08:00 uur 04-10-2023

Desktop Health maakt bekend dat Flexcera™ Smile Ultra+ nu verkrijgbaar is in Europa, na recente klasse IIa MDR-certificering door de Europese Unie

  • Flexcera Smile Ultra+ is een nieuwe generatie nanokeramische hars voor het 3D-printen van een breed scala aan permanente en tijdelijke tandheelkundige restauraties, waaronder tanden voor kunstgebitten, kronen, inlays, onlays, bruggen, veneers en volledige, monolithische en gedeeltelijke prothesen
  • Gebruikers van Desktop Health, EnvisionTEC en Carbon 3D printers kunnen Flexcera Smile Ultra+ printen op specifieke DLP-printsystemen
  • Desktop Health lanceert een “Smile, Europe” campagne om de tandheelkundige gemeenschap te informeren over de voordelen van Flexcera harsen, zoals digitale workflows dezelfde dag nog en duurzame en aanpasbare digitale ontwerpen die gemakkelijk kunnen worden gewijzigd en gereproduceerd

BURLINGTON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Desktop Health™, het vertrouwde gezondheidszorgmerk van Desktop Metal (NYSE:DM), heeft aangekondigd dat zijn populaire Flexcera™ Smile Ultra+ tandheelkundige hars, voor het 3D-printen van permanente en tijdelijke restauraties, nu in Europa verkrijgbaar is. Dit is het gevolg van de succesvolle certificering als medisch hulpmiddel van klasse IIa onder de verordening voor medische hulpmiddelen van de Europese Unie (MDR).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231004125352/nl/

Desktop Health's Flexcera™ Smile Ultra+ dental resin for 3D printing permanent and temporary restorations is now available for purchase in Europe following its successful certification as a Class IIa medical device under the European Union Medical Device Regulation (MDR). (Photo: Business Wire)

Desktop Health’s Flexcera™ Smile Ultra+ dental resin for 3D printing permanent and temporary restorations is now available for purchase in Europe following its successful certification as a Class IIa medical device under the European Union Medical Device Regulation (MDR). (Photo: Business Wire)

Flexcera Smile Ultra+ biedt uitzonderlijke sterkte, levensechte esthetiek en de langetermijnprestaties die je verwacht van een permanent restauratiemateriaal. Flexcera Smile Ultra+, dat al een FDA 510(k) klasse II goedkeuring heeft, is sinds februari 2022 commercieel verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De EU MDR-certificering zal de toegang tot het innovatieve materiaal uitbreiden naar meer tandheelkundige laboratoria en artsen.

“Flexcera Smile Ultra+ is een baanbrekende 3D-printing hars voor de tandheelkundige gemeenschap vanwege zijn levensechte uiterlijk en uitzonderlijke prestaties,” zegt Lou Azzara, President van Desktop Health. “Wereldwijd gaat de tandheelkundige industrie digitaal om over te stappen naar intra-orale scanners en digitale productietechnieken die patiënten snel betrouwbare oplossingen op maat bieden. Productie en levering zijn voor veel toepassingen op dezelfde dag nog mogelijk. Ons hoogwaardige Flexcera-materiaal is een voorkeursoplossing geworden voor tandartsen en patiënten in dit scenario. We zijn blij dat we het nu eindelijk kunnen aanbieden aan onze Europese laboratoria, tandartsen en patiënten.”

Gebruikers van Desktop Health, EnvisionTEC en Carbon DLP 3D-printers kunnen vanaf vandaag Flexcera Smile Ultra+ kopen in de tinten A1, A2, A3, A3.5, B1 en Bleach via erkende dealers.

Ga voor meer informatie over Flexcera Smile Ultra+ en de harsserie van Flexcera naar TeamDM.com/Flexcera.

Over Desktop Health

Desktop Health, een gezondheidszorgmerk binnen het Desktop Metal portfolio, levert betrouwbare additive manufacturing en materiaaltechnologieën die het leven van patiënten verbeteren. Al meer dan 20 jaar produceren de uiterst nauwkeurige 3D-printers en hoogwaardige biocompatibele materialen van Desktop Health bij de wet goedgekeurde tandheelkundige, medische en biofabricageoplossingen. Ga voor meer informatie over Desktop Health naar www.desktophealth.com

Over Desktop Metal

Desktop Metal (NYSE:DM) is de drijvende kracht achter Additive Manufacturing 2.0, een nieuw tijdperk van on-demand, digitale massaproductie van industriële, medische en consumentenproducten. Onze innovatieve 3D-printers, materialen en software leveren de snelheid, kosten en productkwaliteit die nodig zijn voor deze transformatie. Wij zijn de oorspronkelijke uitvinders en wereldleiders van de 3D-printmethodes die volgens ons deze verschuiving mogelijk zullen maken: binder jetting en digital light processing. Vandaag de dag printen onze systemen metaal, polymeer, zand en andere keramische materialen, maar ook schuim en gerecycled hout. Fabrikanten gebruiken onze technologie wereldwijd om tijd en geld te besparen, afval te verminderen, flexibiliteit te verhogen en ontwerpen te produceren die de moeilijkste problemen ter wereld oplossen en ooit onmogelijke innovaties mogelijk maken. Meer informatie over Desktop Metal en onze #TeamDM-merken vindt u op www.desktopmetal.com.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte verklaringen zoals bedoeld in de federale effectenwetgeving. Toekomstgerichte verklaringen worden over het algemeen aangeduid met de woorden “geloven”, “project”, “verwachten”, “anticiperen”, “schatten”, “voornemen”, “strategie”, “toekomst”, “mogelijkheid”, “plan”, “kunnen”, “zouden”, “zullen”, “zouden moeten”, “zullen zijn”, “zullen doorgaan”, “hebben waarschijnlijk tot gevolg” en soortgelijke uitdrukkingen. Toekomstgerichte verklaringen zijn voorspellingen, projecties en andere verklaringen over toekomstige gebeurtenissen die zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en aannames en zijn dientengevolge onderhevig aan risico’s en onzekerheden. Er bestaat een groot aantal factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de toekomstgerichte verklaringen in dit document, met inbegrip van maar niet beperkt tot de risico’s en onzekerheden die worden beschreven in de documenten die Desktop Metal, Inc. heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In deze documenten worden andere belangrijke risico’s en onzekerheden vastgesteld en besproken die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke gebeurtenissen en resultaten wezenlijk verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen. Toekomstgerichte verklaringen gelden alleen op de datum waarop ze worden gedaan. Lezers wordt geadviseerd niet overmatig te vertrouwen op toekomstgerichte verklaringen. Desktop Metal, Inc. neemt geen verplichting op zich en is niet van plan deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Desktop Metal:

Media Relations:

Sarah Webster

(724) 516-2336

Sarahwebster@desktopmetal.com

Investor Relations:

Jay Gentzkow

(781) 730-2110

jaygentzkow@desktopmetal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr