16:15 uur 17-01-2024

Saudi-Arabië en de OESO gaan samenwerking op een breed scala aan openbaar beleidsinitiatieven stimuleren

  • Saudi-Arabië en de OESO ondertekenen MoU tijdens het World Economic Forum Annual Meeting 2024 om de samenwerking op economisch en bestuurlijk beleid uit te breiden

DAVOS, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Het Koninkrijk Saudi-Arabië en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) hebben vandaag een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend om de samenwerking op een breed scala aan openbaar beleidsinitiatieven te verbeteren, waaronder economie, belastingen, bedrijfsbestuur en duurzaamheid.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240117736282/nl/

Saudi Arabia’s Minister of Economy and Planning, HE Faisal F. Alibrahim, signs agreement with OECD Secretary-General Mathias Cormann to expand cooperation between Saudi Arabia and the OECD, at the World Economic Forum Annual Meeting 2024 in Davos, Switzerland. (Photo: AETOSWire)

Saudi Arabia’s Minister of Economy and Planning, HE Faisal F. Alibrahim, signs agreement with OECD Secretary-General Mathias Cormann to expand cooperation between Saudi Arabia and the OECD, at the World Economic Forum Annual Meeting 2024 in Davos, Switzerland. (Photo: AETOSWire)

De strategische samenwerking, ondertekend tijdens de World Economic Forum (WEF) Annual Meeting 2024 in Davos, Zwitserland, weerspiegelt de oplossingsgerichte benadering van het Koninkrijk ten opzichte van multilateralisme en de bereidheid om gebalanceerde en samenwerkende institutionele kaders op te bouwen voor duurzame welvaart.

Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, Minister van Economie en Planning, zei dat de samenwerking tussen Saudi-Arabië en de OESO het bloeiende investeringslandschap van het Koninkrijk verder zou versterken door middel van gezamenlijk beleid en regelgeving die het zakendoen vergemakkelijken en de deelname van de particuliere sector bevorderen in de snel diversifiërende economie van Saoedi-Arabië.

“Internationale samenwerkingen met organisaties zoals de OESO zijn essentieel om voortdurend onze institutionele capaciteiten te verbeteren en kennis- en technologietransfers te vergemakkelijken. Onder deze samenwerking met de OESO zullen we robuust openbaar beleid ontwikkelen dat in lijn is met internationale best practices en het momentum van Saudi Vision 2030 verder kan stimuleren.”

De samenwerking zal verschillende vormen aannemen, waaronder gezamenlijk onderzoek, uitwisseling van informatie, het delen van statistische gegevens, de organisatie van bijeenkomsten en evenementen, en ondersteuning voor de afstemming van Saudi-Arabië op OESO-normen, inclusief evaluatie en vergelijkende analyses van beleidspraktijken.

Saudi-Arabië neemt al deel aan negen OESO-comités en houdt zich aan zeven OESO-rechtsinstrumenten. De samenwerking zal de samenwerking van het Koninkrijk met de organisatie verdiepen op beleidsterreinen zoals openbaar bestuur en regelgevingsbeleid, vaardigheden en onderwijs, bedrijfsbestuur en financiën, investeringsbeleid, anticorruptie en handelsfacilitatie.

Om het volledige potentieel van de samenwerking te benutten, heeft het Koninkrijk een interministerieel comité opgericht, bestaande uit het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economie en Planning.

De samenwerking benadrukt het streven naar goed bestuur, integriteit, transparantie en op bewijs gebaseerd beleid. Naarmate Saudi-Arabië voortgang boekt met Saudi Vision 2030, zullen wereldwijde samenwerkingen een cruciale rol spelen bij het vormgeven van beleid dat economische groei, milieuduurzaamheid en sociale ontwikkeling bevordert.

Contacts

Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr