13:42 uur 17-01-2024

WEF24 : Saoedi-Arabië herhaalt verzoek voor onmiddellijk staakt-het-vuren in de Gaza en de-escalatie in de Rode Zee om stabiliteit in de regio te verzekeren.

DAVOS, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Saoedi-Arabië heeft vandaag zijn verzoek voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en een beëindiging van de toenemende onrust in de Rode Zee kracht bijgezet tijdens de Annual Meeting 2024 van het World Economic Forum.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240116673898/nl/

Saudi Arabia reiterates call for immediate ceasefire in Gaza at the World Economic Forum Annual Meeting 2024 (Photo: AETOSWire)

Saudi Arabia reiterates call for immediate ceasefire in Gaza at the World Economic Forum Annual Meeting 2024 (Photo: AETOSWire)

His Highness Prince Faisal bin Farhan bin Abdullah, Minister of Foreign Affairs van Saoedi-Arabië, zei tijdens een zitting met als thema “Securing an Insecure World” : “We moeten alle aandacht schenken aan de acute crisis en het lijden in de Gaza”.

“De internationale gemeenschap heeft stappen gezet in de richting die wij sinds het begin hebben gevraagd, namelijk een staakt-het-vuren en meer humanitaire hulp. Maar we moeten meer doen. We zijn het eens dat vrede in de regio vrede met Israël inhoudt, maar dat kan enkel door vrede voor de Palestijnen en een Palestijnse staat”.

Over de toenemende onrust in de Rode Zee zei His Highness verder nog : “Vrijheid van scheepvaart in de Rode Zee is iets dat ons allen aanbelangt en de prioriteit nu is de-escalatie”.

Tijdens een panelgesprek met als thema “Frictionless Services” beschreef His Excellency Dr. Majid Alkassabi, Minister of Commerce, de snelheid en omvang van de economische diversificatie van Saoedi-Arabië : “(Het Koninkrijk) heeft meer dan 200 wetten en statuten aangepast om de handelsomgeving aantrekkelijk te maken”.

Eerder op de dag kondigde His Excellency Adel A. Aljubeir, Minister of State for Foreign Affairs, Member of The Council of Ministers en Envoy for Climate Affairs, aan dat het Koninkrijk gastland zal zijn voor de Biodiversity Conference (COP16) van de Verenigde Naties in 2024.

Tiidens een zitting als onderdeel van de New Saudi House : Bold Visions Series – the Kingdom’s pavilion connecting change-makers, policymakers, gamechangers, and innovators – herhaalde Aljubeir de nood aan een verregaande internationale samenwerking om de klimaatcrisis aan te pakken en zei : “Tenzij wij samenwerken, zullen wij niets bereiken”.

In ‘Gulf Economies : All In’ deelde His Excellency Khalid Al-Falih zijn optimistische visie over de regio en merkte op hoe de landen van de Gulf Cooperation Council (GCC) “twee keer zo snel Foreign Direct Investments (FDI) aantrekken als het wereldgemiddelde” voor hij eraan toevoegde dat de economische groei van de regio in de toekomst zal gerealiseerd worden door activiteiten die geen verband houden met olie.

Tijdens een zitting met als thema “Regulating Non-Banks” waarschuwde His Excellency Mohammed Aljadaan, Minister of Finance, regeringen om “innovaties niet in de kiem te smoren” en de privésector investeringskansen te ontzeggen door de toepassing van algemene regelgeving voor zowel banken als niet-gereglementeerde financiële instellingen.

Tidens een zitting over AI-beheer zei His Excellency Abdullah Alswaha, Minister of Communications and Information Technology, dat de standvastigheid van het Koninkrijk om “pro-innovatie en pro-partnership” te zijn opkomende technologieën als Generative AI benut om een toekomst op bouwen waarin de mens centraal staat.

His Excellency Bandar Alkhorayef, Minister of Industry and Mineral Resources heeft het “driedimensionale beleid” van Saoedi-Arabië benadrukt om industriële activiteiten mogelijk te maken.

Contacts

Media Contact:
Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr