23:04 uur 04-05-2021

FedEx vermindert de schulden met 11 procent na voltooiing van strategische openbare aanbiedingen

Geeft duurzaamheidsobligaties uit in verband met het doel van CO2-neutrale activiteiten tegen 2040

MEMPHIS, Tennessee–(BUSINESS WIRE)– FedEx Corp. (NYSE: FDX) kondigde vandaag de voltooiing aan van aanbiedingen van $ 1,75 miljard aan in USD uitgedrukte bankbiljetten en € 1,25 miljard aan in euro uitgedrukte bankbiljetten.

Een deel van de opbrengst van de aanbieding van schulden, dat sterke marktondersteuning heeft gekregen, wordt gebruikt met bestaande contanten om $ 5,8 miljard van de bestaande schuld van het bedrijf af te lossen. Hiermee worden kortlopende schuldverplichtingen die tijdens de vroege stadia van de COVID-19-pandemie zijn aangegaan, geëlimineerd. Een extra deel heeft een historische betekenis voor het bedrijf en de industrie en vertegenwoordigt de eerste duurzaamheidsobligatie ooit uitgegeven door een Noord-Amerikaans transport- en logistiekbedrijf.

De belangrijkste kenmerken van de transacties zijn:

  • Aanzienlijke algehele schuldvermindering. De schuldaanbiedingen en de daaropvolgende aflossingen, die later deze maand worden afgerond, vertegenwoordigen de grootste reeks gerelateerde schuldtransacties in de geschiedenis van het bedrijf en resulteren in een netto vermindering van $ 2,6 miljard aan schuldverplichtingen van FedEx. Door deze verplichtingen te schrappen, neemt de totale schuldportefeuille van het bedrijf met 11 procent af en wordt de balans aanzienlijk versterkt, waarbij wordt geprofiteerd van een gunstig renteklimaat.
  • Eliminatie van kortlopende schulden. Door gebruik te maken van de opbrengsten van de aanbiedingen van schulden en bestaande contanten, schrapt FedEx alle schulden tot en met boekjaar 2025 en één tranche in boekjaar 2027, waardoor de balans van het bedrijf wordt versterkt en de komende jaren liquiditeit en flexibiliteit wordt geboden.
  • Flexibiliteit voor de toekomst. FedEx behoudt zijn sterke liquiditeits- en kaspositie en biedt flexibiliteit in een nog steeds uitdagende macro-economische omgeving, zelfs als de totale uitstaande verplichtingen aanzienlijk worden verminderd.

Bovendien omvatten de aanbiedingen een achtjarige tranche van € 600 miljoen aan duurzaamheidsobligaties in Europa. Dit is de eerste duurzaamheidsobligatie die is uitgegeven door een Noord-Amerikaans transport- en logistiekbedrijf en het is een van de manieren waarop FedEx zijn inspanningen financiert om zijn doel van CO2-neutrale activiteiten tegen 2040 te bereiken. Aanvullende informatie over de vele manieren waarop FedEx zich inzet om een duurzame toekomst voor de handel te helpen creëren, is beschikbaar op de duurzaamheidswebsite van het bedrijf. Deze website bevat meer details over de aanpak van duurzame financiering.

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een brede portfolio van transport, e-commerce en zakelijke diensten. Met een jaarlijkse omzet van $ 79 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfsoplossingen via operationele bedrijven die collectief concurreren, samenwerken en digitaal innoveren onder leiding van het gerespecteerde FedEx-merk. Consistent gerangschikt onder de meest bewonderde en betrouwbare werkgevers ter wereld, inspireert FedEx haar meer dan 570.000 teamleden om over veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van hun klanten en gemeenschappen te blijven. FedEx zet zich in om mensen en mogelijkheden over de hele wereld op een verantwoorde en vindingrijke manier met elkaar te verbinden, met als doel om tegen 2040 CO2-neutraal te opereren. Ga voor meer informatie naar about.fedex.com.

Bepaalde uitspraken in dit persbericht kunnen worden gezien als op de toekomst gerichte uitspraken, zoals uitspraken van het management over de inzichten aangaande toekomstige gebeurtenissen en financiële prestaties en onderliggende aannames. Toekomstgerichte verklaringen zijn woorden voorafgegaan door, gevolgd door of die de woorden ‘zal’, ‘kan’, ‘zou’, ‘wil’, ‘zou moeten’, ‘gelooft’, ‘verwacht’, ‘anticipeert’, ‘plannen’, ‘schattingen’, ‘doelen’, ‘projecten’, ‘intenties’ of soortgelijke uitdrukkingen bevatten. Dergelijke toekomstgerichte zijn onderhevig aan risico’s, onzekerheden en andere factoren die wezenlijk kunnen afwijken van daadwerkelijke resultaten of historische ervaringen die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden weergegeven of geïmpliceerd. Mogelijke risico’s en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot, economische omstandigheden op de mondiale markten waarin we actief zijn, ons vermogen om ons doel van CO2-neutrale operaties tegen 2040 te bereiken, beperkingen, volatiliteit of verstoring van de kapitaalmarkten en ons vermogen om te voltooien aflossing van schulden; en andere factoren die kunnen worden gevonden in de persberichten van FedEx Corp. en zijn dochterondernemingen en de documenten die FedEx Corp. bij de Securities and Exchange Commission heeft ingediend. Alle hierin opgenomen toekomstgerichte verklaringen hebben enkel betrekking op de datum waarop ze zijn gemaakt. Wij hebben geen of nemen niet de verplichting op ons om toekomstgerichte verklaringen publiekelijk bij te werken of te herzien, zowel als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen als anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Chris Allen

FedEx-mediarelaties

(901) 530-4162

mediarelations@fedex.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr