20:03 uur 12-02-2024

Desktop Health™ kondigt Flexcera™ Base Ultra+ tandheelkundige hars aan voor sterkere, comfortabelere 3D-geprinte kunstgebitten

  • Flexcera Base Ultra+ is een hars voor 3D-printen dat licht kneedbaar is, gebruikt voor het maken van het gingiva-component van volledig of gedeeltelijk verwijderbare kunstgebitten
  • Dankzij Flexcera Base Ultra+ voor 3D-printen kunnen tandartsen en tandlabo’s sneller werken en een goed passende, betaalbare oplossing aanbieden voor edentale patiënten – en dit allemaal in minder afspraken
  • De geactualiseerde formule is een nanokeramische composiethars die voor een sterkere en stevigere gebitbasis zorgt, met een kunstgebitbasis in een dunner ontwerp, voor betere duurzaamheid en een perfecte pasvorm
  • Flexcera Base Ultra+ maakt deel uit van de Flexcera-harsengroep. Het is verkrijgbaar in vijf natuurlijke tandvleestinten, waaronder een nieuwe roze tint ontwikkeld om dicht bij de sectorstandaarden aan te leunen
  • In combinatie met Flexcera Smile Ultra+, dat voor het 3D-printen van tanden wordt gebruikt, zorgt de nieuwe Flexcera Base Ultra+ vooer een sterk, betrouwbaar en esthetisch digitaal gebit
  • De wereldwijde markt van kunstgebitten kent een aanzienlijke groei die in 2023 naar schatting $2,8miljard waard was, en zal naar verwachting van 2024 tot 2030 met een samengestelde jaarlijkse groei van 7,5% stijgen, tot om en bij $4,6miljard 1
  • Flexcera Base Ultra+ is een medisch hulpmiddel met FDA 510(k) Klasse II-goedkeuring, met CE-keurmerk en een MDR Klasse I-certificering

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– Desktop Health, het vertrouwde merk van Desktop Metal, Inc. (NYSE: DM) voor medische 3D-printing van productieniveau, maakte vandaag een nog sterkere formule bekend van haar Flexcera-hars voor het 3D-printen van gingiva. Dit product, dat de naam Flexcera Base Ultra+ kreeg, wordt gebruikt om volledige en gedeeltelijk verwijderbare kunstgebitten te maken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240212056325/nl/

Desktop Health is launching Flexcera Base Ultra+ for 3D printing gingiva in five natural shades. In combination with Flexcera Smile Ultra+, which is used to 3D print teeth, dentists and dental labs can now 3D print full and partial removable dentures that are strong, comfortable, and deliver a lifelike aesthetic. (Photo: Business Wire)

Desktop Health is launching Flexcera Base Ultra+ for 3D printing gingiva in five natural shades. In combination with Flexcera Smile Ultra+, which is used to 3D print teeth, dentists and dental labs can now 3D print full and partial removable dentures that are strong, comfortable, and deliver a lifelike aesthetic. (Photo: Business Wire)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:
(857) 504-1084

DesktopMetalIR@icrinc.com

Mediarelaties:
Sarah Webster

sarahwebster@desktopmetal.com
(313) 715-6988

Check out our twitter: @NewsNovumpr