11:20 uur 30-01-2023

Winnaars Japan Prize 2023 bekendgemaakt

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– De Japan Prize Foundation heeft vandaag, 30 januari 2023 om 13.00 uur (JST), de winnaars van de Japan Prize 2023 bekendgemaakt. Prof. Masataka Nakazawa en de heer Kazuo Hagimoto zijn de winnaars van de Japan Prize voor elektronica, informatie en communicatie. Prof. Gero Miesenböck en prof. Karl Deisseroth zijn de winnaars van de Japan Prize voor biowetenschappen.

Prof. Nakazawa en dhr. Hagimoto ontvingen de Japan Prize dit jaar voor hun opmerkelijke bijdragen aan wereldwijde langeafstands-, hogecapaciteits- optische glasvezelnetwerken met de ontwikkeling van een halfgeleider, lasergepompte optische versterker. Prof. Miesenböck en prof. Deisseroth ontvingen de prijs voor de ontwikkeling van methoden waarbij genetisch adresseerbare lichtgevoelige membraaneiwitten worden gebruikt om de werking van neurale netwerken te ontrafelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kiyoshi OGURA

Manager

The Japan Prize Foundation

Public Relations

ARK Mori Building, East Wing 35th Floor

1-12-32 Akasaka, Minato-ku, Tokio 107-6035, Japan

Tel: 81-3-5545-0551

Fax: 81-3-5545-0554

E-Mail ogura@japanprize.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr