20:11 uur 30-04-2024

Duurzaamheidsregelgeving stimuleert transformatie in bedrijfsrapportage, volgens nieuw onderzoek van Workiva

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven van plan zijn vrijwillig aan de CSRD te voldoen; beroepsbeoefenaars zijn van mening dat geïntegreerde rapportage een positieve invloed heeft op de prestaties

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Volgens een onafhankelijk onderzoek in opdracht van Workiva Inc. (NYSE: WK) is de meerderheid (81%) van de bedrijven die niet onder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van de Europese Unie vallen, van plan hun duurzaamheidsinformatie geheel of gedeeltelijk in overeenstemming te brengen met de vereisten ervan. Voor de derde jaarlijkse ESG Practitioner Survey 2024 zijn meer dan 2.000 mensen betrokken bij bedrijfsrapportage ondervraagd, waaronder professionals op het gebied van financiën en boekhouding, duurzaamheid, risico en interne audit in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Rotha Brauntz

Lauren Covello

press@workiva.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr