18:13 uur 24-07-2023

Desktop Health™ introduceert het PrintRoll™ Rotating Build Platform voor de 3D-Bioplotter®, de eerste bioprinttool in zijn soort voor de ontwikkeling van buisvormige toepassingen voor onder andere het vasculaire, spijsverterings- en…

  • Het PrintRoll-platform is een innovatieve add-on functie voor de 3D-Bioplotter, gemaakt voor het 3D-printen van cilindrische medische oplossingen voor volwassenen en kinderen. Het platform biedt daarom een reeks standaard en aangepaste trommeldiameters
  • Het PrintRoll-platform versterkt de vooraanstaande positie van de 3D-Bioplotter op het gebied van bioprinten. Algemeen erkend als ‘s werelds eerste commerciële bioprinter1, ondergaat de 3D-Bioplottter al meer dan 20 jaar continue verbeteringen. Dit maakt dit product een bewezen schaalbare oplossing, van R&D tot de fabricatie van onderdelen voor eindgebruik
  • De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs een 510(k) goedkeuring verleend aan Dimension Inx uit Chicago voor haar CMFlex™, een vervangend regeneratieproduct voor bottransplantaten, dat is ontwikkeld en geproduceerd op de 3D-Bioplotter
  • De 3D-Bioplotter is verkrijgbaar in twee modellen, de Developer en de Manufacturer, en biedt modulaire functionaliteit, zoals acht verschillende printkoppen. Gebruikers kunnen hun printer dus nog jaren na aankoop uitbreiden met nieuwe functies zoals PrintRoll
  • De 3D-Bioplotter is ook ‘s werelds meest geciteerde en onderzochte bioprinter in peer-reviewed wetenschappelijke en medische tijdschriften, met meer dan 2.490 citaten en 600 onderzoekspapers die rechtstreeks met het systeem zijn geproduceerd

BOSTON–(BUSINESS WIRE)–  

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230724311152/nl/

Nicole Black, Ph.D., VP of Biomaterials and Innovation at Desktop Health, examines two tubular medical devices printed on the new 3D-Bioplotter® PrintRoll™ rotating build platform in medical-grade materials. PrintRoll is designed to enable new medical solutions for the body’s thousands of miles of internal channels, such as vascular, digestive, and other systems. (Photo: Business Wire)

Nicole Black, Ph.D., VP of Biomaterials and Innovation at Desktop Health, examines two tubular medical devices printed on the new 3D-Bioplotter® PrintRoll™ rotating build platform in medical-grade materials. PrintRoll is designed to enable new medical solutions for the body’s thousands of miles of internal channels, such as vascular, digestive, and other systems. (Photo: Business Wire)

Desktop Health™ introduceert het PrintRoll™ Rotating Build Platform voor de 3D-Bioplotter®, de eerste bioprinttool in zijn soort voor de ontwikkeling van buisvormige toepassingen voor onder andere het vasculaire, spijsverterings- en, ademhalingssysteem

  • Het PrintRoll-platform is een innovatieve add-on functie voor de 3D-Bioplotter, gemaakt voor het 3D-printen van cilindrische medische oplossingen voor volwassenen en kinderen. Het platform biedt daarom een reeks standaard en aangepaste trommeldiameters
  • Het PrintRoll-platform versterkt de vooraanstaande positie van de 3D-Bioplotter op het gebied van bioprinten. Algemeen erkend als ‘s werelds eerste commerciële bioprinter1, ondergaat de 3D-Bioplottter al meer dan 20 jaar continue verbeteringen. Dit maakt dit product een bewezen schaalbare oplossing, van R&D tot de fabricatie van onderdelen voor eindgebruik
  • De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs een 510(k) goedkeuring verleend aan Dimension Inx uit Chicago voor haar CMFlex™, een vervangend regeneratieproduct voor bottransplantaten, dat is ontwikkeld en geproduceerd op de 3D-Bioplotter
  • De 3D-Bioplotter is verkrijgbaar in twee modellen, de Developer en de Manufacturer, en biedt modulaire functionaliteit, zoals acht verschillende printkoppen. Gebruikers kunnen hun printer dus nog jaren na aankoop uitbreiden met nieuwe functies zoals PrintRoll
  • De 3D-Bioplotter is ook ‘s werelds meest geciteerde en onderzochte bioprinter in peer-reviewed wetenschappelijke en medische tijdschriften, met meer dan 2.490 citaten en 600 onderzoekspapers die rechtstreeks met het systeem zijn geproduceerd

Desktop Health – het vertrouwde medische 3D-printingmerk van Desktop Metal, Inc. (NYSE: DM) – kondigde vandaag een doorbraak aan op het gebied van bioprinting met de lancering van PrintRoll™, een innovatief roterend bouwplatform dat intelligente buisvormige oplossingen produceert voor de vasculaire, spijsverterings-, ademhalings- en voortplantingskanalen van het lichaam op het eersteklas 3D-Bioplotter bioprintsysteem.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Relations:

Sarah Webster

sarahwebster@desktopmetal.com
(313) 715-6988

Investor Relations:

Jay Gentzkow

jaygentzkow@desktopmetal.com
(781) 730-2110

Check out our twitter: @NewsNovumpr