06:26 uur 24-04-2024

De uitreiking van de Japan Prize 2024 vindt plaats in aanwezigheid van Hunne Majesteiten de Keizer en Keizerin van Japan

Prof. Sir Brian J. Hoskins en Prof. John Michael Wallace op het gebied van hulpbronnen, energie, milieu en sociale infrastructuur

Prof. Ronald M. Evans op het gebied van de medische wetenschap en de farmaceutische wetenschap

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– De Japan Prize Foundation (voorzitter: Hiroshi Komiyama) hield op dinsdag 16 april een prijsuitreiking in het Imperial Hotel Tokyo in Tokio’s Chiyoda Ward om de Japan Prize toe te kennen aan wetenschappers die creatieve en ingrijpende prestaties hebben geleverd op wereldwijd wetenschappelijk en technologisch gebied en die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het realiseren van vrede en welvaart voor de hele mensheid.

Bij de prijsuitreiking waren aanwezig Prof. Sir Brian J. Hoskins (VK) en Prof. John Michael Wallace (VS), de winnaars op het gebied van hulpbronnen, energie, milieu en sociale infrastructuur, en Prof. Ronald M. Evans (VS), de winnaar op het gebied van de medische wetenschap en de farmaceutische wetenschap. Voor elk gebied werd 100 miljoen Yen toegekend, samen met een certificaat en een medaille.

De winnaars van de Japanprijs worden elk jaar voorgedragen door ongeveer 15.500 prominente wetenschappers en ingenieurs uit de hele wereld. Na een streng onderzoek dat ongeveer een jaar duurt, valt de beslissing. Voor 2024 ontving de Stichting 130 nominaties voor de vakgebieden hulpbronnen, energie, milieu en sociale infrastructuur en 198 nominaties voor de vakgebieden medische wetenschap en farmaceutische wetenschap. De winnaars van dit jaar werden gekozen uit dat totaal van 328 kandidaten.

De ceremonie werd bijgewoond door ongeveer 150 gasten, onder meer Hunne Majesteiten de Keizer en Keizerin, de hoofden van drie overheidsinstanties en andere gerelateerde functionarissen, samen met vertegenwoordigers van verschillende andere sectoren van de samenleving. Zijne Majesteit de Keizer gaf commentaar, gevolgd door toespraken van de drie winnaars en felicitaties van Hidehisa Otsuji, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

De prijsuitreiking van dit jaar kan worden bekeken via de onderstaande links.

Japanse versie: https://www.youtube.com/live/9u7k6Al_MlU?si=B8EhDuvEByzFlTKB
Engelse versie: https://www.youtube.com/live/FsNvb9V0ODo?si=vAlfPk94QvCq4Iac

Over de Japan Prize

De oprichting van de Japan Prize in 1981 werd ingegeven door de wens van de Japanse regering om een internationaal erkende prijs in het leven te roepen die zou bijdragen aan wetenschappelijke en technologische ontwikkeling over de hele wereld. Met de steun van talrijke donaties kreeg de Japan Prize Foundation in 1983 goedkeuring van het Cabinet Office. De Japan Prize wordt uitgereikt aan wetenschappers en ingenieurs uit de hele wereld die creatieve en dramatische prestaties hebben geleverd die bijdragen aan de vooruitgang van hun vakgebied en die een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van vrede en welvaart voor de hele mensheid. Onderzoekers op alle gebieden van wetenschap en technologie komen in aanmerking voor de prijs, waarbij elk jaar twee gebieden worden geselecteerd op basis van de huidige trends in wetenschappelijke en technologische ontwikkeling. In principe wordt op elk gebied één persoon onderscheiden met de prijs, die een certificaat, een medaille en een geldbedrag ontvangt. Elke prijsuitreiking wordt bijgewoond door Hunne Majesteiten de Keizer en de Keizerin, hoofden van de drie overheidsinstanties en andere aanverwante functionarissen, en vertegenwoordigers van verschillende andere sectoren van de samenleving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen over dit persbericht:

The Japan Prize Public Relations Office

E-mail: japanprize@ml.prap.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr