10:00 uur 29-01-2018

FedEx gaat meer dan $ 3,2 miljard uitgeven aan salarisverhogingen, bonussen, pensioenfinanciering en uitgebreide Amerikaanse kapitaalinvesteringen na invoering van de Amerikaanse Tax Cuts and Jobs Act

MEMPHIS, Tennessee–(BUSINESS WIRE)– FedEx Corporation kondigt vandaag drie grote programma’s aan na de invoering van de Amerikaanse Tax Cuts and Jobs Act:

1) Meer dan $ 200 miljoen aan extra compensatie, waarvan zo’n tweederde naar teamleden gaat die werken op uurbasis door de 2018 jaarlijkse loonsverhogingen met zes maanden te vervroegen, van de oorspronkelijke datum in oktober naar 1 april. Het resterende bedrag financiert de verhogingen van op prestatie-gebaseerde beloningsprogramma’s voor personeel in loondienst.

2) Een vrijwillige bijdrage van $ 1,5 miljard aan het pensioenplan van FedEx om ervoor te zorgen dat het een van de best gefinancierde pensioenprogramma’s in het land blijft.

3) Investering van $ 1,5 miljard om de FedEx Express Indianapolis hub in de komende zeven jaar aanzienlijk uit te breiden. De Memphis SuperHub wordt ook gemoderniseerd en uitgebreid middels een omvangrijk programma waarvan de details komende lente bekend worden gemaakt.

FedEx is van mening dat de Amerikaanse Tax Cuts and Jobs Act naar alle waarschijnlijkheid het BBP en de investeringen in de VS zal verhogen.

Het bedrijf heeft als gevolg van deze acties geen veranderingen aangebracht aan haar inkomsten- of investeringsrichtlijnen voor het boekjaar 2018 zoals uitgegeven op 19 december 2017.

Ondernemingsoverzicht

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een brede portfolio van transport, e-commerce en zakelijke diensten. Met een jaarlijkse omzet van $ 62 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfsapplicaties via operationele bedrijven die collectief en onder leiding van het gerespecteerde FedEx-merk concurreren en samenwerken. Consistent gerangschikt onder de meest bewonderde en betrouwbare werkgevers ter wereld, inspireert FedEx haar meer dan 400.000 teamleden om ‘absoluut en positief’ over veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van hun klanten en gemeenschappen te blijven. Ga naar about.fedex.com voor meer informatie over hoe FedEx mensen en kansen over de hele wereld verbindt.

Toekomstgerichte verklaringen

De extra pensioenbijdrage wordt naar verwachting in het derde kwartaal van boekjaar 2018 gefinancierd via de beschikbare schuldfinancieringsbronnen.

Bepaalde uitspraken in dit persbericht kunnen worden gezien als op de toekomst gerichte uitspraken, zoals uitspraken van het management over de inzichten aangaande toekomstige gebeurtenissen en financiële prestaties. Dergelijke toekomstgerichte zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden en andere factoren die wezenlijk kunnen afwijken van daadwerkelijke resultaten of historische ervaringen die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden weergegeven of geïmpliceerd. Potentiële risico’s en onzekerheden zijn, maar zijn niet beperkt tot, economische omstandigheden in de wereldmarkt waarin wij werkzaam zijn, een aanzienlijke gegevensinbreuk of andere verstoring van onze technologische infrastructuur, de continue impact van de cyberaanval op 27 juni dat een impact heeft op TNT Express, onze capaciteit om de zakelijke gedeeltes en werkzaamheden van FedEx Express en TNT binnen de verwachte periode succesvol en tegen de verwachte kosten te integreren, onze capaciteit om capaciteit aan te passen op veranderende volumeniveau’s, veranderingen in brandstofprijzen of wisselkoersen, nieuwe lokale overheidsregulering in de VS of internationaal, onze capaciteit om het FedEx Express-segment winstverbeteringsdoel te behalen, juridische uitdagingen of veranderingen gerelateerd aan de eigenaren-operators van FedEx Ground en de chauffeurs die namens hen diensten uitvoeren, onze capaciteit om effectief verkregen bedrijven, verstoringen of aanpassingen in diensten door, of veranderingen in de zakelijke activiteiten van de U.S. Postal Service te opereren, integreren en gebruiken, de financieringsbeschikbaarheid die voor ons acceptable zijn, de impact terroristische activiteiten of internationale conflicten en andere factoren die te vinden zijn in de persberichten van FedEx Corp en de dochterondernemingen en de ingediende documenten van FedEx Corp bij de SEC. Alle hierin opgenomen toekomstgerichte verklaringen hebben enkel betrekking op de datum waarop ze zijn gemaakt. Wij hebben geen of nemen niet de verplichting op ons om toekomstgerichte uitspraken publiekelijk bij te werken of te herzien, zowel als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen als anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

 

Contacts

FedEx Corp.
Patrick Fitzgerald, 901-818-7300

Check out our twitter: @NewsNovumpr