13:42 uur 11-03-2022

President en CEO Donald F. Colleran van FedEx Express gaat op 31 december 2022 met pensioen

Richard W. Smith benoemd tot opvolger

MEMPHIS, Tennessee–(BUSINESS WIRE)– FedEx Corp. (NYSE: FDX) heeft vandaag aangekondigd dat Donald F. Colleran, president en CEO van FedEx Express, met ingang van 31 december 2022 met pensioen gaat, na een indrukwekkende carrière van bijna 40 jaar bij FedEx. Richard W. Smith, regionaal president van Noord- en Zuid-Amerika en executive vice-president van wereldwijde ondersteuning, volgt Colleran op als president en CEO van FedEx Express.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220310005969/nl/

Don Colleran (Photo: Business Wire)

Don Colleran (Photo: Business Wire)

Colleran heeft verschillende belangrijke leidinggevende functies bekleed bij FedEx sinds hij in 1989 overkwam van Flying Tigers tijdens de overname door FedEx. In 1992 verhuisde hij naar Tokio en begon een 12-jarige wereldwijde carrière in internationaal verkoop- en operationeel management die hem van Tokio naar Hong Kong naar Toronto bracht, waar hij president werd van FedEx Express Canada. Colleran, een van de pioniers van onze internationale activiteiten, heeft geholpen een basis te leggen voor de aanzienlijke groei in die sector van de FedEx-portfolio. Daarna was hij senior vice-president van internationale verkoop voordat hij in 2017 werd benoemd tot executive vice-president en chief sales officer voor FedEx Corp. In 2019 nam hij zijn huidige functie als president en CEO van FedEx Express op zich.

“Van het lanceren van nieuwe mogelijkheden voor onze klanten tot het leiden van ons wereldwijde FedEx Express-team tijdens enkele van de meest uitdagende tijden, waaronder de COVID-19-pandemie, heeft Don een belangrijke rol gespeeld bij het creëren en uitvoeren van onze opmerkelijke wereldwijde groeistrategie”, zei Raj Subramaniam, president en COO van FedEx Corp. “Gedurende zijn hele carrière heeft hij blijk gegeven van een niet-aflatende toewijding aan onze klanten en onze teamleden. Ik heb diep respect voor Don en het grote verschil dat hij heeft gemaakt tijdens zijn periode bij FedEx, vooral als een standvastige voorvechter van onze wereldberoemde cultuur. Naast zijn indrukwekkende bedrijfsresultaten over meerdere decennia, laat Don een erfenis van mentorschap achter en bouwde hij een ongelooflijk team van leiders op die klaar staan om de Express-activiteiten naar een hoger niveau te tillen. We wensen hem het beste met zijn pensioen na zijn lange en indrukwekkende carrière.”

Richard W. Smith wordt op 1 april 2022 president en verkozen CEO van FedEx Express en neemt op 1 september 2022 de volledige taken op zich. Colleran blijft tot eind december bij FedEx Express als CEO Executive Advisor om te zorgen voor een soepele overgang van de verantwoordelijkheden.

Smith kwam in 2005 in dienst bij FedEx. Hij was eerder de president en CEO van FedEx Logistics en bekleedde een reeks leidinggevende functies in levenswetenschappen, gezondheidszorg en klantoplossingen, waaronder als vice-president van wereldwijde handelsservices en algemeen directeur van levenswetenschappen en gespecialiseerde services.

“Richard heeft een diep begrip van ons bedrijf en heeft een centrale rol gespeeld in veel van onze belangrijkste initiatieven, waaronder onze strategie voor elektrische voertuigen en onze levensreddende inspanningen voor de distributie van vaccins om de COVID-19-pandemie te bestrijden”, zei Subramaniam. “Met het uitstekende uitvoerend managementteam dat we hebben om onze strategie uit te voeren, inclusief leiders als Richard, heb ik vertrouwen in de toekomst van FedEx.”

Over FedEx Corp.

FedEx Corp. (NYSE: FDX) biedt klanten en bedrijven wereldwijd een brede portfolio van transport, e-commerce en zakelijke diensten. Met een jaarlijkse omzet van $ 90 miljard biedt het bedrijf geïntegreerde bedrijfsoplossingen via operationele bedrijven die collectief concurreren, samenwerken en digitaal innoveren onder leiding van het gerespecteerde FedEx-merk. Consistent gerangschikt onder de meest bewonderde en betrouwbare werkgevers ter wereld, inspireert FedEx haar 600.000 teamleden om gefocust te blijven op veiligheid, de hoogste ethische en professionele normen en de behoeften van hun klanten en gemeenschappen. FedEx zet zich in om mensen en mogelijkheden over de hele wereld op een verantwoorde en vindingrijke manier met elkaar te verbinden, met als doel om tegen 2040 CO2-neutraal te opereren. Ga voor meer informatie naar about.fedex.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jenny Robertson

FedEx

901-434-8100

jenny.robertson@fedex.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr