13:22 uur 19-01-2024

Saoedi-arabië breidt partnerschap uit met het UpLink-platform van het Wereld Economisch Forum om doorbraakinnovaties te stimuleren en duurzame ontwikkelingsdoelen te bereiken

Davos, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Het Koninkrijk Saoedi-Arabië en het innovatieplatform UpLink van het Wereld Economisch Forum (WEF) hebben vandaag twee overeenkomsten ondertekend om innovatieve mondiale oplossingen te stimuleren voor de meest urgente milieuproblemen en duurzaamheidsuitdagingen van vandaag.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240118721327/nl/

Saudi Arabia expands partnership with World Economic Forum’s UpLink platform to catalyze breakthrough innovations, achieve sustainable development goals (Photo: AETOSWire)

Saudi Arabia expands partnership with World Economic Forum’s UpLink platform to catalyze breakthrough innovations, achieve sustainable development goals (Photo: AETOSWire)

De overeenkomsten werden ondertekend aan de zijlijn van het Jaarlijkse Wereld Economisch Forum in Davos, Zwitserland, door Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, Minister van Economie en Planning van Saoedi-Arabië, en Børge Brende, President van het Wereld Economisch Forum. De overeenkomsten richten zich op het ‘Bevorderen van Innovatie voor een Ocean Positieve Economie’ en ‘Bevorderen van Innovatie voor een Positieve Circulaire Koolstofeconomie (CCE).’

De twee overeenkomsten beogen innovatie-ecosystemen te bevorderen rond vroege impactondernemers om investeringen en ondersteuning te stimuleren voor baanbrekende oplossingen die kritieke uitdagingen van duurzame ontwikkeling aanpakken, waaronder oceaanvervuiling, biodiversiteitsverlies en de circulaire koolstofeconomie.

Het initiatief wordt geleid door het Ministerie van Economie en Planning (MEP), in samenwerking met het Ministerie van Energie, het Ministerie van Milieu, Water en Landbouw (MEWA), de Saoedisch groen initiatief (SGI) en de WAVE Initiative onder FII.

Commentaar gevend op de ondertekening van de nieuwe overeenkomsten tijdens het Jaarlijkse Wereld Economisch Forum 2024 zei Zijne Excellentie Alibrahim: ” Saoedi-arabië is vastbesloten om dit moment van verdiepende klimaat- en duurzame ontwikkelingsuitdagingen aan te gaan met verantwoord milieubeheer, en het stimuleren van transformerende investeringen in baanbrekende, innovatieve en schaalbare technologische oplossingen.

“Door onze samenwerking met UpLink uit te breiden, verdubbelen we ons engagement om klimaatpositieve oplossingen te ondersteunen die kunnen helpen bij het opbouwen van een duurzame en veerkrachtige toekomstige bron, terwijl we inclusieve economische groeikansen ontsluiten, in lijn met het engagement van het Koninkrijk om de duurzame ontwikkelingsagenda op nationaal en internationaal niveau te realiseren.”

John Dutton, Hoofd van UpLink, benadrukte de urgentie om de klimaatnoodsituatie aan te pakken en benadrukte het belang van snelle, gecoördineerde actie. “Innovatieve oplossingen van vroege fase-ondernemers zijn cruciaal voor het realiseren van de doelen voor duurzame ontwikkeling.

“UpLink ontwikkelt, in samenwerking met wereldwijde partners, een ondersteunend ecosysteem voor deze ondernemers, met essentiële middelen, exposure, expertise en financiering. Deze versterkte samenwerking tussen UpLink en Saoedi-Arabië toont de transformerende impact van innovatie en samenwerking aan.”

Voortbouwend op de MEP-UpLink-partnerschap opgericht in 2022, bevordert deze nieuwe overeenkomst verdere initiatieven zoals de ‘Uitdaging voor Voedsel-ecosystemen in Aride Klimaten’ en de ‘Slimmere Klimaatboeren Uitdaging,’ eerder gelanceerd met MEWA. Deze uitdagingen trokken meer dan 430 inzendingen aan, wat resulteerde in 22 winnaars die werden erkend voor hun innovatieve en impactvolle oplossingen. Winnaars ontvingen financiering, wereldwijde exposure en toegang tot WEF- en partner-evenementen.

Contacts

Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr