen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige versie hier: https://www.businesswire.com/news/home/20180723005189/en/

Het Toshiba-geheugen blijft technologieën in het flashgeheugen ontwikkelen. Het bedrijf loopt nu voorop met de vooruitgang in zijn BiCS FLASH™, zijn eigen 3D-flashgeheugen.

De vraag naar 3D-flashgeheugen neemt aanzienlijk toe als gevolg van de snel groeiende vraag naar bedrijfsservers, datacenters en smartphones. Toshiba memory verwacht een aanhoudend sterke groei op de middellange en lange termijn. De nieuwe faciliteit zal een belangrijke bijdrage leveren aan het concurrentievermogen van de bedrijven in samenwerking met de Yokkaichi-activiteiten.

Toshiba Memory Corporation Starts Construction of the First Fabrication Facility in Kitakami City, Iwate Prefecture

KITAKAMI, Japan–(BUSINESS WIRE)– Toshiba Memory Corporation, the world leader in memory solutions, today held a groundbreaking ceremony for the first semiconductor fabrication facility (fab), called K1, in Kitakami, Iwate prefecture, in northeastern Japan. On its completion in autumn 2019, the facility will be one of the most advanced manufacturing operations in the world, dedicated to production of 3D flash memory.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20180723005189/en/

Artist's impression of the new fab (K1) (Graphic: Business Wire)

Artist’s impression of the new fab (K1) (Graphic: Business Wire)

Toshiba Memory continues to advance technologies in flash memory. The company is now leading the way forward with advances in its BiCS FLASH™, its proprietary 3D flash memory.

Demand for 3D flash memory is increasing significantly on fast growing demand for enterprise servers, datacenters and smartphones. Toshiba memory expects continued strong growth in the mid and long term. The new facility will make a major contribution to business competitiveness in corporation with Yokkaichi operations.

The new facility will not only be the largest Toshiba Memory fab, but it will be the most advanced as well. It will be constructed with a seismic isolation structure that allows it to absorb earthquake tremors, and it will reduce environmental loads by deployment of the latest energy-saving manufacturing facilities. It will also introduce an advanced production system that uses artificial intelligence (AI) to boost productivity. Decisions on the new fab’s equipment investment, production capacity and production plan will reflect market trends.

Toshiba Memory expects to continue its joint venture investments in the new facility based on ongoing discussions with Western Digital Corporation.

Going forward, Toshiba Memory will continue to actively cultivate initiatives aimed at strengthening competitiveness, including timely capital investments and R&D in line with market trends. The company will also contribute to the development of the regional economy of Iwate prefecture, Japan.

About Toshiba Memory Corporation

Toshiba Memory Corporation, a world leader in memory solutions, is dedicated to the development, production and sales of flash memory and SSDs. In April 2017, Toshiba Memory was spun off from Toshiba Corporation, the company that invented NAND flash memory in 1987. Toshiba Memory pioneer cutting-edge memory solutions and services that enrich people’s lives and expand society’s horizons. The company’s innovative 3D flash memory technology, BiCS FLASH™, is shaping the future of storage in high density applications including advanced smartphones, PCs, SSDs, automotive and data centers. For more information on Toshiba Memory, please visit https://business.toshiba-memory.com/en-apac/top.html

 

Contacts

Toshiba Memory Corporation
Kota Yamaji, +81-3-3457-3473
Business Planning Division
semicon-NR-mailbox@ml.toshiba.co.jp

 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. Check out our twitter: @NewsNovumpr