10:02 uur 29-01-2018

David Binks, FedEx Express Europe President en CEO van TNT, gaat met pensioen

Bert Nappier volgt Binks op per 1 juni 2018

MEMPHIS, Tennessee–(BUSINESS WIRE)– FedEx Corporation (NYSE: FDX) heeft vandaag aangekondigd dat David Binks, FedEx Express Europe president en CEO van TNT, in juni met pensioen gaat.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: http://www.businesswire.com/news/home/20180126005577/nl/

David Binks (Photo: Business Wire)

David Binks (Photo: Business Wire)

Bert Nappier, momenteel FedEx Express senior vice president of finance – international, zal Binks opvolgen in deze functie vanaf 1 juni 2018.

Binks, die bij FedEx begon in 1983 als onderdeel van een aankoop in het VK, klom gestaag op binnen het bedrijf, en gaf leiding aan FedEx Express-teams in Europa, het Midden-Oosten en Canada. Het meest recent was hij betrokken bij de voltrekking van de aankoop van het bedrijf van TNT.

Nappier kwam in 2005 naar FedEx en heeft diverse leidinggevende functies vervuld. Naast het leiden van de internationale financiële afdeling is hij ook mede-voorzitter van de FedEx Integration Leadership Council, waar hij een sleutelrol speelt bij het leiden van onze TNT-integratie-inspanningen over de hele wereld.

“Via David’s opmerkelijke 35-jarige carrière bij FedEx heeft hij bijgedragen aan de groei van ons bedrijf over de hele wereld”, zei David L. Cunningham, president en CEO, FedEx Express. “Wij wensen hem het allerbeste tijdens zijn pensioen en kijken ernaar uit het succes in Europa voort te zetten met Bert in deze cruciale functie.”

Helena Jansson, al meer dan 20 jaar bij FedEx en geboren Zweedse, zal Nappier opvolgen als FedEx Express senior vice president of finance – international.

Over FedEx

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een brede portfolio van transport, e-commerce en zakelijke diensten. Met een jaarlijkse omzet van $ 62 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfsapplicaties via operationele bedrijven die collectief en onder leiding van het gerespecteerde FedEx-merk concurreren en samenwerken. Consistent gerangschikt onder de meest bewonderde en betrouwbare werkgevers ter wereld, inspireert FedEx haar meer dan 400.000 teamleden om ‘absoluut en positief’ over veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van hun klanten en gemeenschappen te blijven. Bezoek http://about.fedex.com voor meer informatie over hoe FedEx mensen en kansen over de hele wereld verbindt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FedEx Global Media Relations
Katie Wassmer, + 1 901-434-5593
of
FedEx Express Europe Media Relations
Eline Dermaut, + 32 2 752 77 25
of
TNT Media Relations
Cyrille Gibot, + 31 65 113 31 04

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.